Нека намерим най-тънките цени.
DMN - майстор
пишман_майстор написа:
Но пък чак на всички които съм тествал да грее ( мои две, на съседа две и на приятел една )...
Ами явно така са замислени - бърз заряд, без много пазене на живота на батерията. Ако батериите загряват, а не нещо друго, това не е много добре. Все пак зависи до каква температура загряват.
Третият извод на батерията може да е връзка с терморезистор или друг предпазен елемент.
Наскоро отварях една батерия от Макита с 4 извода. Единият извод беше свързан с терморезистор към минус, а другият с ето такъв елемент пак към минус, който прекъсва веригата при определена температура - в случая 70 градуса:
http://www.zyelectric.com.cn/new_page_50.htm
Само, че батерията беше 18V Ni-MH.
cholev - майстор
вт ное 26, 2019 10:46 amspeka_rs написа:
Здравейте на всички интересувам се дали някои е виждал плазмения резач на Парксайд в България ?
Гледам само в lidl.de и там дори е само на онлайн поръчка.
Не само съм го виждал , но и го имам. Преди няколко месеца го купих. Взех му и дюзи от алито, но се оказаха много къси. Не се реже равно с тях. Има и по дълги, но засега карам с оригиналните.

Преди няколко дена рязах с плазмата старите накрайниците за мултитула. Направих им прозрези, за да стават лесно без да се сваля гайката. (новите накрайници си имат заводски прорез. Та с плазмата става лесно и бързо. Единият накрайник от снимката не е рязан за сравнение. Единият е от новите с готов прорез

Изображение
speka_rs - майстор
ср ное 27, 2019 3:41 pmcholev написа:
вт ное 26, 2019 10:46 amspeka_rs написа:
Здравейте на всички интересувам се дали някои е виждал плазмения резач на Парксайд в България ?
Гледам само в lidl.de и там дори е само на онлайн поръчка.
Не само съм го виждал , но и го имам. Преди няколко месеца го купих.
Благодаря колега, ще видя как да я взема и да я докарам до БГ
cat - специалист
Тази плазма как пали дъгата с пилотна дъга или с драскане
Lutchezar - майстор
ср ное 27, 2019 6:57 pmcat написа:
Тази плазма как пали дъгата с пилотна дъга или с драскане
Мисля че в е-как пишеше че е с вътрешна пилотна дъга. Пък има и доста клипчета.
cholev - майстор
performance безчетковия ъглошлайф идва другата седдмица с батерии Х20, а не самсунг. Интересно що се отказват от тези батерии.
В ръководството пише: доставя се с предпазител за шлайфане. Предпазител за рязане се поръчва отделно. Шах. Каква е разликата от предпазител за рязане и такъв за шлайфане. За пръв път чувам, че били различни
kozl - майстор
ср ное 27, 2019 10:01 amпишман_майстор написа:
Комуникация с батерията? Как е осъществено това в такава евтина марка? На снимки гледах колко извода има зарядното. Три са доколкото можах да видя. Двата са ясни, третият за какво е? Температурен сензор? Съпротивление?
А защо така :shock:
Платки на Лидълски батерии

А да на лидълските батерие един от изводите е общ, другия е вход, трети е изход. Термистора при едните батерии прекъсва заряда като запушва мощен транзистор. В другия вид батерия платка нема мощни транзистори и по друг пин бятерията комуникира със зарядното, и като нема батерия зарядното не извежда ток за зареждане.
Последна промяна от kozl на чет ное 28, 2019 11:27 am, променено общо 2 пъти.
kozl - майстор
чет ное 28, 2019 10:08 amcholev написа:
performance безчетковия ъглошлайф идва другата седдмица с батерии Х20, а не самсунг. Интересно що се отказват от тези батерии.
В ръководството пише: доставя се с предпазител за шлайфане. Предпазител за рязане се поръчва отделно. Шах. Каква е разликата от предпазител за рязане и такъв за шлайфане. За пръв път чувам, че били различни
Вероятно имат в предвид предпазител с друга дълбочина.
Скоро си купих диск за шлайфане на бетон и стана конфликт с диска, та карах без предпазител с ъглошлайф метабо, че пръксайда на батерия я го зявърти, я не :roll:
Passa - специалист
Да ви разкажа, защо Китайци не трябва да сглобяват Немски полиценз, защо Парксайта струва 120 а Боша е 500 и защо Лидл започва да ме отказва от великата си техника.
Като оставиме на страна калпавите батерии и зарядни които споменахме по напред. Зареждането на прегрев и скапващите се клетки и стигнеме до управляващата електроника в прекъсавча от снимките по долу заради които трябваше да хвърля цялата машина в кофата.

Бушона не предлага части и не ремонтира - и те големи продавачи.

Та викам си аз ще пробия две дупки в дебела ламарина на една врата за шпионка -15мм. Хванах мощността в ръце в лицето на Ударният Парксайт А1 Ветеран. :prayer:
Наденах му конусното борче от Лидл с титан нитрид и почнах да фрезовам и първият отвор стана. И на вторият отвън на вратата при едно от заклинванията машината спря. Помислих си че е заминала или се е изтощила евтината батерия. Е да ама не. Машината умря. Батерията работеше.
Отворих и след като развъртях мотора директно на батерията ми стана ясно че прекъсвача е довиждане.
Защо ??? След като го разглобих и ми стана ясно че ще трябва да сглобя 5 пружини после. Видях и ШИМ регулатора- 8 изводният СМД паяк и мощният Мосфет и диода реализиращ вероятно авто стопа на късо.
И Диода и Мосферта бяха тотал щета - пълно късо.

Купих и смених с 300 зора и майката с тия контактни пластини по тях и СМД простотии. И когато хванах радиатора да го завивам обратно забелязах че има мацната термопаста която не се бе отпечатила върху Мосфета и в този момент си отговорих на въпроса "защо" Защо си купих тази велика марка и защо транзистора беше сух при демонтажа.

Защо ми се прииска да удуша този Китаец които е мазал с термо-паста в Петък вечер и тя е свършила. Руснаците били калпави монтажници после.

Машината стартира след като си изгубих два дена и си изкривих ръцете.

А и да исках да си купя ключ - нема. Гаранция нема. И какво аз съм си купил машина за да направя една дупка във вратата и съм дал малко пари, но когато тръгна да я правя се оказва че е трябвало да си купя скъпа машина. Вторият вариант е да мога да ремонтирам глупостите на Лидл. Термопаста и тнт.
Отворих и другият винтоверт за вилата и той така, но леко се отпечатила термопастата. Явно е било четвъртък. :prayer:

Извод
Ако се купува регулируема машина от Лидл е добре да се провери електрониката, да се провери за гресиране и тнт. Да не се пробива на директна - бургия, а на 20 максимално усилие. За да се предотврати заклинването и претоварването на незащитената електроника.
Да имаме термо-паста в наличност, поялници за СМД и 100 ватов и какво ли още не.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Последна промяна от Passa на чет ное 28, 2019 10:33 pm, променено общо 4 пъти.
jekasus - майстор
cholev написа:
Шах. Каква е разликата от предпазител за рязане и такъв за шлайфане.
Обърни внимание какви са предпазители на ъглошлайфи на Парксайд, и аз се чудих че са различни от другите производители/стандартен предпазител/.

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: