Нека намерим най-тънките цени.
Passa - специалист
чет ное 28, 2019 10:08 amcholev написа:
performance безчетковия ъглошлайф идва другата седдмица с батерии Х20, а не самсунг. Интересно що се отказват от тези батерии.
В ръководството пише: доставя се с предпазител за шлайфане. Предпазител за рязане се поръчва отделно. Шах. Каква е разликата от предпазител за рязане и такъв за шлайфане. За пръв път чувам, че били различни
Ето защо Парксайт е лош избор и ето защо не слагат вече Самсунг. Просто е скъп за тази евтина и недонаправена марка.

Интересно ми е Самсунговите батерии и тези Х20 с еднакви букси ли са ? Ще проверя.

Едит:

Имам и това недоразумение - безчетковият флекс. За колекцията, че напъна ли го ще отиде в залата с Антиките. :wink:
пишман_майстор - майстор
Passa написа:
Интересно ми е Самсунговите батерии и тези Х20 с еднакви букси ли са
Не са. Нямат съвместимост . Затова преминаха на Б2 модификации пърформънс инструменти, за да стават от Х20 серията аку-та.
П.п. нещо леко ни цакат в цените пак ... https://www.lidl-shop.be/fr-BE/search?q ... PerPage=18
DMN - майстор
Passa написа:
Да ви разкажа, защо Китайци не трябва да сглобяват Немски полиценз, защо Парксайта струва 120 а Боша е 500 и защо Лидл започва да ме отказва от великата си техника.
Като оставиме на страна калпавите батерии и зарядни които споменахме по напред. Зареждането на прегрев и скапващите се клетки и стигнеме до управляващата електроника в прекъсавча от снимките по долу заради които трябваше да хвърля цялата машина в кофата.

Бушона не предлага части и не ремонтира - и те големи продавачи.

Та викам си аз ще пробия две дупки в дебела ламарина на една врата за шпионка -15мм. Хванах мощността в ръце в лицето на Ударният Парксайт А1 Ветеран. :prayer:
Наденах му конусното борче от Лидл с титан нитрид и почнах да фрезовам и първият отвор стана. И на вторият отвън на вратата при едно от заклинванията машината спря. Помислих си че е заминала или се е изтощила евтината батерия. Е да ама не. Машината умря. Батерията работеше.
Отворих и след като развъртях мотора директно на батерията ми стана ясно че прекъсвача е довиждане.
Защо ??? След като го разглобих и ми стана ясно че ще трябва да сглобя 5 пружини после. Видях и ШИМ регулатора- 8 изводният СМД паяк и мощният Мосфет и диода реализиращ вероятно авто стопа на късо.
И Диода и Мосферта бяха тотал щета - пълно късо.

Купих и смених с 300 зора и майката с тия контактни пластини по тях и СМД простотии. И когато хванах радиатора да го завивам обратно забелязах че има мацната термопаста която не се бе отпечатила върху Мосфета и в този момент си отговорих на въпроса "защо" Защо си купих тази велика марка и защо транзистора беше сух при демонтажа.

Защо ми се прииска да удуша този Китаец които е мазал с термо-паста в Петък вечер и тя е свършила. Руснаците били калпави монтажници после.

Машината стартира след като си изгубих два дена и си изкривих ръцете.

А и да исках да си купя ключ - нема. Гаранция нема. И какво аз съм си купил машина за да направя една дупка във вратата и съм дал малко пари, но когато тръгна да я правя се оказва че е трябвало да си купя скъпа машина. Вторият вариант е да мога да ремонтирам глупостите на Лидл. Термопаста и тнт.
Отворих и другият винтоверт за вилата и той така, но леко се отпечатила термопастата. Явно е било четвъртък. :prayer:

Извод
Ако се купува регулируема машина от Лидл е добре да се провери електрониката, да се провери за гресиране и тнт. Да не се пробива на директна - бургия, а на 20 максимално усилие. За да се предотврати заклинването и претоварването на незащитената електроника.
Да имаме термо-паста в наличност, поялници за СМД и 100 ватов и какво ли още не.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Искаме снимкииии....
:partyman:
kabel96 - специалист
чет ное 28, 2019 10:13 amkozl написа:
ср ное 27, 2019 10:01 amпишман_майстор написа:
Комуникация с батерията? Как е осъществено това в такава евтина марка? На снимки гледах колко извода има зарядното. Три са доколкото можах да видя. Двата са ясни, третият за какво е? Температурен сензор? Съпротивление?
А защо така :shock:
Платки на Лидълски батерии

А да на лидълските батерие един от изводите е общ, другия е вход, трети е изход. Термистора при едните батерии прекъсва заряда като запушва мощен транзистор. В другия вид батерия платка нема мощни транзистори и по друг пин бятерията комуникира със зарядното, и като нема батерия зарядното не извежда ток за зареждане.
Ебаси пичовете тия от лъдъл.Явно всяка седмича поръчват при различни производители щото мойте платки са коренно различни на пръв поглед.Явно щото са купувани от Румъния.Ако не съм ги изхвърлил ще ги снимам.
Друг колега е показал ремонт на спусъка.Предлагам нова тема ремонт на лидълски инструменти и май бързо ще задмине по постове тая тема.Наздраве на всички.
kozl - майстор
E то има тема за ремонти на инструменти.
Машината ви е повредена- попитайте ТУК
И дали е по-удачно там да се публикуват ремонтните дейности, защото в тази тема се затрупват с лидълска стока и коментарите около нея :?
А относно ремонта на лидъски инструменти, вероятността е малка, защото предполагам, че ако не се е повредил уреда в гаранцията, то следгаранционния ремонт ще се окаже в сервиз "Коша" :lachtot:
Колко ли са тези де се занимават с ремонт на лидълски Енструменти :?
Пък и някой беше постнал клип с купчина бракувани винтовръти на Парксайд.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет ное 29, 2019 12:18 amkabel96 написа:
...Предлагам нова тема ремонт на лидълски инструменти ...
Идеята на лидълските инструменти е : евеш и фъргаш. Ово е стандарт! Къв ремонт, кви петлева??
пишман_майстор - майстор
Това с бутона си е стандартна болежка по парксайд. Има в нета цели палета заляти с по един метър кубик с винтоверти . И на повечето е станало точно този проблем.
Passa - специалист
пет ное 29, 2019 12:18 amkabel96 написа:
чет ное 28, 2019 10:13 amkozl написа:
ср ное 27, 2019 10:01 amпишман_майстор написа:
Комуникация с батерията? Как е осъществено това в такава евтина марка? На снимки гледах колко извода има зарядното. Три са доколкото можах да видя. Двата са ясни, третият за какво е? Температурен сензор? Съпротивление?
А защо така :shock:
Платки на Лидълски батерии

А да на лидълските батерие един от изводите е общ, другия е вход, трети е изход. Термистора при едните батерии прекъсва заряда като запушва мощен транзистор. В другия вид батерия платка нема мощни транзистори и по друг пин бятерията комуникира със зарядното, и като нема батерия зарядното не извежда ток за зареждане.
Ебаси пичовете тия от лъдъл.Явно всяка седмича поръчват при различни производители щото мойте платки са коренно различни на пръв поглед.Явно щото са купувани от Румъния.Ако не съм ги изхвърлил ще ги снимам.
Друг колега е показал ремонт на спусъка.Предлагам нова тема ремонт на лидълски инструменти и май бързо ще задмине по постове тая тема.Наздраве на всички.
Аз отворих и друга батерия на този винтоверт и като чели беше като твоята. Просто сменят технологията и дизайна постоянно. Целта е ясна - да няма резервни части и да отива в кофата. Да се купува постоянно ново. Пазарна икономика и печалба.
Аз това най го мразя.
Принципно прекъсвача не е болка само на Парксайт.
При правотоковите машини там се регулира всичко- и посоката и оборотите и авто-стопа. Съответно поради ниското напрежение, токовете които минават през Мосфета са големи. Аз мерих 3 до 5 ампера. И когато не се охлажда добре е логично да изгори. Имаше прекъсвачи в нета за винтоверти на които този транзистор е изкаран отвън на кабел със собствен радиатор. Явно за по лесна подмяна ако изгори и за по добро охлаждане.
plamen6703 - майстор
Вариантите са два, купуваш евтини инструменти, ставаш роб на магазина.
Купуваш маркови инструмент ставаш роб на сервиза за обслужване.
Това му е хубавото в момента, че има избор на пазара и всеки сам избира своя вариант за инструмент!
Това, че някой се хванал да ремонтира инструмент от Лидъл, има време за губене, иска да трупа опит, това е добър начин за обучение и запълване на времето! :partyman:
kabel96 - специалист
пет ное 29, 2019 3:30 pmplamen6703 написа:
Вариантите са два, купуваш евтини инструменти, ставаш роб на магазина.
Купуваш маркови инструмент ставаш роб на сервиза за обслужване.
Това му е хубавото в момента, че има избор на пазара и всеки сам избира своя вариант за инструмент!
Това, че някой се хванал да ремонтира инструмент от Лидъл, има време за губене, иска да трупа опит, това е добър начин за обучение и запълване на времето! :partyman:
Лошото е че има и трети вариант а още по лошо е че и трите варианта са верни.
На мен времето ми е свободно и заради спорта човъркам ама и на много маркови инструменти взеха да им излизат болести като на евтините.Например на Макита батериите дето дърпат ток само от 1 клетка и се заключват никой не споменава,няма такава глупост.Ами 3 скоростния им верт дето постоянно износва корпуса на редуктора и спира до там,а на Бош спусъците няма да ги коментирам.Там толкова съм задобрял че няма на къде.Режа платинени пъпки от стари контактори и ги присаждам и става вечно ама моя работа ли е.За Девалт също нямам думи.Абе няма вече ...........Това са наблюдения за инструменти които притежавам а притежавам не по 1 ами целите серии. :butthead: :drinkers:

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: