Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nasko_nerva - специалист
Вероятно вентилатора трябва да се намали. Още преди да изгорят силния вентилатор ги издухва в пепелника. Възможно е да имаш и голяма тяга на комина. И аз имам подобни проблеми и в момента търся оптимални настройки.
Значи при промяна на настройки трябва да изключвам и щепсела от контакта за да ги приеме?
nasko_nerva - специалист
При мен бяха допуснали и друга грешка. По инструкция след като излезе от камината димоотвода трябва да тръгне вертикално 1-1,5 метра с ф80, след което може да се прави преход към по голамо ф или да се вкарва в комина.
При мен веднага минаваше с преход към ф160
Aleksandrov68 - напреднал
От ф80 влиза директно в комина, който у 20/20 и е висок около 7 метра (два етажа с подпокривно и малко над билото) Снощи намалих Type Chimney на –3 и мисля, че има ефект. Тази сутрин го намалих още - на –5. Иначе вентилатора ми е намален.
nasko_nerva - специалист
вт ное 26, 2019 11:33 amAleksandrov68 написа:
От ф80 влиза директно в комина, който у 20/20 и е висок около 7 метра (два етажа с подпокривно и малко над билото) Снощи намалих Type Chimney на –3 и мисля, че има ефект. Тази сутрин го намалих още - на –5. Иначе вентилатора ми е намален.
В инструкцията пише че трябва да имаш вертикални 1-1,5 метра тръби с ф80 и чак тогава да влезеш в комина. ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ТОВА ЩЕ ПОДПРЕ МАЛКО ДИМНИТЕ ГАЗОВЕ ЗА ПО ГОЛЯМА ЕФЕКТИВНОСТ.
Пише, че комина трябва да е 15/15 около 5 метра. ТОВА СИГУРНО ПОДСИГУРЯВА ПОДНАЛЯГАНЕТО ОТ 12Ра по инструкция. При теб тягата ще е по голяма.
Намаляш димния вентилатор с тая настройка. Ако предположим, че тягата на комина е голяма то намаляването на димния вентилатор би трябвало да помага.
Mask_89 - напреднал
Може ли съвети за юпс за камината ?
вт ное 26, 2019 1:43 pmMask_89 написа:
Доколкото разбирам, от ТТД на камината, запалката е 290 или 300 вата.
Цената на устройството няма да ти хареса.
600 вата на Техногама или 700 ватов Кемот. С тези имам опит.
Скоро се коментира една джаджа за "мек старт" която страшно много облекчава работата на ЮПСа и занижава изискванията, за мощ, към него.
http://armen-tools.com/site/armentools/ ... p?cls=0322
Прочети малко назад, в темата, коментирано е!
Aleksandrov68 - напреднал
вт ное 26, 2019 11:52 amnasko_nerva написа:
вт ное 26, 2019 11:33 amAleksandrov68 написа:
В инструкцията пише че трябва да имаш вертикални 1-1,5 метра тръби с ф80 и чак тогава да влезеш в комина. ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ТОВА ЩЕ ПОДПРЕ МАЛКО ДИМНИТЕ ГАЗОВЕ ЗА ПО ГОЛЯМА ЕФЕКТИВНОСТ.
Пише, че комина трябва да е 15/15 около 5 метра. ТОВА СИГУРНО ПОДСИГУРЯВА ПОДНАЛЯГАНЕТО ОТ 12Ра по инструкция. При теб тягата ще е по голяма.
Намаляш димния вентилатор с тая настройка. Ако предположим, че тягата на комина е голяма то намаляването на димния вентилатор би трябвало да помага.
БЛагодаря!!!
Mask_89 - напреднал
вт ное 26, 2019 1:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 26, 2019 1:43 pmMask_89 написа:
Доколкото разбирам, от ТТД на камината, запалката е 290 или 300 вата.
Цената на устройството няма да ти хареса.
600 вата на Техногама или 700 ватов Кемот. С тези имам опит.
Скоро се коментира една джаджа за "мек старт" която страшно много облекчава работата на ЮПСа и занижава изискванията, за мощ, към него.
http://armen-tools.com/site/armentools/ ... p?cls=0322
Прочети малко назад, в темата, коментирано е!
Max консумация на камината е 320вата , като цяло доволен ли сте от Кемота ? Кат спре токът например има ли прекъсване на работата на камината или продължава да си работи ? Мерси много :))
вт ное 26, 2019 2:04 pmMask_89 написа:
:))
Трийте ги тия фермани дееее! Няма нужда да цитирате всичко.
Доволен съм, та и клип съм качил.
viewtopic.php?f=10&t=63016&start=20#p999548
Няма прекъсване, инак не бих постнал клипчето. Просто щях да го върна.
Объркал съм темата. Ето къде да прочетеш за "мекия старт", дето Евгени е посочил.
viewtopic.php?f=10&t=63016&start=10#p997869
kotarankat - специалист
съб ное 23, 2019 3:55 pmkotarankat написа:
Здравейте!
Не успявам да подкарам външен стаен термостат на котел Коммо компакт 23. На сервизно меню 8-4-13 е зададено 03. Stand by е на ON. Но не успяват да си говорят. Другото странно нещо е че на дисплея не показва стайна температура. Моля за съвет!
Колеги, нещо по моя въпрос ?!
Опитвам се да вържа Bboil RF към Комо Компакт 23. Пуснах кабел от платката към NO отворения контакт на релето.
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 70379j.jpg
Релето щрака както от телефона, така и в ръчен режим, но нищо не се случва на котела, освен че святка и загасва една индикация най-горе в ляво (над иконката с таймера).
Моля да споделите как се случват при вас нещата. С какъв термостат сте, на кой порт е вързан и как реагира камината/котела. При изключване от стайния веднага ли влиза в процедура по гасене или в Modulat, или пък изчаква определно време и т.н.
Благодаря предварително!

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: