Нека намерим най-тънките цени.
mironcho - специалист
нед дек 01, 2019 11:35 amPassa написа:
Относно лаптопите. Там до колкото знам има брояч на циклите на заряд и като мине броят им е все едно. И да се сменят елементите пак ще е като със старата батерия.
Passa, това не е общо правило. Може би за определена марка/модел - да, но например за НР-та от около 2006-2009 няма такова нещо. Няколко пъти сменях елементи и батериите си възстановиха капацитета напълно. Пробвах и без елементи-патерици - пак стана, електрониката не се заключи.

Сега се сещам, че в описанието на някои BMS модули от али-то пише, че след като се свържат елементите, електрониката се активира с подаване на напрежение (някъде) ... това вече е съвсем извън темата.
Passa - специалист
kozl интересно ми е ако се подаде на батерията 24 волта от зарядно за акумулатор, но с висок ампераж (1 - 10А) за малко какво ще стане.

Ще гръмне, ще се зареди леко, нищо няма да стане (батерията ще се самоизключи) или ще изгори платката.

plamen6703, нямам капацитет, поне последно като ме хвана тока и после се мерих с мултицета не установих заряд на свободни електрони на единица площ, а съм си 97 кила маса. :wink: Даже и импланта от титан и кобалт в устата ми не помогна, а дадох 2 биберона за него.
plamen6703 - майстор
нед дек 01, 2019 6:16 pmPassa написа:
kozl интересно ми е ако се подаде на батерията 24 волта от зарядно за акумулатор, но с висок ампераж (1 - 10А) за малко какво ще стане.

Ще гръмне, ще се зареди леко, нищо няма да стане (батерията ще се самоизключи) или ще изгори платката.

plamen6703, нямам капацитет, поне последно като ме хвана тока и после се мерих с мултицета не установих заряд на свободни електрони на единица площ, а съм си 97 кила маса. :wink: Даже и импланта от титан и кобалт в устата ми не помогна, а дадох 2 биберона за него.
Каквото и да ти се отговори ще бъдат теоретични данни, а човек трябва да се доверява на емпирични данни, пробвай и ще се убедиш с очите си какво ще стане :cool:
За капацитета правиш излишни уточнения, това е ясно, давай нататък :wink: . :partyman:
Passa - специалист
kozl Всъщност ми се струва че платката в батерията се самоизключва. Тя мери тока и вътрешното съпротивление.
След като се изключи, батерията спира да комуникира със зарядното ( то не я зарежда понеже не я "вижда" ) и не подава ток и към винтоверта.
kozl - майстор
нед дек 01, 2019 7:35 pmPassa написа:
kozl Всъщност ми се струва че платката в батерията се самоизключва. Тя мери тока и вътрешното съпротивление.
След като се изключи, батерията спира да комуникира със зарядното ( то не я зарежда понеже не я "вижда" ) и не подава ток и към винтоверта.
Аз по-друг отговор от предния си пост не мога да измисля поне за сега. Двете батерии са с доста различни платки и съответно с различия по начина на зареждане, захранване, комуникация.
А относно експеримента със заряд с голям ток нямам намерение да се занимавам, така че няма да съм полезен в тази насока.
Основната ми цел беше да си регенерирам батерията с нови елементи, обаче не успях :sad:
А споделих неуспеха си хем такива като мен да знаят какво ги очаква, хем пък аз очаквах някой да ми посочи грешките за неуспеха.
Последна промяна от kozl на нед дек 01, 2019 8:05 pm, променено общо 1 път.
пишман_майстор - майстор
Passa написа:
Всъщност ми се струва че платката в батерията се самоизключва.
Все си мислех, че се самозаключват батериите на ( някои ) скъпи марки. Какво излиза, че и на Парксайд са така? Едва ли...
Passa - специалист
нед дек 01, 2019 8:01 pmпишман_майстор написа:
Passa написа:
Все си мислех, че се самозаключват батериите на ( някои ) скъпи марки. Какво излиза, че и на Парксайд са така? Едва ли...
Ами СМД платката е бъкана с елементи и схеми (паяци). За какво с те, там иначе.
Тази платка едва ли е много скъпа. Но пък програмируемо и преждевременно изключва още работещи батерии. Така освен че уж пази ползвателя от нараняване и пожар го праща в магазина.
kozl - майстор
нед дек 01, 2019 8:01 pmпишман_майстор написа:
Passa написа:
Що се касае до по-стария тип - няма самозаключване или някаква защита против подмяна на батерии - това е моето мнение. За по-следващите серия "Х" :?
aroot - специалист
Да се включа с лаишки въпрос, винтоверта от брошурата за четвъртъка, става ли като за само отверка?
В смисъл, имали нещо по-добро от него в зоната около 100 лв?
cat - специалист
12 волтовият винтоверт , ако питаш за него е единствената машинка от Лидл която не е оплювана по форумите . Купих на бащата преди няколко години а това лято си вземах и за мен и двата са произведени от Гризли и си работят по стария доста работа е свършил .

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: