Най - вълнуващия въпрос зимно време.
syller - специалист
A дали ще има разлика ако пробвам камина която е по нова година, по нов контролер?!?!?
burner - специалист
d23 е 2 за 13 и 25 квт. На първа страница в темата е инструкцията. Изтегли я, разпечатай я и я оформи като книжка. Там има всичко.
syller - специалист
Изображение

Работи контролера

Това ми изглежда странно.
Изображение
seiko72 - специалист
пет дек 06, 2019 10:14 pmburner написа:
d23 е 2 за 13 и 25 квт. На първа страница в темата е инструкцията. Изтегли я, разпечатай я и я оформи като книжка. Там има всичко.
попитах те защото инсталаторите ми запаметиха в менюто Lh24- 3 и d23- 5
syller - специалист
Нормално ли е кабелите на запалката да са толкова твърди?! Или поне доста по - твърди от останалите който влизат в платката
burner - специалист
съб дек 07, 2019 7:12 pmseiko72 написа:
пет дек 06, 2019 10:14 pmburner написа:
попитах те защото инсталаторите ми запаметиха в менюто Lh24- 3 и d23- 5
Е, аз ти дадох заводските настройки. Всеки си има различна отоплителна инсталация и различни изисквания към експлоатацията ѝ.
нед дек 08, 2019 8:33 amsyller написа:
Нормално ли е кабелите на запалката да са толкова твърди?! Или поне доста по - твърди от останалите който влизат в платката
Явно е до производител и ползвани материали. Моята изгоря на четвърти сезон с кадифено меки силиконови кабели.
seiko72 - специалист
добре ,но тук някой ще обясни ли какво е хистерезис, дали той ще е 2 или3 какво ще е значението .
balchik_bul - специалист
нед дек 08, 2019 6:55 pmseiko72 написа:
добре ,но тук някой ще обясни ли какво е хистерезис, дали той ще е 2 или3 какво ще е значението .
За хистерезиса може да прочетеш в нета (с помощта на чичко гугъл).
Например:
Ако си настроил да минава в друг режим (например модулация) при 60 градуса и хистерезиса е 2, то:
- модулацията ще се изключи при 62 градуса (т.е. 60+2);
- модулацията ще се включи при 58 градуса (т.е. 60-2).

Ако хистерезиса е 3, то:
- модулацията ще се изключи при 63 градуса (т.е. 60+3);
- модулацията ще се включи при 57 градуса (т.е. 60-3).
burner - специалист
Нещо не ти се разбира обяснението. При повечето пелетни устройства под модулация се разбира автоматичното редуване на степени на горене, а пускането на малки порции гориво при достигане на зададената Т се нарича поддържащ режим. При Бърнит е наопаки - модулацията е горенето, а поддържащият режим - модулация. Ако имаш зададена Т 60 гр, то при достигането ѝ камината Бърнит влиза в модулация, демек мъждука с малко пелетки. Ако хистерезисът ти е 2, при достигане на 58 гр пак ще включи на работна мощност. Но тук има и други настройки, които могат да променят нещата, за да работи камината по начинът, описан от теб. Но ми омръзна да пиша.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: