Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
torbalan - Дървен философ
А вариант да го разглобиш, почистиш като хората и да го сглобиш наново?
Напречни снадки имаш ли?
Възможно ли е да е от винтовете, а не от снадки?
itsme! - напреднал
На пазара се предлагат различни марки самозалепващи битумни уплътнителни ленти, с различна ширина и дължина.
Чираче - майстор
вт ное 26, 2019 12:48 pmBurton написа:
вт ное 26, 2019 12:11 pmРуди написа:
Добре е да се знае какъв е наклонът на покрива,
а също и от кои снадки капе - успоредните на
наклона или напречно на наклона?
Вероятно напречните, т.е. по наклона, но честно казано не мога да разбера. Качвал съм се от вътрешната страна, като пипна снадката, цялата е мокра и в някакъв момент прави капка.
То е ясно, че ще трябва да мина всички снадки, въпроса е с какво и в това време...
Моята къща е с термопанели - стени и покрив. Никъде нямам теч. Вероятно има друг проблем.

Я дай снимка на покрива, и на снадките.
miliad - майстор
Проблема може да се търси още от върха на панела/от билото на покрива/, т.е. не влиза от снадката, а само тече по нея и като срещне препятствие/набран найлон или отлагания някакви/ да капе вътре.
Провисване на панелите, и от там не добро прилепване един към друг.
Битумна лента е вариант, но трябва да се положи между двата панела, т.е да се повдигне единия. На открито ще изгори. А и бюджета е.....
шоп - майстор
Определено проблема не е, че не е махнато транспортното защитно фолио.

Колко % е наклона на покрива, къде са монтирани винтовете, с ЕПМД шайба ли са?

Иначе за какви напречни и надлъжни фуги говорите?! ТП ги правят стандартно дълги до 12м и всеки панел застъпва предишния. Няма как да протече при спазена технология.

И аз съм на същото мнение като @Чираче.... нещо има друго объркано и снимки биха помогнали.

Покрива дали е едноскатен или вилообразен също има значение. При втория и лошо монтиран билен елемент може да ги има тези проблеми :idea:
вт ное 26, 2019 5:24 pmшоп написа:
...
Иначе за какви напречни и надлъжни фуги говорите?! ТП ги правят стандартно дълги до 12м и всеки панел застъпва предишния. Няма как да протече при спазена технология.
...
Ако ползваш бракувани панели или ако объркаш сметките (моя случай), се налагат и напречни снадки.
Burton - помощник
вт ное 26, 2019 3:20 pmtorbalan написа:
А вариант да го разглобиш, почистиш като хората и да го сглобиш наново?
Напречни снадки имаш ли?
Възможно ли е да е от винтовете, а не от снадки?
Да, имам и напречни. силно ме съмнява да е от винтове, от същите, с гумено уплътнение, което си имат съм слагал и другаде и нямам проблем. Логиката за мен е този найлон, по-скоро фолио, с което бяха облепени панелите и което не махнах. С времето, от слънцето, то започва да изгаря и да се изронва и макар и милиметър разстояние, което освобождава, явно е достатъчно на влагата да премине.
Вероятно ще е полиуретановия уплътнител, който предлага колегата по-горе.
Burton - помощник
Утре ще направя снимки и ще ги кача. Панела не е бракуван, но бяха парчета и за това се наложи да имам и напречни снадки, но като кача снимките, тогава ще обсъждаме пак.
При мен заради грешка се наложи да ги пренаредя и нарежа. За това имам напречни снадки.
Но течове имаше само заради винтове, които бях завил неперпендикулярно.
Оправих го с полиуретан. Отвивам винта, цръткам малко полиуретан и после навивам.

Не бих мазал с нищо.
Burton - помощник
Мисля, че открих грешката си и тя беше от уверението на продавача, че снадките на панелите били специални и дори да не се слагат много винтове, няма да има течове. М да, обаче не, като се качих днес да видя за какво става въпрос, се оказа, че точно по напречните снадки, където не бях слагал винтове, като натисна края на панела и отвътре излизаше вода, снимал съм го. Както виждате на снимките, снадките са ми много и благодарение на всички ваши съвети и предложения определено си мисля, че от тях е просмуквало и влизало вътре. Вероятно и наклона не е много голям, но за този тип сграда смятам, че е достатъчен. Сега започнах на всички напречни снадки да пълня фугите с полиуретанов уплътнител, завива с ЕПМД шайба и отгоре облепвам с алуминиево тиксо, което сложих с целта да размаже още от уплътнителя и да го задържи, докато изсъхне добре. Надявам се след тези мерки, капенето да спре, но за истински резултат ще изчакам ден-два (дават го да вали) и да видя на практика дали този ми труд ще се увенчае с успех.
Благодаря още веднъж на всички включили се, наистина вие ми дадохте насоката къде да търся грешката си :)
П.П. Явно снимките ми са прекалено големи, форума не ми дава да ги кача. Надявам се, че сте разбрали от обясненията ми каква всъщност е ситуацията.

Тема "Покрив от европанел, капе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: