• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sokolov.91 - майстор
Модула EGS002 от Китай дойде. Не мога да повярвам. Очаквах го средата на Януари.
Тия дни ще има заря :lol:
DMN - майстор
sokolov.91 написа:
Очаквах го средата на Януари.
Ами нашата Нова година е по-рано от китайската. Затова са ти го пратили сега, да имаш време да се подготвиш за зарята, даже има време да си поръчаш и втори път, ако нещо се обърка с фойрверките :-D .

П.П.Сетих се за един действителен случай в моя град по повод новогодишните фойрверки :-D .
Човекът, който отговаря за пускането на зарята в нощта на Нова година, трябвало да я "запали" когато чуе химна на България по озвучителната уредба на площада.
Озвучителят наместил уредбата и решил обаче да я изпробва. За беда пуснал точно химна, а това било сигнал за оня да пусне зарята...А двамата са на разстояние около 100м. един от друг и не се виждат...Ми така зарята изгърмя час по-рано... а баш когато трябваше беше тихо :-D .
:partyman:
sokolov.91 - майстор
Първи опит - греда. При подаване на захранване (12в) към схемата червения диод започва да мига 4 пъти бързо с малка почивка и така до безкрай. В датата на модула този тип примигване на диода е означено като ,,undervoltage protection''. Все 1 липсва обратната връзка 220в от трафа. Да, обаче от мосфетите не излиза никакво напрежение за към трафа. Иначе дисплейчето, което е към модула работи. Показва 50херца, температурата на NTCто и current и voltage седят на 0.
sokolov.91 - майстор
вт дек 03, 2019 9:56 amsokolov.91 написа:
Първи опит - греда. При подаване на захранване (12в) към схемата червения диод започва да мига 4 пъти бързо с малка почивка и така до безкрай. В датата на модула този тип примигване на диода е означено като ,,undervoltage protection''. Все 1 липсва обратната връзка 220в от трафа. Да, обаче от мосфетите не излиза никакво напрежение за към трафа. Иначе дисплейчето, което е към модула работи. Показва 50херца, температурата на NTCто и current и voltage седят на 0.
... Проблема, че се задейства защитата от ниско напрежение е после ефект от това, че трафа няма захранване. Демек от мосфетите не излиза напрежение. Направих опит да подам напрежение от мрежата на изводите за feedback на платката и диодчето на модула спря да мига и светна за постоянно. А на дисплея към модула с малко въртене на потенциометъра за feedback показа 225в. Всъщност докато на дисплея не показа над 200в диода си мигаше. Около 215в вече спря. Та, проблема не е в обратната връзка, а в липсата на напрежение при мосфетите.
Някакви идеи?
muhala - майстор
Така както обясняваш изглежда, че модула работи. Провери си твоята платка. Виж дали всички писти са наред. Провери елементите дали са здрави.
sokolov.91 - майстор
вт дек 03, 2019 4:48 pmmuhala написа:
Така както обясняваш изглежда, че модула работи. Провери си твоята платка. Виж дали всички писти са наред. Провери елементите дали са здрави.
Всичко е наред от към елементи, писти и монтаж. Нещо май тая схема куца... В интернет схемите дето ги има за тоя модул не приличат точно на тази. Лощото обаче, е че всеки, който е решил да прави инвертор с този модул има някаква негова лека интерпретация и не знам какво да променя в моята схема за да заработи. Какво да направя за да излезе напрежение за трафа не знам.
sokolov.91 - майстор
Готово! Подкарах го. =D> :partyman:
И до колкото '' чувам'' е с чиста синусоида. Преди с едно миксер че за фрапе като тествах компютърен ЮПС APC бръмчеше много странно. Сега същия миксер на моя инвертор работи 1 към 1 с мрежово напрежение. Тия дни ще го закача и на осцилоскоп за всеки случай.
DMN - майстор
sokolov.91 написа:
Готово! Подкарах го.
Къде беше проблемът, че не можа да го подкараш преди това?
sokolov.91 - майстор
ср дек 04, 2019 7:34 pmDMN написа:
sokolov.91 написа:
Готово! Подкарах го.
Къде беше проблемът, че не можа да го подкараш преди това?
Понеже съм много мързелив (явно и корав щом 2 дена не мога да видя грешката) първия ден като дойде модула и правих тестове понеже на платката има клема за ключе, което прекъсва захранването към модула (НО НЕ И КЪМ ДРЕЙНОВЕТЕ на MOSFETите) нямах нито ключе под ръка, нито малко кабелче за мост и затова свързах + от захранването директно след мястото за ключе. Така реално съм захранил само модула без MOSFETтите. Одеве след поредното дзверене в платката мернах тънката пътечка, която отива към клемата за ключето и дебелата, която е към дрейновете и осъзнах, че към тях реално няма захранване. Поправих си грешката и всичко тръгна. :-D
muhala - майстор
Браво! Важно е, че успяваш сам да си намираш грешките :)
Чакаме видео как работи цялата тази работа. Внимавай с високото напрежение !
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 18

Тема "Направи си сам ЮПС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: