Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stridata - специалист
съб ное 23, 2019 7:54 pmhuligancho написа:
Каква е цената на Керпи?
283лв. в София.
huligancho - напреднал
Аз втора зима съм с поповските и съм доволен...
andy_forresite - майстор
Супер. Как си направил горенето за мощност 1?
Остават ми 5 чувала и няма за кога да им използвам потенциала, но засега най-добре е с поддържаща мощност 1 (подаване 1.4/45/1080 rpm). По-добре от това не съм открил. Оставям недостиг на гориво за да избегна струпването върху твърд пласт сплъстена пепел с овъглили се пелети. После идва мощност 2 и за две минути запълва, появява се добър пламък и вдига 2 градуса. Следва мощност 1 за 10-12 Мин и тн. Ръжена ми е до вратичката на котела :)

Керпитата какъв цвят са? Виждал съм черни лъскави и кафеникави матови. Моите 3.5 т са от вторите. Най-късно от 01.12. ще се минава на тях.

Виждали ли сте пелети от белия сорт слънчогледови семена? Те са големи (едри) и с малка семка. Бели слънчогледови :roll:
prascho - майстор
Тези кои са - черните лъскави или кафявите матови?:)

https://www.olx.bg/ad/slanchogledovi-pe ... 4933595292

Впрочем, онзи ден като преглеждах олекс-са ми направи впечатление и тази опаковка:
https://www.olx.bg/ad/peleti-ot-slancho ... 4933595292

Доста се изненадах, че един производител има две различни опаковки, но може би продуктът не е баш един и същ.
kalin72 - майстор
Тези опаковки в OLX - от Перник, старите, - това е дистрибутора им е Перник, просто използва старата снимка. Другите, от София, са новите. Имаха и едни съвсем в началото на 2018та, зеленото като цвят преобладаваше, много тънък найлон, късаха се с поглед. Тези сега са здрави.
Абе чудя се, дали има производител на опаковки да ги прави от биоразградим материал?
нед ное 24, 2019 8:05 pmkalin72 написа:
Абе чудя се, дали има производител на опаковки да ги прави от биоразградим материал?
Хартията скъпа ли е?
kalin72 - майстор
Предполагам или по-скъп, или по-неудобен?
Tzinata - специалист
нед ное 24, 2019 8:16 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед ное 24, 2019 8:05 pmkalin72 написа:
Хартията скъпа ли е?
Аз като експерт в опаковките ще ви отговоря:
1. Биоразградимия материал е по скъп с около 30%, но по лошото е, че след около 6 месеца става доста по-слаб от нормалния. А нали се сещате че големите производители поръчват огромни количества опаковки на един път за да им е по ниска цената. А и като дойде новата партида, обикновено работниците затрупват част от старата. Та сещате се кво става.
2. Един чувал от найлон е между 8 и 15ст.
Зависи от дебелина, печат и материал.
Чувал от хартия е около 1лв.
Поздрави на Трифонов!
пон ное 25, 2019 8:24 pmTzinata написа:
2. Един чувал от найлон е между 8 и 15ст.
Зависи от дебелина, печат и материал.
Чувал от хартия е около 1лв.
Поздрави на Трифонов!
Егаси!!!!!!!
Сетих се за опаковките на дървените въглища и колко са здрави, та затуй попитах. Те и въглищата са си скъпи де. Последните пелети, които купувах, са в сезалови чували. Никакви грижи относно здравина. По скоро трудно се разшиват, ако не си нося снайперите. Найлоновите опаковки трябва да се забранят, според мен, а пластмасата да се ограничи максимално и задължително да се рециклира, а не да се заравя в земята. Стъклото също трябва да се изкупува за рециклиране.
Поздрави на Специалиста!
шоп - майстор
Замислих се, как ли ще пият влага пелетите в хартиени торби :?

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: