• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
Мечтата на всяка домакиня
pachosz - специалист
Те размерите са ясни, но тая идея с блендата по-горе не ми се струва удачна. Що не направиш шкафа с 4 см. по-нисък от съседните, да си е на едно ниво панела на аспиратора с другите шкафове? Много по-красиво е така.
maxuel82 - специалист
Ами щото други шкафове няма !Само този е :? Ще го правя на терасата и мястото е само 109см :-D Чертах си нещи за шкафа но незнам дали е вярно !

Прикачен файл

SNV81120.JPG
SNV81120.JPG (112.79 KиБ) Видяна 2422 пъти
pachosz - специалист
Тавана си пропуснал. Нещо не го разбирам тоя проект аз. Къде е аспиратора в тоя шкаф? И с тия вертикално отватящи се врати рафта трябва да стане делител, т.е. да си е и той 40 см. дълбочината. за аспиратора трябва и вертикален делител да има.
Ако ще има аспиратор, дъното няма да е такова. И ако ще го има, в средата на тоя шкаф ли искаш да е, или в единия му край? Няма ли да е по-удачно да са 2 шкафовете? Единия 60 см. широк за ширма, а другия останалите 49 см. Над ширма вертикално отваряеми врати при 60 см. височина на целия шкаф не са най-удачни. Може да направиш шкафа за ширма с нормални вертикални врати, а другия обратно - хоризонтални, т.е. верт. отваряеми. Може разбира се и всичко това да е в един шкаф, не е проблем.
А, не си пропуснал тавана, сори :)
maxuel82 - специалист
Благодаря за съвета ,но жената иска точно такъв шкаф
Прикачен файл:
kb-04-682x1024.jpg
kb-04-682x1024.jpg (67.03 KиБ) Видяна 2408 пъти
и неискам да си правя"свободни съчинения" :lol: че после да ми мрънка ,че не е хубаво ! Ето тук трябва да се разположи шкафа
Прикачен файл:
SNV81119.JPG
SNV81119.JPG (13.97 KиБ) Видяна 2408 пъти
Като височината му е 600мм. дълбочината 400мм. а дължината е 1090мм. Абсорбатора трябва да е от дясно ! Мислех да сглобя шкафа и после да изрежа място и да мушна абсорбатора ,но както разбирам ще трябва да си предвидя отвора предварително !!! Иначе и аз мисля ,че с два шкафа ще е по-добре и по лесно ще стане ама нали знаете "жената не е като човека" :lol:
pachosz - специалист
Яснооо, жените трябва да се слушат за такива неща, щото ако не й хареса, ще те кара теб да готвиш :)
После ще ти нарисувам набързо как трабва да изглежда вътре и размеритр на детайлиоте.
pachosz - специалист
Ето размери и в твоя вариант. Направих детайлите с номерца, да не те объркам още повече с имената им :yawinkle:

Изображение

1,2 - 600 х 400
3,5 - 1054 х 400
4 - 472 х 400
6 - 291 х 400
7 - 564 х 400

М/у другото тая дълбочина 400 ми се вижда много голяма, ще си блъскате главите. По-добре е 35 см. като искате да е дълбоко. Стандартно е 30. Вие си решавате....

С вратите предполагам ще се оправиш без проблем. Ако са с фладер (шарка), Накарай да ти ги отрежат от едно парче от плочата двете врати, да си пасва шарката, че иначе не е красиво.
Весело посрещане на Новата! :partyman:
maxuel82 - специалист
:prayer: Много,много Благодаря ! Мога да направя 350мм дълбочината ,притеснявах се дали ще има място за абсорбатора :? затова предвидих 400мм дълбочина !Извинявам се лаишкия въпрос ,но захващането към стената как е правилно да се направи :? За гърба (фазера), за страниците ,или където е удобно ??? Весело посрещане на новата година :partyman: :partyman: :partyman: :drinkers: :drinkers: :drinkers:
EDI - майстор
Имa скоби зa монтaж, хвaщaт се с видии зa стрaниците.
pachosz - специалист
Както ти написа Еди, във всеки магазин за мебелен обков като питаш за окачвачи за СКШ, ще ти предложат такива.
М-у другото сега погледнах, че си писал - аспиратора ще е от дясно, а аз го начертах от ляво, но ти ще се оправиш предполагам и така :)
Да е Честита Новата 2015-та!
ZEDYCUS - майстор
За много години! :partyman:
Бях в информационна пустиня само с ТВ, нямам интернет на телефона, та съм попропуснал.
Ако оставиш на тази дълбочина шкафа, ще имаш проблем с влагата зад аспиратора. Ако е за вграждане(такава ти е снимката) са дълбоки към 280мм и имат една тенекиена бленда(може и да няма)ако е по дълбок шкафа до към 320мм, да се запуши фугата отзад. Вземи си аспиратора и тогава направи размерите. Пачо е дал добра разкройка. :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

Тема "Шкаф на тераса - откъде да започна ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: