Започвам основен ремонт на кухнята и си правя някакъв предварителен план! Дайте ми съвет кое е по-добро и по-лесно за изпълнение ... а най-вече кое е по практично: теракот или ламиниран паркет??? ... в момента има някакъв стар паркет в кухнята 

Emerald написа:Теракот разбира се. Има ли място за съмнение? Кухнята е място, което се мие често и има риск за разливания. Съответно се третира като мокро помещение. Не че не е възможна всякаква друга настилка, но си поемаш риска. Избила мивка или пералня и която и да е друга настилка отива на кино. Алернативния вариант е съчетание на теракот и ламинат (паркет) като вторият е в трапезарната зона ако се предполага такава.Може би е така, но у нас за 9 години досега не ни е протекла нито мивка, нито пералня. Може би в зоната, където е мивката и шкафовете, ламината трябва да е слепен, а отстрани до стените луфта да е запълнен с нещо еластично и водонепропускливо, знам ли? И аз съм на този хал и трябва да взема някакво решение. Понеже при мен бокса ще е в една ниша, която е широка 65 см, чудя се дали да не сложа плочки само в нея, тоест само под шкафовете.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: