Напишете въпрос свързан със санирането.
Takezo Sensey - модератор
silllveto написа:
Прати ги, ама от къде да тегля, от флопито или от СД-то :? , щото както е тръгнало ще ми трябват няколко километра :x .
Ще ги компресорам в ZIP , файл че има ограничение за качване.

ps.:ШЕГИЧКА , ако наистина ти трябват , пиши .
Като в онази реклама "...ти мигача остави на нас..."
velsi - Почетен майстор
Абе нищо им няма на уплътненията, не се занимавайте с глупости. Просто крилата са увиснали яко, тъй както само Рехау-то умее да увисва. Трябва да се извадят стъклопакетите и да се заклинят. Работа за 15 минути. Просто намерете кой да я свърши.
Master_Kenobi - V.I.P.
Най-вероятно Велси е прав.
Но проблемът е по-общ. Както е в случая, на потребителя не му се занимава с гаранционните условия. А те не се регламентират от договора, а от нормативни актове, където пише, че минималната гаранция за еди-кво-си е еди-колко-си. За строителството са точно определени по видове дейности.
Тая вечер обещах, ама не се докопах до компа или бумагите, да видя колко време е гаранцията в случая. Почвам обаче да се сещам и май са минимум 5 год. Може и повече да са. Квото и да е писано в договора, важи това дето е писано в нормативния акт- Ако производителят не го приема или се мотае - следва обаждане в Комисията/Комитета... (нещо си там) за защита на потребителя. Големи досадници са! :-D (Сетете ме утре да дам телефона им.) С едрите монополи не се справят, ама на дребните производители могат да извадят душата. Веднъж даже Бруната се уплашиха от тях и бързо-бързо влязоха в час. :-D
Тва е пътят според мен. Освен, ако не става дума за дребен реглаж, де... :)
silllveto - Майсторица
Благодаря на всички за отговорите. Дано проблемът да се отстрани с реглаж. Като има развитие ще пиша. Иначе само федерацията на Павел Кърлев върши работа, а не държавната комисия за защита на потребителите. Въобще защо имаме държава като все се налага да се обръщаме към неправителствени организации, но това е друга тема.
silllveto написа:
Благодаря на всички за отговорите. Дано проблемът да се отстрани с реглаж. Като има развитие ще пиша. Иначе само федерацията на Павел Кърлев върши работа, а не държавната комисия за защита на потребителите. Въобще защо имаме държава като все се налага да се обръщаме към неправителствени организации, но това е друга тема.
Даммм това е другата тема :

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
Master_Kenobi - V.I.P.
silllveto написа:
Въобще защо имаме държава като все се налага да се обръщаме към неправителствени организации, но това е друга тема.
Оф, Силве и ти ли започна?! :? Ами, да ти отговоря: Да не би проблемът ти да е правителствен, че очакваш с него да се занимава правителствен орган? Естествено, че ще е неправителствена организация. Пък ако не ти хареса как работят, има и други държавни органи (не правителствени) - съд, арбитражи, прокурори...
Не мога да се начудя - големи, разумни хора, сами си взимате решенията, влизате в частни взаимоотношения,а после нещо като стане, държавата им виновна. Не ги била дондуркала достатъчно!

А в "оная тема", на три пъти почвам да пиша и се спирам. Толко простотии и групости се изписаха там, че просто не ми се иска им опонирам, щото ше стане мазало. Пък и неам толко време и нерви за това.
Сори за спама.
silllveto - Майсторица
Естествено, че проблемът ми е битов. Ама купувам си скъп фриз - дефектен, поръчвам си кухня - изпотрошена, сменям си дограмата - духа и т.н. А проучвам нещата преди да купувам и пак всичко е на късмет. И в следващия момент вече се убеждаваш, че нещо не е наред в цялата държава. Съдът отдавна се командва от парите, а вече и от соц партията. Държавните институции не помагат, а всъщност това е смисълът на съществуването им. Та уж битовият ми проблем се превръща в общ и се отнася за почти всеки от нас.
Master_Kenobi - V.I.P.
silllveto написа:
Естествено, че проблемът ми е битов. Ама купувам си скъп фриз - дефектен, поръчвам си кухня - изпотрошена, сменям си дограмата - духа и т.н. А проучвам нещата преди да купувам и пак всичко е на късмет.
Ми, не е късмет! Проучването се базира на достоверна информация. Имаш ли я? Или просто ровиш в Нета и обикаляш магазини?
silllveto написа:
И в следващия момент вече се убеждаваш, че нещо не е наред в цялата държава. Съдът отдавна се командва от парите, а вече и от соц партията.
Ти лично какви достоверни факти и сведения имаш за това? Или ти е по-удобно така да разсъждаваш? :? И така да оправдаваш собствени грешки... Вероятно много те кефят новините по ТВ и четеш с удоволствие вестници? :(
silllveto написа:
Държавните институции не помагат, а всъщност това е смисълът на съществуването им.
Тук си права. Но те не могат и НЕ ТРЯБВА да се месят във всеки конкретен и частен проблем. НЕ ТРЯБВА, защото другото си е просто "комунизмът" от близкото минало.
Работата им е да създадат схемата, механизма, с който ТИ да си решиш проблема. И повярвай, има го на книга. (Почти напълно) И си работи за хора, които могат да го задвижат...

Силве, не парадирам, не нравоучителствам... Просто ми писна от гол популизъм! С него не само XX., ами и YY. ще дойде на власт и тогава... глей кво ше стане тогава. :(
Абе, що не вземеш да отвориш тема "Правни проблеми"? :):):)
silllveto - Майсторица
Що се палиш бе Мастър, естествено че проучвам в нет-а и по магазините, а не в учебника по биология. Освен това питам старило и патило. За съда и децата знаят, докажи обратното, щото аз съм се сблъсквала, а комунягите избират съдии, има си закон за тва. А от своя страна съдиите си имат хотели и др. сладки работи. Да гледах го по ТВ и четох във вестника, щото нямам хора в ДАНС и не използвам СРС. А относно частите проблеми - защо ни е съюза за защита на потребителите, ако не за да посредничи за разрешаването им, например с правна консултация. И защо ако тази схема помага и работи няма промяна в качеството на предлаганите стоки и отношението към потребителите.
Всъщност стана въпрос за това какво може да се предприеме при евентуално неразрешаване на проблема и че по-голям ефект ще има ако се обърнеш към федерацията на Кърлев, отколкото към държавната такава, от което функцията й се обезмисля като на много други наши институции, за съжаление.
Темата не беше ли за духане ...
...лъхане , от дограмата. :roll:

Тема "Духа ми от ПВЦ-то" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: