• 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 78
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Vurbanov 90 - специалист
Здравей те. Ще напиша няколко реда за прословутата камина! Така купих я тази година хвърлиха ми я пред блока от магазина дистрибутор даже не ми я свързаха! Дойде друг дистрибутор да я свърже ! Моята камина е гф18 с тъч скрийн управление! Човека я настрои и почна едно палене гасене ЧУДО! Обръщам се към всички където имате уреди на Голден Файер. ИНВЕАТИРАЙТЕ И СИ КУПЕТЕ НОВОТО УПРАВЛЕНИЕ С ТЪЧ СКРИЙН ! Много проста настройка няма кодове и чудесии! Всичко е лесно обороти вентилатор, степени, подаване на пелети, градуси на пламък абе всичко! Нещо интересно ще ви споделя, камините палят и гасят заради ХИСТЕРЗИСА НА ГРАДУСИТЕ! Второ важно! НАПРАВЕНА Е ДА ГОРИ НА 5 СТЕПИНИ КОЕТО Е ГРЕШНО! Обяснявам задавате 60 градуса примерно, тя пали и тръгва да гори на пълна газ демек 5 степен, да ама тя намаля само че пелетите още горят вдига 65 градуса и загася после пали! ТОВА Е НАПРАВЕНО ОТ ЗАВОДА УМИШЛЕНО ЗАРАДИ ЕКОЛОГИЯТА! За това се виждате в чудо! С тез боклуци! Моята съм я направил - ограничил до 3та степен. Вдига плавно 60 градуса и си поддържа 58 градуса на първа степен без да гасне! Пали сутринта в 5 гаси вечер в 23 часа разход чувал на ден! Така СТАЕН ТЕРМОСТАТ! Аз съм с би боил с интернет управление ! Пари на вятъра ! Ползвам го само да гледам колко градуса е в къщи! И от там съм нагласил таймера ! НАЙ ВАЖНОТ НА СТАЙНИЯ ТЕРМОСТАТ СЪМ УВИЛИЧИЛ ХИСТЕРЗИСА НА ДОЛНА И ГОРНА ГРАНИЦА ЗАЩОТО ПАЛИ И ГАСНЕ! Камините са хубави обаче така ги настройват защото така знаят и защото така им нареждат! Всеки кумин е индивидуален, всеки пелет е индивидуален за това имате проблеми! ВДИГНЕТЕ ХИСТЕРЗИСИТЕ НА ГОРНА И ДОЛНА ГРАНИЦА ТОВА Е НАЙ ВАЖНОТО! После си играйте с вентилатора и пелетите ! И още нещо, видях че някой подавате пелети през 30 секунди! ГРЕШКА ОГРОМНА ГРЕШКА! Аз подавам през 4 секунди малка порция! Защото трябва нещата да се случват плавно тя не е климатик да си цъкне копчето на огъня ! При вашия случай тя се намаля обаче в кошницата има още горяща голяма доза пелети вдига градусите и гаси! За това първо дайте поне 7 градуса ХИСТЕРЗИС на горната граница ! Ако имате възможност да си вземете тъч скрийн става за всички стари уреди, ще приключите с мъките! Аз си взех отпуска за да настроя тая печка ! Така бях се ядосал! Дано съм бил полезен, знам каква мъка е ! Аз лично бях потресен от отношението ма производител, и доставчик! Пълна трагедия са !
Vurbanov 90 - специалист
Да добавя още нещо главно за тъч скрий на! Там всичко е на български изписва си всяка грешка може да настроите на колко градуса на пламъка да гасне, може да гледате всякакви параметри! Вентилатора се настройва с обороти индивидуално за всяка степен, за палене и разгаряне! С шнека същата работа настройвате доза, през колко интервал да подавате и колко време да се подават пелети. Индивидуално на всяка степен! Тъпата камина идва от завода настроена да си бие рестарт през два часа! Естествено нали трябва да си продават запалките! Това също го погледнете при вашите котли и камини! На тези дето сте с стаен термостат камината пак се ръководи от водата. Термостата и казва кога да гасне и пали, и шибания термостат както идва с 1 градус хистерзих тя се побърква! Примерно настроен на 22 градуса на 23 гасне на 21 пали. Най добре е да се намери баланса на колко градуса на водата подържа градусите в помещението и да не гаси ! Тогава се долавя икономия, аз съм го направил термостата да гони 26 градуса водата в камината 60 градуса, тя няма как да направи 26 градуса в къщи и нито гаси нито ми създава проблеми! Рестарт съм задал на 24 часа аз и без това в 23часа я гася и в 5 паля, не и се налага да гаси сама през деня ! Има и друго примерно гори на първа степен едвам мъждука подържа си водата няма на къде по надолу да слезе и се получава че самите пелети са малко и пламъка е много малък и камината автоматично гасне! Това е защото имаме настройка МИНИМАЛНА ТЕМПЕРАТУРА НА ГОРЕНЕ от завода е настроена на 200 градуса което е абсурдно някой път за момент слиза под 200 и айде гасне! Аз я направих на 100 градуса защото има едни секунди докато печката си разгори пелетите и когато е настроена на 200 градуса да гасне тя не смогва да ги разгори и загася, и почваме да се чудим що така прави! При мен е лесно а тва управление обаче с тея управления с кодовете не знам как е ! Дано съм бил полезен на някой!
ton4o_1028_bg - напреднал
Управлението с кодовете е напълно аналогично просто е изписан код и променвш настройката, да трябва да четеш пт страни кодовете като ръчкаш но става, можели да качиш твоите настроики на шнек и вентилатор интеррстное да се види какво е а иначе за кодовете и всичко съм описал в темата по напред след много четене и мъки минанщлата година.. Трудно е но несъм забелязсл кой знае каква икономия за 24 часа 2 чувала си заминават с гасене или поддържане няма разлика еьинствено в конфорта на температурата в помещенията.
filmatoplo - майстор
Дайте снимка на този дисплей тъчскрийн.
Vurbanov 90 - специалист
Ето

Прикачен файл

Screenshot_20191207-181258_Gallery.jpg

Прикачен файл

Screenshot_20191207-181251_Gallery.jpg

Прикачен файл

Screenshot_20191207-181244_Gallery.jpg

Прикачен файл

Screenshot_20191207-181237_Gallery.jpg