Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tsenkov - специалист
Аз съм си изяснил какво ми трябва. А за не разбралите ще повторя:Търся реле за време което ПРИ натискане на бутон генерира/не знам дали правилно се изразявам/ импулс с продължителност 0,1-0,2сек или по просто казано се включва за това време. Повтарям при натискане а не при отпускане. Това е задължително изискване!
Antonii - майстор
Ми то чакащия мултивибратор неправи ли точно това?!
tzetz009 - специалист
:? Всичко ново е добре забравено старо . Ето Ви една схема пак с таймер 555 , на която да си държите пръста колкото си искате . Схемата е публикувана в списание РТЕ и запазена в сайта Пчелар-електрончик .
Прикачен файл:
Screenshot_20191124-101744.png
Прикачен файл:
Screenshot_20191124-101807.png
:partyman: :partyman: :partyman:
AAsat - специалист
съб ное 23, 2019 9:11 pmtsenkov написа:
Аз съм си изяснил какво ми трябва. А за не разбралите ще повторя:Търся реле за време което ПРИ натискане на бутон генерира/не знам дали правилно се изразявам/ импулс с продължителност 0,1-0,2сек или по просто казано се включва за това време. Повтарям при натискане а не при отпускане. Това е задължително изискване!
И схемата от РадиоТелевизияЕлектроника, и схемата която съм пуснал ще свършат това, което се търси. При кита от Елимекс бутона е включен директно към извод 2 на NE555, което не че е неправилно, но не е много добре (поне според мене). По добре е бутона да е през кондензатор и така запускащия импулс се нормира, независимо колко дълго се държи бутона.

Тема "Таймер време, К104, 1-60 сек. (Елимекс)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: