нед дек 08, 2019 3:22 pmBuceador89 написа:На всеки прозорец радиатор какъвто можеш да събереш под него и си ти.нед дек 08, 2019 3:00 pmstelibg написа:3 външни стени, дългата 10м на север с височина от 2м с изолация 10 см. На същата стена 2 прозореца по 110 на 150см пвц със 3ен стъклопакет. Южна стена 10 м височина 3м вратопрозорец към открита тераса с размери 260 на 200 пвц 3ен стъкло пакет. На южната стена още 2 прозореца с размери 120 на 80 пвц 3ен стъкло пакет. 20 кв от южната стена е обща със друго отопляемо помещение. Изток 6 на 2.50 съседи неотопляемо. Запад 6 на 2.50 с изолация 10см.цялото помещение е на 2ро ниво като първото не е отопляемо. Под бетонна плоча с изолация перлит 20см.покрив - гредоред със битпмни керемиди от вътрешната страна на покрива изолация от минерална вата 10 см. Навсякъде гипсокартон със минерална вата 10 см.нед дек 08, 2019 2:45 pmBuceador89 написа: Здравейте, драги ми специалисти. Разполагам с една стая от 60 к м. На височина средно 2.50 м.Ако не искаш да бъдеш "нахокан" трябва да доуточниш доста параметри за стаята - къде се намира - на сев. полюс или екватора, мазе под земята ли е или нон-стоп се обдухва от някой северен вятър, колко прозорци, дограма, изолация, съседите греят ли се, изложение - север/юг и т.н
Можете ли да ми кажете каква отоплителна мощност ми е необходима. Колко к. В. Радиатори. Благодаря
П. С. Откритата/Външната част от южната стена е със изолация от 10см
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
LazarGanev
- "Велик майстор"
На лаф моабет го взехте, модератори като няма
stridata
- специалист
съб дек 07, 2019 9:25 amandy_forresite написа: Тазгодишните Керпи пелети винаги трябва да се споменават с думата БУЧКИ в едно изречение. Иначе ще си говорим за някакви други пелети. Може на максимална мощност да не образуват поради интензивното горене.За съжалени си прав! Миналата година не бяха такива! Всички които ползваме Керпи в моя район тая година изпищяхме с яки буци и шлака. Аз не бях чистил шлаката по горелката две седмици както обикновено, е няма да ти казвам кво беше станало, се едно кожуха на малкия шнек беше направил 90 гр. хахаха и аз се чудя що ми гасне без пламък... Та то гореше на втори ред, над шнека
Иначе имат добра калоричност и правят хубав цвят отвътре, палят се, разгарят се, но тези оформящи се за броени часове буци прецакват горенето. Еле пък ако е в комбинация с промяна 230V. Както си гореше на мощност 2 с 1310 об, след една секунда вече бяха 1187. Така буцата е налице не след 4, а след 1 час и си държа Ръжена до вратичката на котела както при пелетите от Попово. Намерих в склада два 30 кг чувала от Поповските и така им се зарадвах, ама така им се зарадваааах...

П.п
Дали това се дължи на това, че са почнали да вкарват не само люспа в пелетите? Аз възнамерявам да им драсна едно мейлче на тия от Керпи, е така да си знаят, че не е на добре.
Трифон П.Трифонов
- майстор
нед дек 08, 2019 7:34 pmstridata написа:Имате контролер, който може да се справи с проблема, ама явно не е достатъчно да си учил АРУ в университета, а и да го разбираш.съб дек 07, 2019 9:25 amandy_forresite написа:...възнамерявам да им драсна едно мейлче на тия от Керпи, е така да си знаят, че не е на добре.
А Керпи са си за бой явно.
stridata
- специалист
нед дек 08, 2019 7:42 pmТрифон П.Трифонов написа:Дай по-конкретно де.... Не ми е силата в тая сферанед дек 08, 2019 7:34 pmstridata написа:Имате контролер, който може да се справи с проблема, ама явно не е достатъчно да си учил АРУ в университета, а и да го разбираш.съб дек 07, 2019 9:25 amandy_forresite написа:...възнамерявам да им драсна едно мейлче на тия от Керпи, е така да си знаят, че не е на добре.
А Керпи са си за бой явно.

Трифон П.Трифонов
- майстор
нед дек 08, 2019 7:48 pmstridata написа: Дай по-конкретно де.... Не ми е силата в тая сфераРазръчкай я малко тая скоростна кутия, ко си зациклил само на 1ва и свободна!![]()
Накарай горелката да сменя предавки, като да ползва по често висока мощност, та да успее да се самопочисти главата.
Повечето са с преоразмерени горелки, като оправдание нямат и с двайските.
Има си начини да се вкара в добър работен режим.
Пусти Сус! пенд.
...ма то пък нямаше да има нужда от темата, хахаааа.
stelibg
- специалист
нед дек 08, 2019 7:48 pmstridata написа:Иска да ти каже да си караш горелката на МАКС, после гасене, почистване, запалване, после МАКС, гасене ... и т.н. Гарантирано няма шлака от слънчогледовите пелети. Но какво общо има с АРУ - не знамнед дек 08, 2019 7:42 pmТрифон П.Трифонов написа:Дай по-конкретно де.... Не ми е силата в тая сферанед дек 08, 2019 7:34 pmstridata написа:Имате контролер, който може да се справи с проблема, ама явно не е достатъчно да си учил АРУ в университета, а и да го разбираш.
...възнамерявам да им драсна едно мейлче на тия от Керпи, е така да си знаят, че не е на добре.
А Керпи са си за бой явно.![]()

markoscbr
- специалист
нед дек 08, 2019 8:00 pmТрифон П.Трифонов написа:Трифкаааааа,ти ако имаш свободно време да стоиш цял ден пред горелката хората нямат,на чужд гръб 100 тояги са малко и аз имам проблем с Новозагорските сл.люспа, по миналата година излизаха от горелката като захарен памук а сега на буци ,започнах с въздуха повечко,тези производители май са се наговорили за качествотонед дек 08, 2019 7:48 pmstridata написа: Дай по-конкретно де.... Не ми е силата в тая сфераРазръчкай я малко тая скоростна кутия, ко си зациклил само на 1ва и свободна!![]()
Накарай горелката да сменя предавки, като да ползва по често висока мощност, та да успее да се самопочисти главата.
Повечето са с преоразмерени горелки, като оправдание нямат и с двайските.
Има си начини да се вкара в добър работен режим.
Пусти Сус! пенд.
...ма то пък нямаше да има нужда от темата, хахаааа.
Трифон П.Трифонов
- майстор
нед дек 08, 2019 8:04 pmstelibg написа: .Стели, бавно ти е АРУто. Ти можеш да си по бърз.
Нямах предвид точно това, а и няма нужда да тръгва и спира. Писах преди тебе как.
Маркони, отдавна не ми е интересна. Грейковица си работи без ядове, а аз си гледам другите дертове, докато междувременно шибам дърва в печката, че ми е кеф да пушат двата комина. Инокса, на дърварката, сякаш ми лилавее, преди изхода. Що ли?
stelibg
- специалист
нед дек 08, 2019 8:14 pmТрифон П.Трифонов написа:Да, защото отоплението е инертен процес. Колко време минава, преди да паднат температурите от зоната на комфорта при добра изолация и добре затоплена стая?!нед дек 08, 2019 8:04 pmstelibg написа: .Стели, бавно ти е АРУто. Ти можеш да си по бърз.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература