• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 34
Всичко за този вид строителство.
p.v.x - майстор
adonchevski написа:
Цената за 20 кг. на кубик е 192 лв (160 лв. без ДДС). За сравнение цената на графитения гръцки Styropan Neopor (с дистрибутор Графит Изолационна Компания ООД) за 20 кг. на кубик е 174 лв. (145 лв. без ДДС). Струва ми се, че цената която ми дават за не-графитения ЕПС не е добра.
.
Да попитам....нали не съм в час.Тези цени , за какво дебелина са. Или другата сметка...с един кубик , колко квадрата се покрива. Извинявам се , ако съм пропуснал нещо. :)
VLADO66 - майстор
Цената е ориентировъчна на м3 и има малки разлики за съответните дебелини. За изолация според сега действащите норми минималната дебелина е 8 см.
adonchevski - специалист
p.v.x написа:
Да попитам....нали не съм в час.Тези цени , за какво дебелина са. Или другата сметка...с един кубик , колко квадрата се покрива. Извинявам се , ако съм пропуснал нещо. :)
Цените са за кубик. НЯМА разлика в цената на кубик при различните дебелини. Разлика в дебелините си правят някои вериги като HomeMax, но за посочените от мен ЕПС-и няма разлика.
Tsilkov написа:
Кое те учудва. Цената си е като за XPS - винаги му е била поне двойна на EPS-а.
Ако не бъркам XPS-а е масово 30-32 кг? Тук говорим за 20 кг. ЕПС. Учудващата за мен е разликата между графитения и не-графитения (макар и производителите да са различни). Ако трябва да избирам бих взел графитения, който е по-евтин. Както съм писал по-горе го видях на място и е супер.
Последна промяна от adonchevski на съб май 07, 2016 1:44 pm, променено общо 1 път.
p.v.x - майстор
Тия 20 кг. на кубик за каква дебелина става на въпрос. :) Масово откривам дебелина 8 см.... 15- 18 кг. на кубик. :)

ПП. ЕПС МОНОДУР "МОНОДУР се предлага на плоскости със стандартни дебелина от 2,5 до 10 см, във варианти с различни обемни тегла – от 20 до 30 кг/м3". :?
adonchevski - специалист
p.v.x написа:
Тия 20 кг. на кубик за каква дебелина става на въпрос. :) Масово откривам дебелина 8 см.... 15- 18 кг. на кубик. :)

ПП. ЕПС МОНОДУР "МОНОДУР се предлага на плоскости със стандартни дебелина от 2,5 до 10 см, във варианти с различни обемни тегла – от 20 до 30 кг/м3". :?
Дебелината е каквато решиш ти, като максималната е 60 см. Вече съм писал, че не става дума точно за Монодур. Виж ми предните мнения.
p.v.x - майстор
Добре де...Един пример от мен.... За една сметка.

1000х500х80 мм - Стиропор Баумит ПроТерм 8 см - 6,97 за кв.м. Обемна плътност 15 – 18 kg/m3

12.5 кв.м. в кубик по 7 лв(на кв.м) е равно на 87.5 лева. Не съм сигурен с ДДС ли е цената.

Не съм в час , но до колкото разбрах , е абсолютно достатъчно. Другото си е меко казано залитане.

Необвързващо мнение. :)
VLADO66 - майстор
Стиропора като относителна цена в системата на изолацията е относително малка. По добре е да се инвестира в по-голяма дебелина, дори и на заем ако няма пари в наличност, защото този евентуален заем би се върнал само от месечните икономии в сметките за отопление( охлаждане) в рамките на няколко години.
p.v.x - майстор
Добре де. Дайте горна граница.От 10 см.нагоре , си е пак залитане. Говоря за стандартна къща.За изцяло пасивни и ниско-енергийни къщи , е друга работа. Но и подхода е друг....от основите до цялостния финиш. :rock:

Ние в момента , сме на този етап. Пари има..но смисъл. :?:
VLADO66 - майстор
Какво му е другото на пасивните къщи освен по-особеното положение на прозорците, малко различна архитектура, въздухонепроницаемост и наличие на рекуператор.Системата на изолацията е една и съща.Единствено по-трудно се намират дюбели за над 10 см.
p.v.x - майстор
VLADO66 написа:
Какво му е другото на пасивните къщи освен по-особеното положение на прозорците, малко различна архитектура, въздухонепроницаемост и наличие на рекуператор.Системата на изолацията е една и съща.Единствено по-трудно се намират дюбели за над 10 см.
Евала.... :-D Така е лесно..говоря за това с червения цвят.

Аз поисках горна граница , за удачна дебелина на изолация , при относително тегло от 15-18 кг. на кубик.
Факто-определящите неща са безброй.
Говорим за стандартна къща , за България като цяло. :rock:
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 34

Тема "Изолация на стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: