Нека намерим най-тънките цени.
speka_rs - майстор
Здравейте на всички интересувам се дали някои е виждал плазмения резач на Парксайд в България ?
Гледам само в lidl.de и там дори е само на онлайн поръчка.
пишман_майстор - майстор
От лидълските инструменти , нямам много на акумулатор . Имам винтоверта им на 12в малко преди навлизането на Х12, разликата в батерията е минимална , при Х12 има доп.щифт отстрани на батерията и канал в инструмента . В момента продаваният е абс.същият по дизайн , със същият бутон ляво/дясно , но вече с метален патронник . И перфоратор, пак 12в . Учудващо добре се представя винтовертчето им, харесват ми някои неща в него , батерийката държи засега , можеше да е малко по-компактен , но...
Перфораторът е слабичък , за дреболийки вкъщи е удобен , на 5 и 6 мм отвори в бетон се справя приемливо , лек е . Батерията с едно подрязване на страничния щифт пасва без проблем и на винтоверчето .
Една вметка за батерийките им . Нещо явно има недомислено в зарядно ли, платка ли , при приключване на заряда батериите осезаемо се стоплят , което не е добре и говори за презаряд. Опитвал съм на мои и на съседа , и на приятел който си купи и той. Всичките са така . Това ще доведе и до къс живот . Мислех тези дни да питам тук във форума за подходящо решение / тунинг за да не се презареждат . Дори си мисля ако има начин да се ограничи до заряд на 80% да речем , ще е супер
ESPACE - майстор
Затоплят не от презаряд, а от прекалено бърз заряд.
пишман_майстор - майстор
Да, като помислих малко е така. Моя грешка.
Има ли вариант да се коригира този "недостатък" ? Нищо, че ще се удължи времето за заряд.
ESPACE - майстор
С голяма доза вероятност да. Ще трябва да се "бръкне" в зарядното.
Junak - майстор
вт ное 26, 2019 10:55 amпишман_майстор написа:
...Една вметка за батерийките им . Нещо явно има недомислено в зарядно ли, платка ли , при приключване на заряда батериите осезаемо се стоплят , което не е добре и говори за презаряд. Опитвал съм на мои и на съседа , и на приятел който си купи и той. Всичките са така . Това ще доведе и до къс живот ...
Еми и производителите на батерии къщи хранят. Верно, по големички къщи... :)
kozl - майстор
Програмирано остаряване :roll: Некога го наричаха закон за отрицание на отрицанието.

Имам постнати снимки на отворени зарядни за два вида батерии 18/20 V.
Това за серията "Х" си комуникира с батерията и като няма батерия няма напрежение на изхода.
Та въпроса е къде, какво да се "бърка" :?
пишман_майстор - майстор
Комуникация с батерията? Как е осъществено това в такава евтина марка? На снимки гледах колко извода има зарядното. Три са доколкото можах да видя. Двата са ясни, третият за какво е? Температурен сензор? Съпротивление?
DMN - майстор
пишман_майстор написа:
третият за какво е? Температурен сензор? Съпротивление?
Най-вероятно е терморезистор, не може да няма в батерията такъв, който следи за прекомерно прегряване. :? .
На мен по-ми е интересно какво има вътре в батерията? Все пак трябва да има електроника за балансно зареждане на отделните клетки. Може и самата електроника да грее :? .
Нямам никакъв уред от въпросните.
:partyman:
пишман_майстор - майстор
Може да. И на мен отначало това ми дойде на акъла , че има вероятност баланса да грее. Но пък чак на всички които съм тествал да грее ( мои две, на съседа две и на приятел една )...
Това не означава ли ( ако е оттам ), че има проблем с отделните клетки? Ако са наред с еднакво съпротивление/капацитет не би трябвало да грее ( ако е оттам ) . Или се бъркам.
Засега мнението, че зарядното блъска по-голям ток е най-реално . Лошото е, че там съм бос и не ми се пипа лично. трябва е някой който знае какво да гледа и пипа.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: