Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
пет дек 06, 2019 8:19 amБойко Христов написа:
пет дек 06, 2019 6:40 ammorfei1 написа:
Може.Купи си Ел. Глави....
Точно това питам КАКВИ точно ел.глави трябва да търся - марка, цена, откъде да ги търся. Извинявайте ама съм малко бос на темата и предпочитам да получа съвети от хора от практиката.
Принципа на работа на всички обикновени ел. глави е еднакъв, освен на онези, които са 5 пъти по-скъпи. Избора ти на обикновена ел. глава основно зависи от това какъв тип/размер са ти вентилите към, които ще присъединиш главата. Примерно M30x1,5 или M28x1,5, може би има и други размери. Това трябва да го уточниш преди покупката, защото преходниците хич не са евтини. В моят случай вентила е M28x1,5, а главите са ми M30x1,5 и съответно освен главата плащам допълнително по 17,20лв бр. за преходник, почти колкото една обикновена ел. глава.

Ама такава е...., "рак, мерак и простак се лекуват с много пари" :lol:
Последна промяна от morfei1 на пет дек 06, 2019 12:21 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:partyman: И в Грейко имат именник.
пет дек 06, 2019 11:48 amБойко Христов написа:
..Майстор Трифонов е предложил един вариант/макар че не разбрах марката от клипчето какъв е/ и ми е малко скъп. Имам 12 радиатора. На всички ли трябва да сложа терморегулатори.
Хахааа, то съм един майстооооор, ама като знам кви лекари има...
На клипчето е Лидълска и струваше 25 лева. Купих си други, които контролирам през интернет. Те са скъпите.
stridata - специалист
пет дек 06, 2019 12:16 pmandy_forresite написа:
=======
не съм обърнал внимание дали има Гасене и Гаснене. Сигурно самото управление е такова, че като има Гасене по време, зщото аз нямам стаен и пали при разлика от 6 градуса на Модулацията :? Дограмата ми е смотана, изолацията мие 5 см., намалил съм Мощност 1 като мъртвец и пак дига градуси бе......?!?!? Инсталатора ми все зает, месеци на ред му звънкам да ми сложи термостат и се няма време. Нервим се отсекъде!
phantom_ - специалист
Е сложи си ти термостата, къв ти е проблема?
stridata - специалист
пет дек 06, 2019 3:31 pmphantom_ написа:
Нито знам какъв, нито знам как. Вичко си е в гаранция да идва да ми обяснява, да си го слага, да го настройва и синхронизира!
пет дек 06, 2019 4:19 pmstridata написа:
пет дек 06, 2019 3:31 pmphantom_ написа:
Нито знам какъв, нито знам как. Вичко си е в гаранция да идва да ми обяснява, да си го слага, да го настройва и синхронизира!
Ееее, Страдивари!!! Досега да бях му забелил жицата и насукал на клемата, кабелот.

Неска, докат си пелеткаше Грейковица, драснах клечката и на дърварката.
След половин час, първата дама, реши че си е свършила работата и остана да си пушилка само Пепеляшка.
https://photos.app.goo.gl/QDGPotGKhHJd6cTH9
Като спра да меткам дръвца, Грейковица пак се заема.
Rumen89 - специалист
Здравейте, някой ще отговори ли на въпроса ми за температурата на системата. Защо трябва да я държа над 60 градуса при положение, че темолгавите затварят и при 55 градуса?
morfei1 - специалист
Ако се водиш по темп. на вода то при макс зададена 55C, много трудно ще ти държи 55C, (зависи и с ква модулция караш). При положение, че там си на P1 с некви 4-5Kw в тва по-судено време.

Аз съм с температура макс 65C, модулация 9C и снощи на -5C външна котела цяла вечер е бичил на 11.5Kw на максимум 55C, щото за 12часа лапна точно 2 торбички по 15 килца. Горе си ми е топличко, 23-23.5C ама главите на радиаторите почти не са затворили напълно цяла вечер (мога да си ги следя как работят), а са поддържали темпа според заданието. Убеден съм, че не е успял да подмине работна 55C щом ми е дал този разход, а да работи непрекъснато на 55C като, че ли не ме кефи много, много.

Сега съм в размисъл дали да не му скъся малко модулацията или да вдигна малко мощността, та работната да му е около 60C, щот при по топло време, ще неще си ходи и до 65C и си изключва, ама като си стане студенко, му става все потрудно качването на темп, еля както мойта горелка е скопена на 11,5Kw макс.

С макс темп 55C и модулация 5 или 10C, ще се въртиш около 45-55C, което за мен си е малко ниско за пелетен котел. Разумно ниска темп за котел аз лично приемам 55-65C.... или по-малка модулация 60-65C.

Възможността да се топлиш с нисък градус е сигурен белег за стабилно преоразмеряване :-D .
пет дек 06, 2019 5:00 pmRumen89 написа:
Здравейте, някой ще отговори ли на въпроса ми за температурата на системата. Защо трябва да я държа над 60 градуса при положение, че темолгавите затварят и при 55 градуса?
Охххх, почват несгодите с високотехнологичния, шесходов котел.
Кви са ти съмненията, проблеми ли има?

Морфине, той е с Грейковица, твоя контролер не му е ясен.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: