Те размерите са ясни, но тая идея с блендата по-горе не ми се струва удачна. Що не направиш шкафа с 4 см. по-нисък от съседните, да си е на едно ниво панела на аспиратора с другите шкафове? Много по-красиво е така.
Мечтата на всяка домакиня
pachosz
- специалист
198 мнения в "Шкаф на тераса - откъде да започна ???"
pachosz
- специалист
Тавана си пропуснал. Нещо не го разбирам тоя проект аз. Къде е аспиратора в тоя шкаф? И с тия вертикално отватящи се врати рафта трябва да стане делител, т.е. да си е и той 40 см. дълбочината. за аспиратора трябва и вертикален делител да има.
Ако ще има аспиратор, дъното няма да е такова. И ако ще го има, в средата на тоя шкаф ли искаш да е, или в единия му край? Няма ли да е по-удачно да са 2 шкафовете? Единия 60 см. широк за ширма, а другия останалите 49 см. Над ширма вертикално отваряеми врати при 60 см. височина на целия шкаф не са най-удачни. Може да направиш шкафа за ширма с нормални вертикални врати, а другия обратно - хоризонтални, т.е. верт. отваряеми. Може разбира се и всичко това да е в един шкаф, не е проблем.
А, не си пропуснал тавана, сори
Ако ще има аспиратор, дъното няма да е такова. И ако ще го има, в средата на тоя шкаф ли искаш да е, или в единия му край? Няма ли да е по-удачно да са 2 шкафовете? Единия 60 см. широк за ширма, а другия останалите 49 см. Над ширма вертикално отваряеми врати при 60 см. височина на целия шкаф не са най-удачни. Може да направиш шкафа за ширма с нормални вертикални врати, а другия обратно - хоризонтални, т.е. верт. отваряеми. Може разбира се и всичко това да е в един шкаф, не е проблем.
А, не си пропуснал тавана, сори
maxuel82
- специалист
Благодаря за съвета ,но жената иска точно такъв шкаф 
kb-04-682x1024.jpg (67.03 KиБ) Видяна 2449 пъти и неискам да си правя"свободни съчинения"
че после да ми мрънка ,че не е хубаво ! Ето тук трябва да се разположи шкафа 
SNV81119.JPG (13.97 KиБ) Видяна 2449 пъти Като височината му е 600мм. дълбочината 400мм. а дължината е 1090мм. Абсорбатора трябва да е от дясно ! Мислех да сглобя шкафа и после да изрежа място и да мушна абсорбатора ,но както разбирам ще трябва да си предвидя отвора предварително !!! Иначе и аз мисля ,че с два шкафа ще е по-добре и по лесно ще стане ама нали знаете "жената не е като човека" 
Прикачен файл:
kb-04-682x1024.jpg (67.03 KиБ) Видяна 2449 пъти
Прикачен файл:
SNV81119.JPG (13.97 KиБ) Видяна 2449 пъти
pachosz
- специалист
Ето размери и в твоя вариант. Направих детайлите с номерца, да не те объркам още повече с имената им 
1,2 - 600 х 400
3,5 - 1054 х 400
4 - 472 х 400
6 - 291 х 400
7 - 564 х 400
М/у другото тая дълбочина 400 ми се вижда много голяма, ще си блъскате главите. По-добре е 35 см. като искате да е дълбоко. Стандартно е 30. Вие си решавате....
С вратите предполагам ще се оправиш без проблем. Ако са с фладер (шарка), Накарай да ти ги отрежат от едно парче от плочата двете врати, да си пасва шарката, че иначе не е красиво.
Весело посрещане на Новата!
1,2 - 600 х 400
3,5 - 1054 х 400
4 - 472 х 400
6 - 291 х 400
7 - 564 х 400
М/у другото тая дълбочина 400 ми се вижда много голяма, ще си блъскате главите. По-добре е 35 см. като искате да е дълбоко. Стандартно е 30. Вие си решавате....
С вратите предполагам ще се оправиш без проблем. Ако са с фладер (шарка), Накарай да ти ги отрежат от едно парче от плочата двете врати, да си пасва шарката, че иначе не е красиво.
Весело посрещане на Новата!
maxuel82
- специалист
pachosz
- специалист
Както ти написа Еди, във всеки магазин за мебелен обков като питаш за окачвачи за СКШ, ще ти предложат такива.
М-у другото сега погледнах, че си писал - аспиратора ще е от дясно, а аз го начертах от ляво, но ти ще се оправиш предполагам и така
Да е Честита Новата 2015-та!
М-у другото сега погледнах, че си писал - аспиратора ще е от дясно, а аз го начертах от ляво, но ти ще се оправиш предполагам и така
Да е Честита Новата 2015-та!
ZEDYCUS
- майстор
За много години!
Бях в информационна пустиня само с ТВ, нямам интернет на телефона, та съм попропуснал.
Ако оставиш на тази дълбочина шкафа, ще имаш проблем с влагата зад аспиратора. Ако е за вграждане(такава ти е снимката) са дълбоки към 280мм и имат една тенекиена бленда(може и да няма)ако е по дълбок шкафа до към 320мм, да се запуши фугата отзад. Вземи си аспиратора и тогава направи размерите. Пачо е дал добра разкройка.
Бях в информационна пустиня само с ТВ, нямам интернет на телефона, та съм попропуснал.
Ако оставиш на тази дълбочина шкафа, ще имаш проблем с влагата зад аспиратора. Ако е за вграждане(такава ти е снимката) са дълбоки към 280мм и имат една тенекиена бленда(може и да няма)ако е по дълбок шкафа до към 320мм, да се запуши фугата отзад. Вземи си аспиратора и тогава направи размерите. Пачо е дал добра разкройка.
Тема "Шкаф на тераса - откъде да започна ???" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература