Нека намерим най-тънките цени.
пишман_майстор - майстор
EDI написа:
За перфоратора-преди малко попаднах на клип, в който мотора се запали за 2 минути работа, та имайте и това на ум, че може да има и доста калпави машини в навалицата.
За пърформънс серията ли? Малей ... трагедия ако е така, много талаш марка станаха тия парксайд . Добре, че не си взех безчетковият им циркуляр, щях да си вкарам един паметник в гаража.
П.п. аз нещо взех да се дърпам сериозно въобще от инструментите им. Ако случайно излезе ак.ножица за плет ( храсторез ) на 12в, вероятно ще си купя, понеже имам някоя и друга съвместима батерия ( все още читави, не знам докога ) .
zz_stefanov - майстор
вт дек 03, 2019 9:49 amcholev написа:
Какво ривете от тези батерии. Нали и аз има една чанта от тях. (над 30). Епа само една даде фира 18в и една 4ач Х20 не ще да пали ъглошлайфа, но на всичко друго работи на 6.
На колегата по въппроса за Х12 винтоверта- горещо препоръчвам. Отлична машинка.
Покрай нова година май ще падне пазар. Наточил съм се на ъглошлайфа (в-ри опит предния безчетков със самсунг батерията даде фира и ми върнаха парите даже без касова бележка :) ); Х12 циркуляра 85мм; перфоратор безчетков 3J X20;

Изображение
Parkside museum :-D
пишман_майстор - майстор
пон дек 02, 2019 10:44 pmplamen6703 написа:
пон дек 02, 2019 10:16 pmпишман_майстор написа:
Чуди се батерия ли да си вземе или друг нов винтоверт от тазседмичната промоция.
На вас с тия 12в триъгълни, не ви ли се загрява батерията при зареждане в повечко?
Според мен място за чудене няма, купува си нов винтоверт. Цената на винтоверта е близка до цената на един стек цигари и ми е странно какво толкова се чуди човек.
Какво като загрява батерията, какъв е проблема и какво толкова ще се случи, че батерията загрява, ако не я ползва няма да загрява.
Не е сериозно да платиш за магаре, а да искаш да яздиш кон. :partyman:
Не знам как ще процедира, дали въобще ще си купи парксайд или ще мине на друга фирма.
Това за загряването, според мен не трябва да грее чак толкова , имам и други акум.инструменти ( други марки ) никоя не загрява така. При работа да, случва се, но при зареждане не е приемливо да грее толкова.
plamen6703 - майстор
Проблема си е изцяло негов какво ще си купи!
Марката "Парксайд" е много добра за непрофесионално ползване. Купувам машини от тая марка само за да не ми се налага да ги прибирам от вилата на сигурно място и ми вършат идеална работа, иначе професионално работя само с професионални марки инструменти.
Батерията загрява напълно нормално, работи колкото работи и като се предаде следва нов инструмент. Умря това време, когато се купуваше един инструмент за цял живот, един хладилник и телевизор за цял живота, но тия, които лежат на тая "кълка" нямат свършване... ! :partyman:
пишман_майстор - майстор
Еха! Крайна констатация ...много негативна. Мнение, като на "чист" потребител , мечта са такива клиенти за търговците ( въобще ) .
Стоки "еднодневки" не е правилната посока в бъдещето, за природата и т.н. Ще се въздържа от коментари защо.
plamen6703 написа:
Марката "Парксайд" е много добра за непрофесионално ползване.
Точно защото е ползван инцидентно и непрофесионално , под 10 зареждания да е имал досега и край. Не е натоварван със сериозна работа. Съхраняван е правилно. Кое му е хубавото/доброто в случая?
plamen6703 - майстор
вт дек 03, 2019 1:33 pmпишман_майстор написа:
Еха! Крайна констатация ...много негативна. Мнение, като на "чист" потребител , мечта са такива клиенти за търговците ( въобще ) .
Стоки "еднодневки" не е правилната посока в бъдещето, за природата и т.н. Ще се въздържа от коментари защо.
plamen6703 написа:
Марката "Парксайд" е много добра за непрофесионално ползване.
Точно защото е ползван инцидентно и непрофесионално , под 10 зареждания да е имал досега и край. Не е натоварван със сериозна работа. Съхраняван е правилно. Кое му е хубавото/доброто в случая?
Бъдещето е, все по-малко да се ремонтира и все по-често да се купува ново и ново... Аз съм сервиз и нямам сметка от това, но такъв е живота.
Телевизори рядко се ремонтират след изтичане на гаранцията, имам колеги отдавна отпаднаха от тоя занаят, щото нямат договори за гаранционно поддържане и няма хляб в други ремонти.
Същото е с перални, хладилници, печки, нямаш ли гаранционно поддържане, захлопваш вратата на сервиза...
Бъдещето е такова, че производителите работят и смятат как машината да си изкара гаранционният срок и за кратко време след това да почне да дава дефекти. За да може клиента или да бракува и купи нова машина, или да стане клиент на сервиз.
Клиента избира дали ще е роб на търговеца или роб на сервиза и избора е според машината и разбиранията на клиента.
Това, че някой е изтеглил късата клечка с някой инструмент не прави инструмента лош, това, че някой е скапал инструмент, че не знае как да го ползва също не прави инструмента лош.
За това е гаранцията на инструмента и за това всеки си прави сметката какви са му възможностите и какъв инструмент да купува! :partyman:
Passa - специалист
Точно, когато ползваш една Литиева калпава батерия инцидентно за по 5 пъти в годината тя заминава бързо. Ето защо Парксайта е лош избор за рядко ползване с инцидентно голямо натоварване. Което пък го прави лош избор и за домашни цели........

Cholev е в Перник и там всичко е ОК :lol: , идеално. Просто ги ползва често явно и ще му карат по дълго.

Запалил се е ротора на перфоратора, защото тази техника е с зле навити и изолирани ротори, консумиращи и много повече ток от марковите аналози и отделящи много топлина. Нарушаването на лака на изолацията в ротора води до подобни инциденти.
plamen6703 - майстор
вт дек 03, 2019 2:10 pmPassa написа:
Точно, когато ползваш една Литиева калпава батерия инцидентно за по 5 пъти в годината тя заминава бързо. Ето защо Парксайта е лош избор за рядко ползване с инцидентно голямо натоварване. Което пък го прави лош избор и за домашни
Когато ползваш каквато и да е калпава батерия за инструмент тя заминава бързо без оглед на това дали е литиева или друг вид батерия!
Парксайд е много добра марка инструменти за хора, които знаят какво правят и как да го правят.
На тези, които ходят с разменени обувки какъвто и инструмент да им се даде все няма да е добър и все ще му откриват "кусури".
Някои индивиди от "тънки" сметки не мога и да се оженят, щото търсят жени, които не ядат и не ходят до тоалетна :cool: ! :partyman:
aroot - специалист
Именно тука ми е дилемата, факта че може да не извадя инструмента от кутията сумати време. Да не се окаже, че съм платил 70 лв за да си разглобя и сглобя на ново 2 шкафа :-D Ако после захвърля инструмента, май точно така ще си и стане.
Може би ще трябва да изчакам да излезне нещо с х20 за да мога поне батериите да комбинирам, една в друга, щото на батерии само един мулти реноватор парксайд имам, а и той си изкара парите с няколко задачки. Сега не мога да му намеря накрайници, не толкова батерията ме притеснява.
cholev - майстор
вт дек 03, 2019 2:08 pmplamen6703 написа:
...
Бъдещето е такова, че производителите работят и смятат как машината да си изкара гаранционният срок и за кратко време след това да почне да дава дефекти. За да може клиента или да бракува и купи нова машина, или да стане клиент на сервиз.
...
Тези от Веко много добре смятат. В миналия четвъртък миялната даде грешка Е2 (препълване) и нищо не тръгва. Загасиш и продължава вътре нещо да жужи. Махаш кабела слагаш все тая. Намерих гаранцията- до 24.11.2019 :-D . Пет дни преди събитието. :? Па се досетих нещо и поразтърсих и намерих 3години допълнителна гаранция от Веко. (явно такава е била примоцията). И в понеделника жената почва да вади чиниите да мие на ръка, та рекох да пробвам и това чудо усетило, че съм намерил допълнителната гаранция и взе че заработи. :-D

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: