Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
srceko74 - специалист
SOLO климатичният пояс няма значение,материалите се исползват за топло и шумоизолация :santagrin: :mod:
solo5 - майстор
така де :wink:
ама в Испания нямат проблем с влагата, защото нямат такива разлики с температурите като нас :roll:
georgiarg - специалист
Същият проблем с мухъл го реших с влагоуловител електрически, ако и твоя е такъв не трябва да има мухъл ако го вкл. и в тази стая.
masterval - майстор
trevora пише:
Здравейте.От както стана студено имам проблем

Същият проблем имам с леката кола. И понеже стъклата упорито отказват да дишат, аз
1. Пускам отоплението,
2. Пускам малко стъклото.

Дали това няма да помогне и при теб?
БАШ МАЙСТОР - специалист
току що си бъбрех с поредния майстор завърнал се от тореадорство,
преди 5 години ми палеше шепи с домашарка и вика ха наздраве и аз избегах , не е дори чувал за тези материали а това работи,забравете никаде не се исползват,разликата е м/у ауейс и памук
Pooh - майстор
БАШ МАЙСТОР написа:
преди 5 години ми палеше шепи с домашарка и вика ха наздраве и аз избегах , не е дори чувал за тези материали а това работи,забравете никаде не се исползват,разликата е м/у ауейс и памук
Ти верно си БАШ "майстор", а "поредния майстор" е 10 пъти по толкова ...
Писна ми от самопровъзгласили се специалисти!
Я ни отвори очите БАШ "майсторе", кои са съвременните материали с които строи Европата и свето, щото ти си спец. Какво се използва за изолация по "белия свят", че нали ние ядем колците с доматите (подчертавам - колци ядем)? Къде О, гении на техническата мисъл научи и учил ли си изобщо някъде, че Екструдираният и Експандираният пенополистирол (XPS и EPS) не става за топлоизолация? Коя мъдра глава ти подшушна, че газобетонът не е материал за строителство?
Като си голямо мозък, защо поне не употребяваш коректните названия на отхвърлените от "целия свят" с теб начело материали, или толкоз си знаеш - толкоз си баеш?
Ти явно си по-голям специалист по изпитване на строителни материали от всички лаборатории даващи сертификати, кой те е упълномощил, или си си роден научен и реши да споделиш с нас житейската си мъдрост? По кои показатели не отговарят изредените материали, за да получат "благословията ти" да се ползват в родината ни?

Имам и други въпроси, но като начало се заеми с тези. Заради такива "специалисти" сме свидетели на купища безумия в родното строителство - "Майстора ми каза, че това не се правело така!" И като се върже човека на този майстор - иди му обяснявай, че хора учили и практикували дъъъълги години, са мислили подробно определена система. И че системата се изпълнява дословно, а не каквото му е хрумнало на БАШ "майстора", че става или не става.

П.П. Почети малко, пообразовай се ... има литература и чак тогава можеш да даваш каквито и да било заключения. Но не на база "чух от един дето бил общак и той понеже не знае език не е чувал за това", а на проведени изпитвания - има ги достатъчно, само да знаеш къде да търсиш.
Последна промяна от Pooh на нед ное 30, 2008 1:19 am, променено общо 1 път.
srceko74 - специалист
БАШ МАЙСТОРЕ с моите камани,по моита градина.Та твоя приател толкова е и маистор штом незнае за тези материали :datz:
БАШ МАЙСТОР - специалист
Pooh написа:
БАШ МАЙСТОР написа:
Ти верно си БАШ "майстор", а "поредния майстор" е 10 пъти по толкова ...
Писна ми от самопровъзгласили се специалисти!
Я ни отвори очите БАШ "майсторе", кои са съвременните материали с които строи Европата и свето, щото ти си спец. Какво се използва за изолация по "белия свят", че нали ние ядем колците с доматите (подчертавам - колци ядем)? Къде О, гении на техническата мисъл научи и учил ли си изобщо някъде, че Екструдираният и Експандираният пенополистирол (XPS и EPS) не става за топлоизолация? Коя мъдра глава ти подшушна, че газобетонът не е материал за строителство?
Като си голямо мозък, защо поне не употребяваш коректните названия на отхвърлените от "целия свят" с теб начело материали, или толкоз си знаеш - толкоз си баеш?
Ти явно си по-голям специалист по изпитване на строителни материали от всички лаборатории даващи сертификати, кой те е упълномощил, или си си роден научен и реши да споделиш с нас житейската си мъдрост? По кои показатели не отговарят изредените материали, за да получат "благословията ти" да се ползват в родината ни?

Имам и други въпроси, но като начало се заеми с тези. Заради такива "специалисти" сме свидетели на купища безумия в родното строителство - "Майстора ми каза, че това не се правело така!" И като се върже човека на този майстор - иди му обяснявай, че хора учили и практикували дъъъълги години, са мислили подробно определена система. И че системата се изпълнява дословно, а не каквото му е хрумнало на БАШ "майстора", че става или не става.

П.П. Почети малко, пообразовай се ... има литература и чак тогава можеш да даваш каквито и да било заключения. Но не на база "чух от един дето бил общак и той понеже не знае език не е чувал за това", а на проведени изпитвания - има ги достатъчно, само да знаеш къде да търсиш.
не знам да съм те нападал тебе или който и да е лично както ти правиш ,не мисля и да влизам в предрешени спорове на кой му е по-голяма библиотеката ,не съм и строител , просто съм самоук майстор ,"направи си сам",естет ,от малкото в света след който не идва друг "майстор".
от 20 години съм ювелир .от 7се занимавам с фигури от гипсокартон,черпил съм опит от най- добрите ,и съм се интересувал за най- добрите материали и технологии, и ще продължавам!
Съветите които давам са подплатени с опит ,наблюдения , и проби, това което казвам е най-доброто от най-доброто!

това е мое мнение и стоя зад него .ако намери някой по бързо и по евтино решение от мойто ще го призная!!!
гледам си фен на приказните герои? припомни си приказката за 3те прасенца???

много спам в темата има вече ,трябва разчистване май??
trevora - специалист
Хайде малко по темата :) Сградата е строена изцяло тухла.Влагоуловителя е електрически,работи само в тази стая и както писах в предния си пост нямам конденз на прозорците.
"Същият проблем имам с леката кола. И понеже стъклата упорито отказват да дишат, аз
1. Пускам отоплението,
2. Пускам малко стъклото. "

Не мого да отворя докато сме в къщи прозореца,поради гениалната идея на стройтеля да ни сложи вратопрозорец, на който не му се отваря прозореца .Отворя ли вратата докато сме си в къщи ,дребния постоянно стой на терасата :)
Силве,и аз съм си мислила,но не съм питала/мой пропуск/,че може би на комшиите над нас терасата им е още на замазка и от там при валежи ,а и при миене на самата тераса се просмуква вода от някъде.
"за начало ,веднага премести детето от там ,алергиите които предизвиква тази плесен са за цял живот
Напълно съм съгласна с теб,но апартамента е от новото двустайно стройтелство ,където едната стая ,втората на практика я няма :? ,та нямам голям избор къде да ги дяна и двете деца.Затова просто трябва да го реша проблема и то не като пръскам през 2-3 дена със Саво.
Pooh - майстор
Извинявам се за малко острият си пост, но и аз седя зад него. Уважавам чуждото мнение, но когато е само мнение, а не налагане на начин на мислиене, защото ти това се опитваш да направиш. Истината е, че и аз не съм фен на някои от изброените материали - вместо газобетон бих сложил тухла, вместо пенополистирол - вата, но да се отхвърлят цели разработени системи, защото на теб не ти допадат ... това също е тотално погрешно. Завършил съм ПГС,а се занимавам се със строителство дори и от преди това, виждал съм възходи и падения на достатъчно системи и материали, но НИКОГА не съм си позволявал да заклеймявам каквото и да е, само защото на мен не ми допада.

Сега по същество на въпроса - коефициентите на топлопроводимост на EPS, XPS и каменна вата са достатъчно близки. Не всеки "стиропор" става за топлоизолация - има и графа "плътност", която оказва значение. Малко са ватите които стават за външна изолация - и там плътността си казва тежката дума. Полистиролите са горими и по тази причина ТЕОРЕТИЧЕСКИ неприложими за вътрешна употреба. Извод:
EPS с достатъчна плътност и минимум 6см. дебелина за външна изолация и обшивка с гипсокартон и каменна вата с поне 5см. дебелина за вътрешна изолация. Това би трябвало при правилно изпълнение да ни даде достатъчна топло и звукоизолация за покриване на нормите за енергиина ефективност. Сега остава само да се сметне комплекта колко ще струва и феновете ще започнат рязко да намаляват. Защото на нашите географски ширини все още цената е главният фактор.

Генерален извод от целия ферман:
При положение, че цената е водеща при избор на каквато и да е услуга, винаги ще има възползвали се от това. И никой няма право да заклеймява чужда работа, система, материал или услуга, само на база чуто и недочуто.

По темата: Може ли да помоля за малко разяснение? Над стаята тераса ли има? Честа грешка при новите кооперации е завършването на изолацията при покрива - там често се създават условия за влизане на вода зад изолацията, а после ... водата е най-неприятният мат'рял - влезе ли някъде, никой не може да каже къде ще излезе. Високата температура която поддържате заради детето/децата в комплект с високата влажност на конструкцията при новопостроените сгради и невъзможността на водата да "излезе" може и да доведе до този резултат, но сега мислим решения ... Проверете или помолете строителя да провери възможности за влизане на вода ЗАД изолацията, защото при добър Влагоуловител, рано или късно кондензиралата вода би трябвало да свърши и проблема да се реши.
Възможно решение е Предстенна обшивка с вата - ватата освен изолация предпазва от развитие на микроорганизми, но това е краен вариант и ако вината е на Строителя е редно да си вземе нужните мерки. Най-неприятното е, че като гледам, ще влезете в ремонтни работи посред зима, което само по себе си е голямо приключение.

Тема "В нас ли е проблема?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: