Искам да попитам такава насипна каменна вата от къде може да се намери и накаква цена?
Иначе тези стени, наистина изглеждат внушително

Tsilkov написа:Ми то в клипчето се вижда ,че той си я дроби с машина която си е сглобил сам. Иначе насипно по европата ползват много целулоза и подобни на нея материали. Преди време из нета гледах , че и тук предлагат такава опция.Аз такава машина не забелязах, но дори и да има, въпросът ми беше от къде мога да купя вата втора употреба. Направи ми впечатление, че в самата къща, а и в двора има солидни количества. Ако може да се намери на добра цена съм заинтересован да купя, за това питам.
hristo_qn написа: TsilkovАко тройния е отвън температурата в междината ще е по-висока (заради по-голямото термично съпротивление на тройния) и от там по-малка опасност от конденз. В допълнение в междината достига повече светлина (всеки кат стъклопакет намаля светлината/топлината с 40-50%+засенчването от дебелината на самата стена ) която ако е затворена с троен стъклопакет ще "бяга" по-малко.На твоя човек бих му препоръчал по-малко разстояние между пакетите за да не циркулира въздухът (5 см. - макс.10 см.) и направо да слага два тройни за да не обърка
"Защо не сложи тройния от външната страна?"
Ако съм допуснал грешка със стъклопакетите 2-ката или 3-ката да е отвън - обоснови се. Един мой приятел следва моите стъпки в изолацията, поне той да ги постави правилно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: