SOLO климатичният пояс няма значение,материалите се исползват за топло и шумоизолация

БАШ МАЙСТОР написа:току що си бъбрех с поредния майстор завърнал се от тореадорство,Ти верно си БАШ "майстор", а "поредния майстор" е 10 пъти по толкова ...
преди 5 години ми палеше шепи с домашарка и вика ха наздраве и аз избегах , не е дори чувал за тези материали а това работи,забравете никаде не се исползват,разликата е м/у ауейс и памук
Pooh написа:не знам да съм те нападал тебе или който и да е лично както ти правиш ,не мисля и да влизам в предрешени спорове на кой му е по-голяма библиотеката ,не съм и строител , просто съм самоук майстор ,"направи си сам",естет ,от малкото в света след който не идва друг "майстор".БАШ МАЙСТОР написа:току що си бъбрех с поредния майстор завърнал се от тореадорство,Ти верно си БАШ "майстор", а "поредния майстор" е 10 пъти по толкова ...
преди 5 години ми палеше шепи с домашарка и вика ха наздраве и аз избегах , не е дори чувал за тези материали а това работи,забравете никаде не се исползват,разликата е м/у ауейс и памук
Писна ми от самопровъзгласили се специалисти!
Я ни отвори очите БАШ "майсторе", кои са съвременните материали с които строи Европата и свето, щото ти си спец. Какво се използва за изолация по "белия свят", че нали ние ядем колците с доматите (подчертавам - колци ядем)? Къде О, гении на техническата мисъл научи и учил ли си изобщо някъде, че Екструдираният и Експандираният пенополистирол (XPS и EPS) не става за топлоизолация? Коя мъдра глава ти подшушна, че газобетонът не е материал за строителство?
Като си голямо мозък, защо поне не употребяваш коректните названия на отхвърлените от "целия свят" с теб начело материали, или толкоз си знаеш - толкоз си баеш?
Ти явно си по-голям специалист по изпитване на строителни материали от всички лаборатории даващи сертификати, кой те е упълномощил, или си си роден научен и реши да споделиш с нас житейската си мъдрост? По кои показатели не отговарят изредените материали, за да получат "благословията ти" да се ползват в родината ни?
Имам и други въпроси, но като начало се заеми с тези. Заради такива "специалисти" сме свидетели на купища безумия в родното строителство - "Майстора ми каза, че това не се правело така!" И като се върже човека на този майстор - иди му обяснявай, че хора учили и практикували дъъъълги години, са мислили подробно определена система. И че системата се изпълнява дословно, а не каквото му е хрумнало на БАШ "майстора", че става или не става.
П.П. Почети малко, пообразовай се ... има литература и чак тогава можеш да даваш каквито и да било заключения. Но не на база "чух от един дето бил общак и той понеже не знае език не е чувал за това", а на проведени изпитвания - има ги достатъчно, само да знаеш къде да търсиш.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: