• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23
Всичко за този вид строителство.
hexagonbuild - помощник
Пожелавам успех в начинанието и дано оправдае очакванията Ви!
mindless - специалист
Извинявам се, че питането ми е извън темата, но опитите ми да си отговоря с гугъл не се увенчаха с успех.
Искам да попитам такава насипна каменна вата от къде може да се намери и накаква цена?
Иначе тези стени, наистина изглеждат внушително :). Успех!
Tsilkov - майстор
Ми то в клипчето се вижда ,че той си я дроби с машина която си е сглобил сам. Иначе насипно по европата ползват много целулоза и подобни на нея материали. Преди време из нета гледах , че и тук предлагат такава опция.
stivemaster - майстор
Христо искам да те поздравя най искрено ,за усилията да направиш нещо уникално добро и критиката която ще ти отправя приеми само като градивен ориентир в това което правиш.
Критиката първо е такава защо позволи на този човек наричащ себе си зидар да изхаби така тухлите които между другото едва ли имат място в къща ,собственика на която е достигнал прозрението да направи оградните стени на два от етажите със стени зидани със стиропор (или поне аз разбирам това).
Стиропора облепен като сандич отвън с гипсофазер и отвътре с гипсокартон е с перфектни качества за градивен материал и излиза на цена по добра от тухлите с мазилки и изолация дори като материали ,да не говорим като труд.
С 25 сантиметрови стени от стиропор ,щеше да имаш съчетание от върхова изолация и уникална конструкция.
mindless - специалист
Tsilkov написа:
Ми то в клипчето се вижда ,че той си я дроби с машина която си е сглобил сам. Иначе насипно по европата ползват много целулоза и подобни на нея материали. Преди време из нета гледах , че и тук предлагат такава опция.
Аз такава машина не забелязах, но дори и да има, въпросът ми беше от къде мога да купя вата втора употреба. Направи ми впечатление, че в самата къща, а и в двора има солидни количества. Ако може да се намери на добра цена съм заинтересован да купя, за това питам.
npnconstruction - специалист
Машината е точно в последната минута на видеото ;)
stivemaster - майстор
Нещо такова имах предвид Христо http://www.youtube.com/watch?v=_5S6muvSQFU ,само на бетоновите работи тук не обръщай много внимание ,че не са много кадърни. Стиропорната система обаче е позната дори и у нас ,ако някой те заблуждава ,че няма да ти одобри пожарната проекта ,обърни се към http://www.ibt.bg/index_bg.php ,те се занимават много отдавна точно с това.
Жив и здрав !
hristo_qn - специалист
hexagonbuild
Колко струва само теста за въздухонепроницаемост, без заснемане с инфра-термо камера. При мен няма никакви термомостове от основите до билото, сертификат не ми е необходим, по-важни ще са показанията на електромера ми.

stivemaster
Аз разполагам с вата, стериопора ми е в по-малки количества. Дилемата при мен беше дали да е дървена конструкция или масивна. Един клип от нета наклони везната към масивно строителство. Клипа беше за ремонт на къща с изцяло дървена конструкция. Изолацията от вата на места се беше разместила и почти смъкната. Отзвука в клипа беше за много скъп ремонт, по-скъп от нова направена къща. Вторият зид както е при мен не е скъп, той е като една по-висока ограда. Така и покривът е предпазен от термомостове. На външния зид ляга покривната конструкция, а на вътрешния подпокривната дървена конструкция. За зидове ползвах горнооряховски и бургаски тухли, малко са криви, но са много по-здрави от гръцките тухли.

Tsilkov
"Защо не сложи тройния от външната страна?"
Ако съм допуснал грешка със стъклопакетите 2-ката или 3-ката да е отвън - обоснови се. Един мой приятел следва моите стъпки в изолацията, поне той да ги постави правилно.

Много ще съм признателен на всички, които вземат отношение и изразят своето мнение относно земния и въздушния топлообменници, чиито скици съм публикувал в по-горните си коментари.

mindless
Телефона ми е 0898687876
hristo_qn - специалист
Забравих да попитам някой дали знае какви са сифоните за бани и тоалетни при сгради с контролирана вентилация? Различават ли се от обикновените?
Tsilkov - майстор
hristo_qn написа:
Tsilkov
"Защо не сложи тройния от външната страна?"
Ако съм допуснал грешка със стъклопакетите 2-ката или 3-ката да е отвън - обоснови се. Един мой приятел следва моите стъпки в изолацията, поне той да ги постави правилно.
Ако тройния е отвън температурата в междината ще е по-висока (заради по-голямото термично съпротивление на тройния) и от там по-малка опасност от конденз. В допълнение в междината достига повече светлина (всеки кат стъклопакет намаля светлината/топлината с 40-50%+засенчването от дебелината на самата стена ) която ако е затворена с троен стъклопакет ще "бяга" по-малко.На твоя човек бих му препоръчал по-малко разстояние между пакетите за да не циркулира въздухът (5 см. - макс.10 см.) и направо да слага два тройни за да не обърка :-D Впрочем на каква цена на квадрат ти стъпваше двойния и на каква тройния?
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 23

Тема "Пасивна къща в строеж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: