Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Има
Антон С. - специалист
Единственият начин, за който се сещам, е единия таймер да е настроен от 00 до 07, а другия от 10 до 23:59. Присеснява ме само в 23:59 да не тръгне да гаси, че не съм покрай нея.
n.ganev - майстор
Действай - няма да прекъсне работата
filmatoplo - майстор
:? Не го схващам този режим ,да гасне в 7 сутринта и в 10 сутринта пак да запали и да работи чак до другата сутрин до 7 когато пак ще загаси :? .
пон дек 09, 2019 5:15 pmfilmatoplo написа:
:? Не го схващам този режим ,да гасне в 7 сутринта и в 10 сутринта пак да запали и да работи чак до другата сутрин до 7 когато пак ще загаси :? .
Чисти, пълни, ходи на работа, а в къщи е топло.
Вечер си пие ракията или си гледа мъжката работа.
Филме, остаряваш.
andy_forresite - майстор
Всички остаряваме. Режимът и според мен няма смисъл. Горенето спира за три часа, през което време ще се спасят едни 4.5 кг пелети, жилището ще загуби топлина и цялата инсталация ще изстине. За подгряването й ще отидат залудо 2 кг. Глупости.
Антон С. - специалист
пон дек 09, 2019 7:37 pmandy_forresite написа:
Всички остаряваме. Режимът и според мен няма смисъл. Горенето спира за три часа, през което време ще се спасят едни 4.5 кг пелети, жилището ще загуби топлина и цялата инсталация ще изстине. За подгряването й ще отидат залудо 2 кг. Глупости.
Анди, за твоята система може да е глупост, но аз мисля, че за моята е добре. Ризата изстива доста бавно, особено при добре подгрята къща. Обикновено, след три часа, при настроена да гони 73 и поддържана 66-68, е между 45 и 50 градуса. Темп. на комина пада на 25 най-много половин час след гасене. Според теб, какво ще стане ако я запаля половин или един час след като съм я загасил? Според мен ще даде грешка Неуспешно запалване.
За разхода не съм съгласен. Пак повтарям, че системата и къщата при всички нас са различни. За три часа температурата при мен се променя с около градус надолу. След запалване, гори 200-300 грама повече от нормалното и то невинаги. Виж снимката най-долу. А да, не го правя за да пестя, а за да бъде почистена.

Според мен, режима има логика, но може и да бъркам. Ако е така, моля поправете ме!
пон дек 09, 2019 7:26 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон дек 09, 2019 5:15 pmfilmatoplo написа:
Чисти, пълни, ходи на работа, а в къщи е топло.
Вечер си пие ракията или си гледа мъжката работа.
Филме, остаряваш.
Бат Трифоне, от твоите уста в божите уши! За съжаление тези неща ми се случват само в събота и неделя и то не всяка. Без ходене на работа, ама то в къщи винаги си има работа. За сега жената се оправя сама, ама ще видим докога :-D

Прикачен файл

07-09.12 razhod.jpg
07-09.12 razhod.jpg (113.28 KиБ) Видяна 1569 пъти
Последна промяна от Антон С. на пон дек 09, 2019 8:55 pm, променено общо 1 път.
Оооооооф, Андиииии!!!
Купил си си най прекрасния котел, ама туй не е камина. След година- две, виждам подробни и компетентни мнения за терНопоНпи, подписани от тебе. И сигур пак ши са жалваш.
Ако за 3 часа къщата ти изстива, жив за ожалване си, верно.
Ууууууужаст!!!
Бе я си гледай живота! Ко си са вторачил в туй пусто отопление?

А, според твоите "глупости", видях 2 кила и половина спестени.

Тонка, не му обръщай внимание, нищо чи ми е преател!
Антон С. - специалист
Няма как да не му обръщам внимание. Анди е готин, допитах се и до него тук, преди да купя камината. Уважавам съветите на хората, когато те са полезни. Респективно и хората, които са ми ги дали. Но не мисля, че Анди е прав в моята ситуация.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: