Мечтата на всяка домакиня
fire73 - специалист
Започвам основен ремонт на кухнята и си правя някакъв предварителен план! Дайте ми съвет кое е по-добро и по-лесно за изпълнение ... а най-вече кое е по практично: теракот или ламиниран паркет??? ... в момента има някакъв стар паркет в кухнята :shock:
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:26 am, променено общо 1 път.
amw - напреднал
Определено не се препоръчва ламиниран паркет в кухня и коридор :)
Както каза колегата предполага се по често миене, както и в коридора а и зимата с мокрите обувки.... :-D
naydenov - напреднал
Emerald написа:
Теракот разбира се. Има ли място за съмнение? Кухнята е място, което се мие често и има риск за разливания. Съответно се третира като мокро помещение. Не че не е възможна всякаква друга настилка, но си поемаш риска. Избила мивка или пералня и която и да е друга настилка отива на кино. Алернативния вариант е съчетание на теракот и ламинат (паркет) като вторият е в трапезарната зона ако се предполага такава.
Може би е така, но у нас за 9 години досега не ни е протекла нито мивка, нито пералня. Може би в зоната, където е мивката и шкафовете, ламината трябва да е слепен, а отстрани до стените луфта да е запълнен с нещо еластично и водонепропускливо, знам ли? И аз съм на този хал и трябва да взема някакво решение. Понеже при мен бокса ще е в една ниша, която е широка 65 см, чудя се дали да не сложа плочки само в нея, тоест само под шкафовете. :?
detelin - специалист
слагаи теракот и изобщо не се замисляи ламиниран паркет в спалня хол само не и в кухнята
masterval - майстор
Въпрос към Детелин.
Защо в кухня да не е паркет?
detelin - специалист
ще ти отговоря на ли4ни
shadowman - майстор
Според мен нищо не пречи да има паркет в кухнята, нещата може и да се съчетаят.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (71.9 KиБ) Видяна 8256 пъти
naydenov - напреднал
Много добре се е получило. Всъщност вчера разглеждах различни видове ламинат в Бриколаж и имаше някои видове, на които изрично беше упоменато, че стават за кухни - клас 31 и 32, 8 мм. Не че дебелината има значение де. :)
detelin - специалист
да счетаването е много добра идея наистина правиш си така така наречения пояс от теракот и после слагаш паркета

Тема "Пода в кухнята!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: