Нека намерим най-тънките цени.
jekasus - майстор
kabel96 написа:
,а на Бош спусъците няма да ги коментирам.
Истина, пълен ташак...
При инструменти, които не изискват идеална точност, няма смисъл от марки, които не са вече това, за което още всички вярвят... И при тях трябва да се търси най-добро, ама и там три години гаранция, после дране за ремонт...
plamen6703 - майстор
Какъв е проблема с този "Бош", какво му се скапва, като изключим опцията скапано задперфораторно устройство, което може да разсипе за миг и най-добрата машина?
Работата ми е свързана с маркови инструменти, не мога да изпратя колега на монтаж с инструмент от Лидъл, щото освен ходене до обекта трябва да се върши и работа.

Прикачен файл:
20191129_222409.jpg

Лошото е, че в последно време няма читави сервизни специалисти да ремонтират техника, на повечето места са тенекеджии, които разсипват техниката на клиентите си! :partyman:
пишман_майстор - майстор
На правотоковите сини винтоверти Бош хейви дюти версиите , тези с никел кадмиевите и металхидритките , спусъците им са железни , въобще винтовертите им тогава бяха много добри, редуктор който няма чупене , яки мотори със сменями четки, по-тежки и масивни-да, проблема им бе батериите , но и там имаше решения с алтернативи на REEXBON или с липо пакети от РЦ магазини.
П.п. като си помисля колко такива съм купувал, някои офрашкани на вид Бош или Спит ( пак бош ) само смяна на четки, малка преправка на редуктора ( премахвах заключването на шпиндела ) , външен регулатор за оборотите и ставаха идеални редуктори за центрофуги за мед с 12в авто-акумулатор
Последна промяна от пишман_майстор на пет ное 29, 2019 11:10 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
plamen6703 написа:
което може да разсипе за миг и най-добрата машина?
Времето, после скъпо, ремонта по-точно.
Колко и да пазех моя перфоратор 2-28, сега легна на 180 лв само за части, сам ще го правя, така че ще спестя от работа в сервиза. По принцип, няма повторя тая грешка - да купя марков инструмент, който не изисква в моя работа определено качество...
plamen6703 написа:
като изключим опцията скапано задперфораторно устройство
Фирма-работници- лидъл инструмент, не става, точка по въпроса.
Сам майстор или домашен майстор - става, щото няма смисъл от скъпи играчки, които рядко работят. Същото е за Райдър и подобни.
Passa - специалист
пет ное 29, 2019 3:30 pmplamen6703 написа:
Вариантите са два, купуваш евтини инструменти, ставаш роб на магазина.
Купуваш маркови инструмент ставаш роб на сервиза за обслужване.
Това му е хубавото в момента, че има избор на пазара и всеки сам избира своя вариант за инструмент!
Това, че някой се хванал да ремонтира инструмент от Лидъл, има време за губене, иска да трупа опит, това е добър начин за обучение и запълване на времето! :partyman:
При желание, време се намира. Но трябва да има и капацитет за подобен ремонт. Просто не обичам да хвърлям малко ползвани неща. Изобщо не обичам да хвърлям. И не обичам счупено.
Най лесно е да го хвърлиш.
Passa - специалист
Да питам какво в крайна сметка мери зарядното на литиевата батерия на верта. Вътрешното съпротивление или друго.

Първата батерия която не искаше да я зарежда и и смених клетките я показваше заредена на индикацията си. Зарядното отказа да я зарежда и не я отчиташе изобщо като товар- диода си стоеше на зелено.
Явно се срина по ток- верта не се въртеше с нея.

Сега на този верт дето гръмна пускатела батерията се разреди до червено и не иска и нея да я зарежда. Клетките ли заминаха или е електрониката ?

Преди това я зареди чак когато стана в червеното и беше 20,4 волта.

Ако я сложа на зарядно за акумулатор 24в за малко дали ще цъфне електрониката и или изобщо няма да я зареди ?
lov - майстор
Имам малко опит с ей тези купчинки батерии. :lol:
Прикачен файл:
viber_изображение_2019-11-11_20-41-29.jpg
Прикачен файл:
viber_изображение_2019-11-11_20-42-07.jpg
На 100% имаш заминал елемент да не кажа и повече. Калпави са отделно са претоварени от към режима на зареждане.Да не кажа на 100% но на болшинството има сработва защитата по налягане. Но и да я възстановиш както на много места има писано. Стават но за минимални товари за някакви други устройства. Иначе платките си работят коректно.
п.п.Извинявам се за лошото качество но ги бях изтрил и само това можах да възстановя.
Passa - специалист
Тоест проблема не е в платката.

Дали свети че е разредена или че е заредена, щом не иска да я зарежда и свети зеленият диод значи е скапана клетка.

А каква е тази защита по налягане ?
пишман_майстор - майстор
Наскоро бях гледал клипче как един се мъчеше с помощта на малки видички навивайки ги през отворите на плюсовия полюс, да подкара елемент сработил защитата. На всеки три, му се получаваше на два.
П.п. намерих едно подобно видео , има и други , но общо взето е ала бала, ново му е майката
пишман_майстор - майстор
lov написа:
Имам малко опит с ей тези купчинки батерии.
@lov как да намаля зарядния ток, на самите зарядни Х12 серията? Имам съмнение, че е прекалено голям защото се стоплят в повече акумулаторите при заряд...

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: