Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт дек 03, 2019 10:10 pmЖоро Георгиев написа:
Това, че котелът е кондезен означава ли, че трябва непременно да работи на ниска температура на подаваната вода? Сутрин след като сме проветрили жилището и температурата в него е 18-19 гр, с тия 56 гр на водата кога ще достигне зададените от мен 23,5 гр?
След половин час.
Регулация по стаен, температура на водата на макс и не го мисли!
Днес единият ми контролер казва, че отоплителната вода е 44 градуса.
Вчера беше 43, а миналата седмица 40. Постоянно се проветрява , но това не ме притеснява, щото топлинния капацитет на въздуха е нищожен, сравнено с този на бетон, тухла, теракота...

Анди, за кого са препоръките? Цитирай бе да му са не види, че да не превъртам да търся кой е с първите две стаи и...
LazarGanev - "Велик майстор"
вт дек 03, 2019 10:10 pmЖоро Георгиев написа:
вт дек 03, 2019 5:18 pmmkosama написа:
Моя котел е същия само че с бежичен регулатор 23 г през времето когаро съм в нас 21,5 когато ме няма водата на котела е настроена на 56градуса (все пак е кондензен)
Това, че котелът е кондезен означава ли, че трябва непременно да работи на ниска температура на подаваната вода? Сутрин след като сме проветрили жилището и температурата в него е 18-19 гр, с тия 56 гр на водата кога ще достигне зададените от мен 23,5 гр?
Котлите може да са еднакви, но понеже са с различни термостати, то работата им е коренно различна. Безжичният он/оф термостат изглежда удобен, че може да се мести в различни стаи, но с него котелът работи винаги на температурата, на която е ограничен и затова тази температура е важна - ако го ограничиш на 56, ще работи през цялото време на 56, ако го огрзничиш на 73, ще работи на 73.
Докато същия котел Bosch, оборудван с термостат Bosch, коминикиращ по Bus връзка има коренно различно поведение. Тогава няма нужда да ограничаваш котела по температура или амо го ограничиш да речем на 75*С, това не означава, че той ще работи постоянно на 75. Може никога да не работи на тези градуси, а да работи основно на 40*С например. Ако има да наваксва голяма температурна разлика - например сутрин, когато от нощната 18*С трябва бързо да достигне зададената дневна 24*С - да тогава ще изфучи за няколко минути на 75*С, за да навакса бързо тази температурна разлика ( за достигне по най-бързия начин комфортната температура) и после ще се кротне на толкова, колкото е нужно за да я поддържа, без да изключва. Това е заради PID поведението на кпонтролера, който се самообучава след продължителна работа. Ако обаче ползвателя започне да си играе със заданието и постоянно да променя зададената температура, контролера така се ошашавя, че започва да работи като он/оф. Това обикновено се случва в първите дни на придобивката, когато любознателният стопанин си прави експерименти, за да изучи какво е поведението на котела. Става така, че точно когато иска човек да изучи набързо поведението на котела, точно тогава той работи по съвсем различен начин, сякаш нарочно :) .
Георги767 - специалист
:prayer: Един,от убедилите се.
ср дек 04, 2019 7:54 pmГеорги767 написа:
:prayer: Един,от убедилите се.
Какъв тури, Гоше?
andy_forresite - майстор
вт дек 03, 2019 11:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Анди, за кого са препоръките? Цитирай бе да му са не види, че да не превъртам да търся кой е с първите две стаи и...
Към madmanz. Колко е газта при теб? При мен е 1.06 лева франко котел.
чет дек 05, 2019 8:13 pmandy_forresite написа:
вт дек 03, 2019 11:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Към madmanz. Колко е газта при теб? При мен е 1.06 лева франко котел.
https://www.aresgas.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0 ... %BD%D0%B8/
Ако не греша- 0.89 лв.
Пише и при теб колко е.
Георги767 - специалист
Преди бях с един он/оф на HONEYWELL сега съм с CR100.Не сложих CW100 с датчик за външна .температура понеже ми е малка инсталацията само 3 радиатора.Поне това разбрах от Лазар Ганев.
Последна промяна от Георги767 на чет дек 05, 2019 8:47 pm, променено общо 2 пъти.
Георги767 - специалист
Ако не греша- 0.89 лв.
Пише и при теб колко е.
[/quote]

За Пазарджик 1.02лв за кубик,че по лесно се смята.
zhzh - напреднал
чет дек 05, 2019 8:39 pmГеорги767 написа:
Ако не греша- 0.89 лв.
Пише и при теб колко е.
За Пазарджик 1.02лв за кубик,че по лесно се смята.
[/quote]

То в сайта на АресГаз пиши едно, но най точно се разбира от фактурата с разните му там доставки, преноси и др. За Добрич е 0.93 лв.
Имам проблем- още нямам фактура и съм много притеснен. Присъединен съм на 3ти, миналия месец. Арес газ. Аами ако ми спрат газа?!
Егаси проблема!

Тема "Проблем при отопление на газ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: