Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kotarankat - специалист
Не, нямаше мост на клемореда. Аз пък мисля, че на схемата е даден NO (нормално отворен) контакт.
Преди малко говорих с представител на Алфа плам и ми каза, че всъщност с външен термостат може да се вкара котела в режим Stand-By и съответно да се изведе от този режим. НО условието е котела да е включен, работещ и достигнал фаза "WORK", а не е достатъчно да е включен в контакта.
Предлагат обаче WiFi модул (оригинален), който още не пуснат по търговската мрежа. Може да се пали и гаси котела, да се избира степен/мощност и да визуализират грешки. Цена 230 лв. :partyman:
nasko_nerva - специалист
ср ное 27, 2019 2:36 pmkotarankat написа:
Предлагат обаче WiFi модул (оригинален), който още не пуснат по търговската мрежа. Може да се пали и гаси котела, да се избира степен/мощност и да визуализират грешки. Цена 230 лв. :partyman:
Конкуренцията ги налегна! Другите отдавна имат подобни благини.
А след всяка настройка трябва ли да изключвам захранванетио за 1 минута.
Когато пипам вентилатора в реално време се чува промяната в оборотите.
kotarankat - специалист
Това за изключването на захранването за 1 минута не го знам, нека някой по-запознат да каже. Но мисля, че не би трябвало да се изключва и да се чака.
Aleksandrov68 - напреднал
Моя е Алфа плам 23 и при промяна на настройките не изключвам котела. Приема ги. Така ги правеше и този, от когото го купих - В работен режим или не без значение.
Aleksandrov68 - напреднал
Както казва колегата вентилатора се променя при смяна на оборотите. Не е необходимо изключване на захранването.
kaptagona - специалист
Моита е Алфа Плам15 и също приема настроиките без изключване.
Mask_89 - напреднал
Колеги задължително ли е да се слага автоматичен обезвъздушител на всеки радиатор и ако да какви като марка качество ?
Mask_89 - напреднал
пет ное 29, 2019 7:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет ное 29, 2019 7:36 pmMask_89 написа:
Не.
Колега от радиатора се чува все едно капе вода ,това въздух ли е ?

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: