Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед дек 01, 2019 8:53 pmФитилчо написа:
Доколкото съм чувал ЕЖК, водните ризи трябва да се съхраняват само пълни. :|
Фитиля, те в магазина редовно ги допълват, точно щото слушат Е.. както го каза.
Фитилчо - майстор
нед дек 01, 2019 9:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед дек 01, 2019 8:53 pmФитилчо написа:
Доколкото съм чувал ЕЖК, водните ризи трябва да се съхраняват само пълни. :|
Фитиля, те в магазина редовно ги допълват, точно щото слушат Е.. както го каза.
ЕЖК-една жена каза. В съшност ми го е казвал човек,който разбира доста.
В магазина не са пълнени с вода и изпразвани... както и не са обгаряни -разширявани,кондензирали и тнт всекидневно. Малка разлика аз намирам. Явно ти не батя :wink: При нагряване и изстиване специално на чугуна му се разказва играта,вярно, по-различен материал е структурно от стоманата. Мо пък стоманата да не забравяме са я заварявали... ей такива работи. :cool:
Аз, лично, моИте БЕЗ ВОДА не ги оставям- нито металният на пелети, нито чугуненият на твърдо гориво. Като ги купя дори им правя и хидро тест 24 часа под налягане на водопровода, понеже са 2 употреба.
Един чугунен вече изхвърлих на Надин заради пукната риза, стоял без вода 2 години.
Andri01 - майстор
Явно използваш вода ,в която няма разтворен кислород :? Еххх,защо ли Балард не го знаеше това? Щеше да извади "Титаник",да го сложи в такава вода и сега нямаше да се разпада на дъното на Атлантика. :partyman:
sean-john - специалист
И според мен ако имам възможност бих я напълнил и да седи така,но нямам и следващия що годе добър вариант мисля,че е точно препалване излизане на всичката влага и последващо запечатване. 8-[
4799inpl64 - специалист
пон дек 02, 2019 9:05 amsean-john написа:
И според мен ако имам възможност бих я напълнил и да седи така,но нямам и следващия що годе добър вариант мисля,че е точно препалване излизане на всичката влага и последващо запечатване. 8-[
Как ще я запечатиш ми е интересно.Има кислород ,има рьжда.Пьлни с вода и това е.
sean-john - специалист
пон дек 02, 2019 9:14 am4799inpl64 написа:
Как ще я запечатиш ми е интересно.Има кислород ,има рьжда.Пьлни с вода и това е.
Колега не четеш... ще я запечатам с капа примерно колкото да не влиза влага.
4799inpl64 - специалист
пон дек 02, 2019 10:06 amsean-john написа:
Чета......а вьздуха ,кво го правиш!И боне да сложиш ,се тая.
пон дек 02, 2019 11:57 am4799inpl64 написа:

Тия 5 литра въздух, колко кислород имат и затворен, тоя кислород, колко джилязу можи да окис.......превърне в ръжда?
Абсурдни, но весели теми, ей така за разнообразие.

За всички врагове на ръждата- ръжда се появява само във влажна среда.

Край на мача.
Здрасти Андри! Кви подводни работи пише бре? От де знаеш, че Титаник бавно ръждясва , на дъното на океана, макар запечатан и консервиран? Да не си слизал да тарашиш?
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон дек 02, 2019 12:19 pm, променено общо 1 път.
4799inpl64 - специалист
пон дек 02, 2019 12:12 pmТрифон П.Трифонов написа:

Тия 5 литра въздух, колко кислород имат и затворен, тоя кислород, колко джилязу можи да окис.......превърне в ръжда?
Еййййй,беше ми домьчняло,че не си написал нищо още!А иначе си прав,така е.Лелеееее,съгласих се с теб.....ще пускам тото.да знаеш!Стискай палци!
пон дек 02, 2019 12:18 pm4799inpl64 написа:
пон дек 02, 2019 12:12 pmТрифон П.Трифонов написа:

Еййййй,беше ми домьчняло,че не си написал нищо още!А иначе си прав,така е.Лелеееее,съгласих се с теб.....ще пускам тото.да знаеш!Стискай палци!
Бъ...бъ....бъзикаш ли ме бе!!!

Тема "Съхранение на камина с водна риза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: