Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Rumen89 - специалист
пет дек 06, 2019 8:09 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 06, 2019 7:59 pmRumen89 написа:
Сам са вкарваш във филми.
Мидлех за проблем с ниска Т на газовете, но са оказа перфектна за 3та.
На 1ва са особено ниски и дано не береш ядове, но това ше се разбере по натам.
Нямаш проблеми с отоплението.
Не аз просто си коментирам. Знаеш, че това което пиша е вярно защото не се занимавам с отопление и тн. С Ел. Термо глави виждам на какъв процент са отворени и съответно заради това попитах за температурата.
пет дек 06, 2019 8:12 pmRumen89 написа:
... С Ел. Термо глави виждам на какъв процент са отворени и съответно заради това попитах за температурата.
Конденз в котела няма да имаш, дори и още да свалиш Т на водата.
Конденз може да се появи в комина.
LazarGanev - "Велик майстор"
Стрелките са сложени на управлението за да има с какво да си играят дечурлигата, ако нямат пiшки. Нормалните собственици на Грейко знаят, че стайната температура не е правилно да се регулира чрез котелната температура. :cool:
Rumen89 - специалист
Благодаря. Дано не се получи той е вътрешен комин 11 метра. Над билото на къщата ще се изолира на пролет, че тази година не остана време.
Rumen89 - специалист
пет дек 06, 2019 8:29 pmLazarGanev написа:
Стрелките са сложени на управлението за да има с какво да си играят дечурлигата, ако нямат пiшки. Нормалните собственици на Грейко знаят, че стайната температура не е правилно да се регулира чрез котелната температура. :cool:
Аз регулирам стайната температура през термоглавите. Стайният го ползвам когато е 10 градуса на вън. Добра логика извади като титуляр. За едно помещение съм съгласен но в случая са 12.
Последна промяна от Rumen89 на пет дек 06, 2019 8:57 pm, променено общо 3 пъти.
пет дек 06, 2019 8:42 pmRumen89 написа:
пет дек 06, 2019 8:29 pmLazarGanev написа:
Аз я регулирам през термо главите. Стойният го ползвам когато е 10 градуса на вън. Добра логика извади като титуляр. За едно помещение съм съгласен но в случая са 12.
Руменчо, пак са обърка.
Много на сериозно ги взимаш нещата.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пет дек 06, 2019 9:03 pm, променено общо 1 път.
Rumen89 - специалист
Той Лазар и слънцето знае кога и от къде изгрява..... Ама нещо не ми се ядва това, че вече 6 години хората слагат модулиращи управления на горелката а вие ги карате хората да си купуват стайни термостат на модулиращи горелки. Даже и тия от Грейко казаха, че горелката е препоръчително да работи по температура на водата.
Последна промяна от Rumen89 на пет дек 06, 2019 9:11 pm, променено общо 1 път.
Добре де, карай както прецениш!
Факт е, че не разбра какво ти рече Лазар, но това няма значение.
Важното- да ти е топло.
stelibg - специалист
пет дек 06, 2019 9:01 pmRumen89 написа:
Той Лазар и слънцето знае кога и от къде изгрява..... Ама нещо не ми се ядва това, че вече 6 години хората слагат модулирани управления на горелката а вие ги карате хората да си купуват стайни термостат на модулиращи горелки. Даже и тия от Грейко казаха, че горелката е препоръчително да работи по температура на водата.
Най-накрая някой да зададе въпроса "защо превръщате горелките си в ON/OFF", а плащате за модулация?!?!
А пък днес ме убеждаваха, че най-доброто регулиране на котел е по външна температура. Има логика, ама да не си отвориш прозореца, щото на тебе ще ти е студено, а на котела може да му е топло :)

Та в универистета по АРУ - автоматично регулиране на управлението ни казваха, че най-доброто управление е с обратна връзка, и за мен термоглавите са перфектни за това. Стайният е за халета и работни цехове.
пет дек 06, 2019 9:12 pmstelibg написа:

Най-накрая някой да зададе въпроса "защо превръщате горелките си в ON/OFF", а плащате за модулация?!?!
Типично. Въпрос, подобаващ на първокурсник, но зададен по интелигентно.
Е, защо? Стели, тебе питам.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: