Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lyubohar - майстор
Търся помощ за едно подово отопление в една от стаите.
Когато термостата е изключен на 1 и 3 има фаза.
Като включа термостата се появява фаза и на 2 и 4.
Т.с.фазата от инсталацията преминава през биметалната пластина и отива в подовото отопление-точка 2.
Въпроса е дали има нула?Или някъде се губи веригата.
Според мен термостата е наред,защото в другите стаи всичко е същото,но отоплението работи.

Снимал съм и бушоните в таблото.

Благодаря предварително.

Прикачен файл

20191128_152903.jpg

Прикачен файл

20191128_152738.jpg

Прикачен файл

20191128_152733.jpg
iliya_i - майстор
Търси къде е нулата. Тез бушони кой идиот ги измисли за там?
Изхвърляш ги и си слегаш нормален бушон, дето прекъсва само фаза. Нулата се свързва директно без бушон.
И тогава търсиш вече, защо я няма.
Издумкал кабел.
Нула, в домашни условия и от домашен майстор, се търси с глимка. Ако я няма нулата, няма да е същото в другите стаи.
Прозвъняване може и с фазомер. Разкача се единия край, който ходи на нулата и при включен термостат, на разкачения кабел трябва да светне фазомера.
Съболезнования!
iliya_i - майстор
чет ное 28, 2019 7:59 pmТрифон П.Трифонов написа:
Издумкал кабел.
Нула, в домашни условия и от домашен майстор, се търси с глимка. Ако я няма нулата, няма да е същото в другите стаи.
Прозвъняване може и с фазомер. Разкача се единия край, който ходи на нулата и при включен термостат, на разкачения кабел трябва да светне фазомера.
Съболезнования!
Трифонов, щом има фаза на всички клеми, значи кабела е здрав. Просто нулата не стига до кабела. Губи се нейде между входа на бушона и термостата.

Любо, между 1 и 2 свети ли пробна лампа?
Последна промяна от iliya_i на чет ное 28, 2019 8:13 pm, променено общо 1 път.
чет ное 28, 2019 8:03 pmiliya_i написа:
Трифонов, щом има фаза на всички клеми, значи кабела е здрав. Просто нулата не стига до кабела. Губи се нейде между входа на бушона и термостата.
Може, но аз мисля, че има фаза на всички клеми, щото термостата си работи- подава му се потенциал, прехвърля го. А пък подаването идва от предпазителя, та грешката не е там. Проблема е след това, натам трябва да се дири. Може прекъсването да е между термостата и подовото, но като гледам прашасалите си кабели, ни шъ да е там. Де да видим!
Бе, както казах, да разкачи другия край, на подовото и да види, аджеба, тоа потенциал преминава ли по цялото подово, като излиза накрая!
iliya_i - майстор
чет ное 28, 2019 8:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет ное 28, 2019 8:03 pmiliya_i написа:
Може, но аз мисля, че има фаза на всички клеми, щото термостата си работи- подава му се потенциал, прехвърля го. А пък подаването идва от предпазителя, та грешката не е там. Проблема е след това, натам трябва да се дири. Може прекъсването да е между термостата и подовото, но като гледам прашасалите си кабели, ни шъ да е там. Де да видим!
Бе, както казах, да разкачи другия край, на подовото и да види, аджеба, тоа потенциал преминава ли по цялото подово, като излиза накрая!
Я па мислим, дека може да нема нула! А като гледам предпазителите, те прекъсват и нея. Някъде трябва да има и кутия, където захранващите кабели са свързани за кабела на подовото, та истината ще се разбере, когато тя се отвори.
чет ное 28, 2019 8:15 pmiliya_i написа:
Я па мислим, дека може да .....кутия.........та истината ще се разбере, когато тя се отвори.
Сааамо кутията на Пандора не барай! Инак сичко може.
Дано се губи нулата по захранващете кабеле!
GalinBelos - специалист
Пичове само да ви светна че във въпросната инсталация въобще няма нула , та спрете да я търсите . Ония тъпаци от тамошното енерго са му пуснали две фази .
Авторът , първо трябваше да почнеш с това в коя държава живееш , щото боба дето много познаваше , съм го сготвил вчера по погрешка .
Второ - извикай си местен ел. техник , не се занимавай с глупости .
lyubohar - майстор
Да доуточня-става въпрос за Испания.
Само идването на техника струва 80 евро.
Иначе горе долу имам представа от слаботокова техника-лампови усилватели,поправка на
електрически уреди.Ако за всяка дреболия да викам техник-да съм фалирал.
А и когато съм викал у нас винаги съм съжалявал.
Та аз съм тук на гости на дъщеря ми и оправям всичко,което не работи.
Нося си един китайски всичкомер.Мога ли с него да премеря м/у 1 и 2 и какво трябва да покаже.
Ако трябва ще направя и пробна лампа.
Не е фатално,това е стаята за гости.
чет ное 28, 2019 8:43 pmGalinBelos написа:
Хахаааа, варненски трилър, а потърпевшия в държавата София, с 380-400 волтово подово.
Въхххх, спаньол!!! Се тая.
Пичага, щом питаш, начи не ти е много ясно. Какъв е тоя китайски всичкомер?
Писах къде да търсиш и какво, ама като не знаеш как....
Илия и той писа...

Тема "Проблем при подово отопление." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: