Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Angelari - напреднал
Max консумация на камината е 320вата , като цяло доволен ли сте от Кемота ? Кат спре токът например има ли прекъсване на работата на камината или продължава да си работи ?

Колега,моя ЮПС е този от линка и засега съм доволен,пробвал съм го като го изключа от мрежата изобщо не се усеща прекъсване,дори го пробвах да запали камината без ток и стана,акумулатора ми е нов 77Ah,моята камина е ARTEL MERANO 22kw.https://www.vitolux.com/details.php?prodID=20771
Mask_89 - напреднал
пон ное 25, 2019 11:59 pmAngelari написа:
Извинявам се ,но от кое меню се променят тия стойности, щото не съм много запознат с тези контролери. :sad:
Това става от техническото меню, в което се влиза по следния начин;имаш обозначени бутони от1до 6.Натискаш 3 и задържаш,докато на горния дисплей покаже UT01,натискаш го още 3 пъти докато покаже UT04,натискаш 1,докато покаже А9,натискаш 3 и ти почват PR1,PR2.....до PR28 мисля,като ги променяш с 1 или 2,но преди това тук съветват да си запишеш сегашните параметри за база.От менюто излизаш с 4 и за да запаметиш настройките трябва на изгасена камина да изключиш превключвателя и да извадиш кабела за около минута,успех.
[/quote]

Колега много ти се извинявам но, аз неможах да вляза в това меню, задържам set появява се (pres 1.87 ) нищо друго .
Mask_89 - напреднал
вт ное 26, 2019 4:30 pmAngelari написа:
Max консумация на камината е 320вата , като цяло доволен ли сте от Кемота ? Кат спре токът например има ли прекъсване на работата на камината или продължава да си работи ?

Колега,моя ЮПС е този от линка и засега съм доволен,пробвал съм го като го изключа от мрежата изобщо не се усеща прекъсване,дори го пробвах да запали камината без ток и стана,акумулатора ми е нов 77Ah,моята камина е ARTEL MERANO 22kw.https://www.vitolux.com/details.php?prodID=20771
Мерси колега :)
Angelari - напреднал
Колега много ти се извинявам но, аз неможах да вляза в това меню, задържам set появява се (pres 1.87 ) нищо друго .
[/quote]

Твоето управление такова ли е?
Прикачен файл:
IMG_20180610_212145 1.jpg
Mask_89 - напреднал
вт ное 26, 2019 8:26 pmAngelari написа:
Твоето управление такова ли е?IMG_20180610_212145 1.jpg
[/quote]

Такова колега ,Artel class idro 15
Прикачен файл:
IMG_20191126_205114_914.jpg
Angelari - напреднал
Такова колега ,Artel class idro 15 IMG_20191126_205114_914.jpg
[/quote]

Дааааа,различни са,а аз си мислех,че са еднакви и затова ти дадох тея указания.Извинявай,но не мога да ти помогна със съвет,а явно и менюто с параметрите не същото.Мисля,че на Алфа плам камините беше такъв контролера,ако не се лъжа,та затова някой от колегите тук да помага.
Mask_89 - напреднал
вт ное 26, 2019 9:04 pmAngelari написа:
Такова колега ,Artel class idro 15 IMG_20191126_205114_914.jpg
Дааааа,различни са,а аз си мислех,че са еднакви и затова ти дадох тея указания.Извинявай,но не мога да ти помогна със съвет,а явно и менюто с параметрите не същото.Мисля,че на Алфа плам камините беше такъв контролера,ако не се лъжа,та затова някой от колегите тук да помага.
[/quote]
Мерси :)
bmahob - майстор
вт ное 26, 2019 2:31 pmkotarankat написа:
съб ное 23, 2019 3:55 pmkotarankat написа:
Здравейте!
Не успявам да подкарам външен стаен термостат на котел Коммо компакт 23. На сервизно меню 8-4-13 е зададено 03. Stand by е на ON. Но не успяват да си говорят. Другото странно нещо е че на дисплея не показва стайна температура. Моля за съвет!
Колеги, нещо по моя въпрос ?!
Опитвам се да вържа Bboil RF към Комо Компакт 23. Пуснах кабел от платката към NO отворения контакт на релето.
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 70379j.jpg
Релето щрака както от телефона, така и в ръчен режим, но нищо не се случва на котела, освен че святка и загасва една индикация най-горе в ляво (над иконката с таймера).
Моля да споделите как се случват при вас нещата. С какъв термостат сте, на кой порт е вързан и как реагира камината/котела. При изключване от стайния веднага ли влиза в процедура по гасене или в Modulat, или пък изчаква определно време и т.н.
Благодаря предварително!

https://images.app.goo.gl/VZbaiypKMJoMDRc99
kotarankat - специалист
Благодаря!
Това със схемата ми е ясно. Връзва се на "Termost. suppl", което се вижда на прикачената снимка. Проблемът е, че като затворя веригата (независимо дали чрез термостата или просто като допра двете жички) - нищо не се случва. Затова ми се иска чисто практически някой да сподели как е при него. Да знам дали да предявавам рекламация за платката на котела или просто ми трябва друг стаен термостат.
nasko_nerva - специалист
ср ное 27, 2019 9:03 amkotarankat написа:
Благодаря!
Това със схемата ми е ясно. Връзва се на "Termost. suppl", което се вижда на прикачената снимка. Проблемът е, че като затворя веригата (независимо дали чрез термостата или просто като допра двете жички) - нищо не се случва. Затова ми се иска чисто практически някой да сподели как е при него. Да знам дали да предявавам рекламация за платката на котела или просто ми трябва друг стаен термостат.
На схемата в инструкцията контакта е начертан нормално затворен. Имаше ли мост на клемореда? Това ще рече, че трябва да се разкъса за да стартира камината. Да няма мост който трябва да махнеш.
Четох из темата, че настройките се активират след изключване на ключа и захранването( щепсела) за 1 минута. Питах дали е така но никой не отговори.
Последна промяна от nasko_nerva на ср ное 27, 2019 2:37 pm, променено общо 1 път.

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: