adonchevski написа: Цената за 20 кг. на кубик е 192 лв (160 лв. без ДДС). За сравнение цената на графитения гръцки Styropan Neopor (с дистрибутор Графит Изолационна Компания ООД) за 20 кг. на кубик е 174 лв. (145 лв. без ДДС). Струва ми се, че цената която ми дават за не-графитения ЕПС не е добра.Да попитам....нали не съм в час.Тези цени , за какво дебелина са. Или другата сметка...с един кубик , колко квадрата се покрива. Извинявам се , ако съм пропуснал нещо.
.
Всичко за този вид строителство.
p.v.x
- майстор
333 мнения в "Изолация на стените"
adonchevski
- специалист
p.v.x написа: Да попитам....нали не съм в час.Тези цени , за какво дебелина са. Или другата сметка...с един кубик , колко квадрата се покрива. Извинявам се , ако съм пропуснал нещо.Цените са за кубик. НЯМА разлика в цената на кубик при различните дебелини. Разлика в дебелините си правят някои вериги като HomeMax, но за посочените от мен ЕПС-и няма разлика.
Tsilkov написа: Кое те учудва. Цената си е като за XPS - винаги му е била поне двойна на EPS-а.Ако не бъркам XPS-а е масово 30-32 кг? Тук говорим за 20 кг. ЕПС. Учудващата за мен е разликата между графитения и не-графитения (макар и производителите да са различни). Ако трябва да избирам бих взел графитения, който е по-евтин. Както съм писал по-горе го видях на място и е супер.
Последна промяна от adonchevski на съб май 07, 2016 1:44 pm, променено общо 1 път.
adonchevski
- специалист
p.v.x написа:Тия 20 кг. на кубик за каква дебелина става на въпрос.Дебелината е каквато решиш ти, като максималната е 60 см. Вече съм писал, че не става дума точно за Монодур. Виж ми предните мнения.Масово откривам дебелина 8 см.... 15- 18 кг. на кубик.
ПП. ЕПС МОНОДУР "МОНОДУР се предлага на плоскости със стандартни дебелина от 2,5 до 10 см, във варианти с различни обемни тегла – от 20 до 30 кг/м3".
p.v.x
- майстор
Добре де...Един пример от мен.... За една сметка.
1000х500х80 мм - Стиропор Баумит ПроТерм 8 см - 6,97 за кв.м. Обемна плътност 15 – 18 kg/m3
12.5 кв.м. в кубик по 7 лв(на кв.м) е равно на 87.5 лева. Не съм сигурен с ДДС ли е цената.
Не съм в час , но до колкото разбрах , е абсолютно достатъчно. Другото си е меко казано залитане.
Необвързващо мнение.
1000х500х80 мм - Стиропор Баумит ПроТерм 8 см - 6,97 за кв.м. Обемна плътност 15 – 18 kg/m3
12.5 кв.м. в кубик по 7 лв(на кв.м) е равно на 87.5 лева. Не съм сигурен с ДДС ли е цената.
Не съм в час , но до колкото разбрах , е абсолютно достатъчно. Другото си е меко казано залитане.
Необвързващо мнение.
VLADO66
- майстор
Стиропора като относителна цена в системата на изолацията е относително малка. По добре е да се инвестира в по-голяма дебелина, дори и на заем ако няма пари в наличност, защото този евентуален заем би се върнал само от месечните икономии в сметките за отопление( охлаждане) в рамките на няколко години.
p.v.x
- майстор
VLADO66 написа:Какво му е другото на пасивните къщи освен по-особеното положение на прозорците, малко различна архитектура, въздухонепроницаемост и наличие на рекуператор.Системата на изолацията е една и съща.Единствено по-трудно се намират дюбели за над 10 см.Евала....
Аз поисках горна граница , за удачна дебелина на изолация , при относително тегло от 15-18 кг. на кубик.
Факто-определящите неща са безброй.
Говорим за стандартна къща , за България като цяло.
Тема "Изолация на стените" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература