Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Aleksandrov68
- напреднал
2275 мнения в "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21"
RRT
- напреднал
пет дек 06, 2019 6:33 pmram4o написа: Здравейте, от скоро съм собственик на пелетна камина Алfa plam commo compact 23 kw имам много често проблема при запалването изписва ми грешка AL 06 - No pellet но бункера е пълен след като изключвам и го включвам нямам проблем запалва.. Няколко пъти съм звъннал на майстора който е монтирал и все ми вика, че проблема е от пелетите не са били качествени.. Моля за съвети предварително ви благодаря.Колега, аз съм с комо 21 и имах същия проблем миналата година. Тогава се обадих на фирмата от която я купих. От там ми казаха да променя една настройка. Мисля че беше n-8-6-28 Treshol OFF от 70 на 60
За съжаление наистина не помня, но може да пробваш
съб дек 07, 2019 5:44 amAleksandrov68 написа: Ram4o, и аз съм от един месец с 23 , но не е правил такъв проблем, въпреки, че съм пробвал три вида пелети клас А1. Не съм специалист, но мисля, че проблема е по-скоро в управлението, щом като го изключиш тръгва. Пробвай с един бункер други пелети за да се убедиш дали е от тях.Интересното не винаги го прави.. понякога 10 дена няма проблем с същите пелети купил съм 4тона. И на мен ми се струва, че иска хубава настройка.
съб дек 07, 2019 2:18 pmRRT написа:Благодаря много трябва да го тествам, но въпроса ми е как да влезна в тези настройки ?пет дек 06, 2019 6:33 pmram4o написа: Здравейте, от скоро съм собственик на пелетна камина Алfa plam commo compact 23 kw имам много често проблема при запалването изписва ми грешка AL 06 - No pellet но бункера е пълен след като изключвам и го включвам нямам проблем запалва.. Няколко пъти съм звъннал на майстора който е монтирал и все ми вика, че проблема е от пелетите не са били качествени.. Моля за съвети предварително ви благодаря.Колега, аз съм с комо 21 и имах същия проблем миналата година. Тогава се обадих на фирмата от която я купих. От там ми казаха да променя една настройка. Мисля че беше n-8-6-28 Treshol OFF от 70 на 60
За съжаление наистина не помня, но може да пробваш

nasko_nerva
- специалист
пет дек 06, 2019 6:33 pmram4o написа: Здравейте, от скоро съм собственик на пелетна камина Алfa plam commo compact 23 kw имам много често проблема при запалването изписва ми грешка AL 06 - No pellet но бункера е пълен след като изключвам и го включвам нямам проблем запалва.. Няколко пъти съм звъннал на майстора който е монтирал и все ми вика, че проблема е от пелетите не са били качествени.. Моля за съвети предварително ви благодаря.х зПровери също какви са оборотите на вентилатора при палене PR16 и начално горене PR17 в меню 6. Аз имах подобен проблем и като влязох за първи път в настройките PR16 беше 2800 оборота. Явно заводска грешка. заради силното обдухване огъня не се разпалваше а пелетите само искряха. Дори заложените 2250 и 2650 за двата параметъра са високи според мен. Аз съм ги сложил на 2000 и 2300 и пали перфектно.
ПП. Забравих да кажа че като му слагах повече пелетки палеше. При старт му слагах по една голяма шепа пелети в кошницата и палеше понеже повечето пелети блокираха многото въздух от вентилатора.
Последна промяна от nasko_nerva на съб дек 07, 2019 4:38 pm, променено общо 2 пъти.
nasko_nerva
- специалист
От тая година съм с Комо Компакт 23.
Искам да попитам за някои неща в настройките.
В меню 6 параметри от PR31 до PR35 SPEED BLOW за какво се отнасят? За вентилатора? Или за шнека? Каква им е връзката с параметър PR23 Енкодер
Ако ги променя какво ще се промени в процеса?
Този котел/камина имат ли нагнетяващ вентилатор или са само с един - димен? Ако има два да не би това да са оборотите на нагнетателния вентилатор.
ПП. Изчел съм цялата тема. на едно две места се пита за тези параметри, но освен да не се пипат не става ясно за какво са?
Искам да попитам за някои неща в настройките.
В меню 6 параметри от PR31 до PR35 SPEED BLOW за какво се отнасят? За вентилатора? Или за шнека? Каква им е връзката с параметър PR23 Енкодер
Ако ги променя какво ще се промени в процеса?
Този котел/камина имат ли нагнетяващ вентилатор или са само с един - димен? Ако има два да не би това да са оборотите на нагнетателния вентилатор.
ПП. Изчел съм цялата тема. на едно две места се пита за тези параметри, но освен да не се пипат не става ясно за какво са?
nasko_nerva
- специалист
съб дек 07, 2019 4:23 pmkaptagona написа: Ако смениш лоад пелет на +5 примерно променят ли се автоматично и coclea power от 1 до 5.Не се променят. променя се времето на един цикъл "подава не пелети-пауза", т.е. така променяш само времето на паузата между две порции пелети.
ПП. При +5 паузата ти е с 1 секунда по малка.
nasko_nerva
- специалист
Променя секундите на подаването на пелетите при едно цикъл "подаване на пелети-пауза". Реално паузата пак се променя понеже цикъла остава същия. При цикъл 8 секунди( коклеа пауър(подаване на пелети) 3,2 сек, паузата е 4,8 сек) ако смениш коклеа пауър на 3,5 сек. паузата става 4,5 сек а цикъла си остава 8 сек
но при Lood pelet променяш цикъла 8-те секунди при +5 стават 7сек. коклеа пауър си е твърдо зададено 3,2 сек, паузата става от 4,8 на 3,8 сек. По просто от това няма как да се обесни.
Lood pelet е параметър който компенсира разликата при различните видове пелети.
но при Lood pelet променяш цикъла 8-те секунди при +5 стават 7сек. коклеа пауър си е твърдо зададено 3,2 сек, паузата става от 4,8 на 3,8 сек. По просто от това няма как да се обесни.
Lood pelet е параметър който компенсира разликата при различните видове пелети.
Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература