Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте
Искам да проектирам едно устройство, което искам да запазя в тайна, но ми трябва пояснение за волтажа и ампеража с което ще го захраня. Ето каква е работата искам да го захраня с прав ток от 12V и 30А примерно, ако ги взема от акумулатор дали те ще останат постоянни докато акумулатора се изтощи. Трябва ли да сложа някакво устройство по веригата за да си подсигуря стабилност на волтажа и ампеража.
Моля не спамете!
Lisko - майстор
пет дек 06, 2019 6:28 pmDakaGang написа:
Здравейте
Искам да проектирам едно устройство, което искам да запазя в тайна, но ми трябва пояснение за волтажа и ампеража с което ще го захраня. Ето каква е работата искам да го захраня с прав ток от 12V и 30А примерно, ако ги взема от акумулатор дали те ще останат постоянни докато акумулатора се изтощи. Трябва ли да сложа някакво устройство по веригата за да си подсигуря стабилност на волтажа и ампеража.
Моля не спамете!
Няма да останат.
Трябва да сложиш, да.
пет дек 06, 2019 6:32 pmLisko написа:
Здравейте
Моля не спамете!
Няма да останат.
Трябва да сложиш, да.
А какво трябва да сложа за да останат?
iliya_i - майстор
пет дек 06, 2019 6:36 pmDakaGang написа:
пет дек 06, 2019 6:32 pmLisko написа:
Здравейте
Моля не спамете!
Няма да останат.
Трябва да сложиш, да.
А какво трябва да сложа за да останат?
Сложи към условието закона на Ом и ще разбереш. На доста устройства тока и напрежението са зависими величини и няма как да регулираш отделно и двете.
Колко точно трябва да са тия 12 V, щото на акумулатора напрежението варира според заряда (накъде между 12 и 14.4 волта, което е 20% промяна).
А ампеража, дето ще консумира устройството е според волтажа и устройството.

Та цялата работа намирисва на "не знам какво искам, ама го искам много".
hidrazin - майстор
Трябва ли да сложа някакво устройство по веригата за да си подсигуря стабилност на волтажа и ампеража.
Тайна е и не можем да ти кажем!!!
:partyman:
http://meanwell.bg/
На този сайт има dc-dc конвектори. Ако вържа акумулатора към някой от тях ще си осигуря ли примерно 5V и 10A както пише на тях.
kabel96 - специалист
пет дек 06, 2019 7:38 pmhidrazin написа:
Трябва ли да сложа някакво устройство по веригата за да си подсигуря стабилност на волтажа и ампеража.
Тайна е и не можем да ти кажем!!!
:partyman:
muhala - майстор
пет дек 06, 2019 9:24 pmDakaGang написа:
На този сайт има dc-dc конвектори. Ако вържа акумулатора към някой от тях ще си осигуря ли примерно 5V и 10A както пише на тях.
Аз бих опитал с DC-DC buck Конвертор, както си се досетил сам.
За да осигуриш 12V на изхода, трябва да осигуриш поне 24 на входа, за такъв ток.
Търсих в ebay, Но не намерих такива за 30А.
iliya_i - майстор
пет дек 06, 2019 9:24 pmDakaGang написа:
Само при положение, е на изхода свържеш подходящ товар, който да поеме 10A при 5V.
Ще повторя още веднъж, че май бавно схващаш:
Тока при определено захранващо напрежение зависи от товара. Ако подаваш 5 V без товар - ами няма да имаш 10А. А ако подаваш 10А на късо съединение - как ще имаш 5V

Я марш в училище, е да не бягаш повече от часовете по физика!
muhala - майстор
пет дек 06, 2019 9:55 pmiliya_i написа:
...
Я марш в училище, е да не бягаш повече от часовете по физика!
Недейте с лошо. Човека не знае и пита. Няма глупави въпроси. Ще избяга от форума, а може да е полезен в друга област.
Такова отношение наблюдавам предимно в раздел "Електротехника".

Тема "Въпрос за волтажа и ампеража" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: