съб ное 23, 2019 7:54 pmhuligancho написа: Каква е цената на Керпи?283лв. в София.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stridata
- специалист
3148 мнения в "Мнение за производители на пелети"
huligancho
- напреднал
Аз втора зима съм с поповските и съм доволен...
andy_forresite
- майстор
Супер. Как си направил горенето за мощност 1?
Остават ми 5 чувала и няма за кога да им използвам потенциала, но засега най-добре е с поддържаща мощност 1 (подаване 1.4/45/1080 rpm). По-добре от това не съм открил. Оставям недостиг на гориво за да избегна струпването върху твърд пласт сплъстена пепел с овъглили се пелети. После идва мощност 2 и за две минути запълва, появява се добър пламък и вдига 2 градуса. Следва мощност 1 за 10-12 Мин и тн. Ръжена ми е до вратичката на котела
Керпитата какъв цвят са? Виждал съм черни лъскави и кафеникави матови. Моите 3.5 т са от вторите. Най-късно от 01.12. ще се минава на тях.
Виждали ли сте пелети от белия сорт слънчогледови семена? Те са големи (едри) и с малка семка. Бели слънчогледови
Остават ми 5 чувала и няма за кога да им използвам потенциала, но засега най-добре е с поддържаща мощност 1 (подаване 1.4/45/1080 rpm). По-добре от това не съм открил. Оставям недостиг на гориво за да избегна струпването върху твърд пласт сплъстена пепел с овъглили се пелети. После идва мощност 2 и за две минути запълва, появява се добър пламък и вдига 2 градуса. Следва мощност 1 за 10-12 Мин и тн. Ръжена ми е до вратичката на котела

Керпитата какъв цвят са? Виждал съм черни лъскави и кафеникави матови. Моите 3.5 т са от вторите. Най-късно от 01.12. ще се минава на тях.
Виждали ли сте пелети от белия сорт слънчогледови семена? Те са големи (едри) и с малка семка. Бели слънчогледови

prascho
- майстор
Тези кои са - черните лъскави или кафявите матови?:)
https://www.olx.bg/ad/slanchogledovi-pe ... 4933595292
Впрочем, онзи ден като преглеждах олекс-са ми направи впечатление и тази опаковка:
https://www.olx.bg/ad/peleti-ot-slancho ... 4933595292
Доста се изненадах, че един производител има две различни опаковки, но може би продуктът не е баш един и същ.
https://www.olx.bg/ad/slanchogledovi-pe ... 4933595292
Впрочем, онзи ден като преглеждах олекс-са ми направи впечатление и тази опаковка:
https://www.olx.bg/ad/peleti-ot-slancho ... 4933595292
Доста се изненадах, че един производител има две различни опаковки, но може би продуктът не е баш един и същ.
kalin72
- майстор
Тези опаковки в OLX - от Перник, старите, - това е дистрибутора им е Перник, просто използва старата снимка. Другите, от София, са новите. Имаха и едни съвсем в началото на 2018та, зеленото като цвят преобладаваше, много тънък найлон, късаха се с поглед. Тези сега са здрави.
Абе чудя се, дали има производител на опаковки да ги прави от биоразградим материал?
Абе чудя се, дали има производител на опаковки да ги прави от биоразградим материал?
Трифон П.Трифонов
- майстор
Tzinata
- специалист
нед ное 24, 2019 8:16 pmТрифон П.Трифонов написа:Аз като експерт в опаковките ще ви отговоря:нед ное 24, 2019 8:05 pmkalin72 написа: Абе чудя се, дали има производител на опаковки да ги прави от биоразградим материал?Хартията скъпа ли е?
1. Биоразградимия материал е по скъп с около 30%, но по лошото е, че след около 6 месеца става доста по-слаб от нормалния. А нали се сещате че големите производители поръчват огромни количества опаковки на един път за да им е по ниска цената. А и като дойде новата партида, обикновено работниците затрупват част от старата. Та сещате се кво става.
2. Един чувал от найлон е между 8 и 15ст.
Зависи от дебелина, печат и материал.
Чувал от хартия е около 1лв.
Поздрави на Трифонов!
Трифон П.Трифонов
- майстор
пон ное 25, 2019 8:24 pmTzinata написа: 2. Един чувал от найлон е между 8 и 15ст.Егаси!!!!!!!
Зависи от дебелина, печат и материал.
Чувал от хартия е около 1лв.
Поздрави на Трифонов!
Сетих се за опаковките на дървените въглища и колко са здрави, та затуй попитах. Те и въглищата са си скъпи де. Последните пелети, които купувах, са в сезалови чували. Никакви грижи относно здравина. По скоро трудно се разшиват, ако не си нося снайперите. Найлоновите опаковки трябва да се забранят, според мен, а пластмасата да се ограничи максимално и задължително да се рециклира, а не да се заравя в земята. Стъклото също трябва да се изкупува за рециклиране.
Поздрави на Специалиста!
Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература