Модула EGS002 от Китай дойде. Не мога да повярвам. Очаквах го средата на Януари.
Тия дни ще има заря
Тия дни ще има заря

sokolov.91 написа:Очаквах го средата на Януари.Ами нашата Нова година е по-рано от китайската. Затова са ти го пратили сега, да имаш време да се подготвиш за зарята, даже има време да си поръчаш и втори път, ако нещо се обърка с фойрверките
вт дек 03, 2019 9:56 amsokolov.91 написа: Първи опит - греда. При подаване на захранване (12в) към схемата червения диод започва да мига 4 пъти бързо с малка почивка и така до безкрай. В датата на модула този тип примигване на диода е означено като ,,undervoltage protection''. Все 1 липсва обратната връзка 220в от трафа. Да, обаче от мосфетите не излиза никакво напрежение за към трафа. Иначе дисплейчето, което е към модула работи. Показва 50херца, температурата на NTCто и current и voltage седят на 0.... Проблема, че се задейства защитата от ниско напрежение е после ефект от това, че трафа няма захранване. Демек от мосфетите не излиза напрежение. Направих опит да подам напрежение от мрежата на изводите за feedback на платката и диодчето на модула спря да мига и светна за постоянно. А на дисплея към модула с малко въртене на потенциометъра за feedback показа 225в. Всъщност докато на дисплея не показа над 200в диода си мигаше. Около 215в вече спря. Та, проблема не е в обратната връзка, а в липсата на напрежение при мосфетите.
вт дек 03, 2019 4:48 pmmuhala написа: Така както обясняваш изглежда, че модула работи. Провери си твоята платка. Виж дали всички писти са наред. Провери елементите дали са здрави.Всичко е наред от към елементи, писти и монтаж. Нещо май тая схема куца... В интернет схемите дето ги има за тоя модул не приличат точно на тази. Лощото обаче, е че всеки, който е решил да прави инвертор с този модул има някаква негова лека интерпретация и не знам какво да променя в моята схема за да заработи. Какво да направя за да излезе напрежение за трафа не знам.
ср дек 04, 2019 7:34 pmDMN написа:Понеже съм много мързелив (явно и корав щом 2 дена не мога да видя грешката) първия ден като дойде модула и правих тестове понеже на платката има клема за ключе, което прекъсва захранването към модула (НО НЕ И КЪМ ДРЕЙНОВЕТЕ на MOSFETите) нямах нито ключе под ръка, нито малко кабелче за мост и затова свързах + от захранването директно след мястото за ключе. Така реално съм захранил само модула без MOSFETтите. Одеве след поредното дзверене в платката мернах тънката пътечка, която отива към клемата за ключето и дебелата, която е към дрейновете и осъзнах, че към тях реално няма захранване. Поправих си грешката и всичко тръгна.sokolov.91 написа:Готово! Подкарах го.Къде беше проблемът, че не можа да го подкараш преди това?
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: