Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ant-man - напреднал
Тази камина работи най добре при определена тяга в комина. У нас няма практика фирмата инсталатор на камината да пресмята и отрегулирва комина. От там идват и голяма част от проблемите.
Така е! Колега nasko_nerva, а имаш ли идея как се отрегулира тягата на комина, ако е твърде голяма? Може и на ЛС, да не спамим по темата! :-D
Последна промяна от ant-man на нед ное 24, 2019 9:01 pm, променено общо 1 път.
нед ное 24, 2019 9:08 ambmahob написа:
За стъклото и нагара снимай. Иначе доста си я скопил ама 3радиатора.... За 21кв пък за 100м2. Аз имам 6за 65м2......и я караш на 52гр не знам
bmahob, как да кача снимки,защото все ми изписва,че файлът много голям?
bmahob - майстор
Направия колкото искабсайта мб или пиксели
Колеги,мисля,че нагласих машината както трябва.снощи я почистих и запалих.Вече 12 часа работа ми е изхарчила малко повече от половин чувал и по стъклото няма никакъв нагар,пепел,чернилка или да се е опушило като буквата V.Ще я следя за разхода за 24 часа колко ще направи.Мисля,че е трябвало след като съм въвел промените в настройките да я излюча и включа отново,за да ги приеме.Поздрави на всички и успешна седмица! :)
Mask_89 - напреднал
Здравейте, аз съм с ARTEL 15kw. При зададените 60гр. на водата при модулация след 2 -3 часа понякога т.на водата става между 75 85 ,според вас проблем ли е ? Мерси.
Aleksandrov68 - напреднал
съб ное 23, 2019 9:13 amAleksandrov68 написа:
съб ное 23, 2019 8:44 ambmahob написа:
съб ное 23, 2019 4:52 amAleksandrov68 написа:
Вдигнах оборотите от 1 до 5 от 1500 до 2300 през 200, защото забелязах, че има доста черен нагар в горивната камера, а преди с фабричните настройки не беше така /имаше само кафяв прах/!
[/quote
Какви пелети ползваш?
Я пробвай

Първа 1400
Втора 1550
Ърета 1750
Четв. 2000
Пета 2300
Направи чистенето през 15мин по 60сек
Направих тези настройки и сега ще чакам ден два да видя.
Благодаря! :)
Здравей,
Пепелта не се промени – пак октават пепел и овъглени пелети. Може ли да е от пелетите – те са "Орфеос" на с.Буково и казват, че са добри? Иначе в кошничката не остава никаква шлака – абсолютно чиста, все едно че не са горели в нея пелети.
bmahob - майстор
Здравей,
Пепелта не се промени – пак октават пепел и овъглени пелети. Може ли да е от пелетите – те са "Орфеос" на с.Буково и казват, че са добри? Иначе в кошничката не остава никаква шлака – абсолютно чиста, все едно че не са горели в нея пелети.
Не те разбирам къде остава пепел и овъглени пелети, щом кошницата е чиста?
bmahob - майстор
пон ное 25, 2019 1:08 pmMask_89 написа:
Здравейте, аз съм с ARTEL 15kw. При зададените 60гр. на водата при модулация след 2 -3 часа понякога т.на водата става между 75 85 ,според вас проблем ли е ? Мерси.
Объркал си темата.... но иначе Т над 75 е опасна за системата, нямаш ли защита??? Имаш ли стенд бай да гаси, да не си го изключил???
bmahob - майстор
пон ное 25, 2019 9:03 ammimo79 написа:
Колеги,мисля,че нагласих машината както трябва.снощи я почистих и запалих.Вече 12 часа работа ми е изхарчила малко повече от половин чувал и по стъклото няма никакъв нагар,пепел,чернилка или да се е опушило като буквата V.Ще я следя за разхода за 24 часа колко ще направи.Мисля,че е трябвало след като съм въвел промените в настройките да я излюча и включа отново,за да ги приеме.Поздрави на всички и успешна седмица! :)
Браво, каква Т поддържаш в стаите.... или пак два радиатора са на 3 и един на 2?Щото ако гори без да гасне 12 часа няма как да изгори 7-8-9кг, макар че ти си я настроил на първа 1,0/при лоад пелет -6/ това прави около 0,800кг/ч пелети което е към 4кв..... :?
пон ное 25, 2019 5:58 pmbmahob написа:
пон ное 25, 2019 9:03 ammimo79 написа:
Браво, каква Т поддържаш в стаите.... или пак два радиатора са на 3 и един на 2?Щото ако гори без да гасне 12 часа няма как да изгори 7-8-9кг, макар че ти си я настроил на първа 1,0/при лоад пелет -6/ това прави около 0,800кг/ч пелети което е към 4кв..... :?
Да,два са на трета.при децата малко под 2ра и там е 23 гр.детската е вътрешна стая.влиза си в модулация през 2 часа и нещо.от снощи към 8 съм я пуснал и до преди малко кат се прибрах от работа и видях ,че е изхарчила 1 чувал.Load pallet ми е -5,а на мощността на първа степен 1,1.след кат писал ги бях променил.стъклото е леко потъмняло след 1 ден работа,но не е черно :)

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: