• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 34
Всичко за този вид строителство.
Вадим Владимиров - специалист
А как се правят такива покриви от метал.
Прикачен файл:
1618500_635600063179963_711992184_n.jpg
Прикачен файл:
418012_490826680950114_350010913_n.jpg
Прикачен файл:
314141_490826450950137_684554458_n.jpg
BLUEPUPIL - майстор
Снимките, които си постнал не са за този раздел- Пасивни и Нискоенергийни сгради. Тук постройките би трябвало да са в квадратна или правоъгълна форма, без чупки, издатини, ниши и пр. Препоръчително е покрива да няма улами.
Tsilkov - майстор
schuldiner написа:
Бих се съгласил, че топъл скатен покрив не е най-добрият вариант
И аз така, ама то тва е като да кажеш че русите са по-хубаво от чернокосите :lol: От гледна точка на термомостове студения покрив в един хубав момент ще се срещне със стената с външна изолация и ............ Пък и "най-топлия" покрив в днешни дни все си има вентиалция което го прави "полустуден" на практика :wink: .
BLUEPUPIL - майстор
Дървото има добри изолационни качества и приложението му за покриви и тавани на нискоенергийни сгради му пасва идеално. Обаче се чудя как ще го анкерирате към земетръсните пояси, като (доколкото стана ясно) не одобрявате тяхното използване.

Прикачен файл

WQ-1.jpg
Но нали столиците се анкерират или се връзват с фиби към стоманобетонния пояс.
BLUEPUPIL - майстор
Говорим за случаите , когато няма ст. бет. пояс, защото термомоста там е доста тежък.
Значи "член 51" не се прилага!
Tsilkov - майстор
BLUEPUPIL написа:
Обаче се чудя как ще го анкерирате към земетръсните пояси, като (доколкото стана ясно) не одобрявате тяхното използване.
:shock: Ако визираш мен не знам въобще защо реши така :?
BLUEPUPIL написа:
Говорим за случаите , когато няма ст. бет. пояс, защото термомоста там е доста тежък.
Слагаш му топлоизолация от външната страна и става "доста лек"
Защото пича иска само метални конструкции да се правят! :) Гледах една къща от метал,в Долна малина. Фирмата,която я строи се казва "Евтин дом". :) Обадиха ми се да им довърша покрива, защото "братята" нещо са се изложили. Но имали бюджет,в който аз трябва да се впиша. На място на собственика бих ги сложил до стената и с Калашника.....
Като правиш хале - разбирам, като правиш гараж-разбирам. Въпреки че немците си правят гаражите от дърво. Защо ли? Като правиш кочина за прасето- разбирам. Като правиш сглобяема къща за живеене в Африка-разбирам (заради термитите).
Но не разбирам да си направиш къща от метал. :) И да се чудиш после как да я стоплиш
Тани - модератор
А комбинацията метал/дърво не е ли добър вариант за премостването на по-големи разстояния, без да са необходими колони? :?
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 34

Тема "Покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: