Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gtg1977 - специалист
Като махнеш горния капак на пералнята,виж един кабел,който идва от мотора и влиза в едно правоъгълно или цилиндрично нещо.Това е кондензатора.На него трябва да пише колко Mf е.Записваш си някъде,отиваш и купуваш.Колкото до напрежението,лесно можеш да разбереш дари варира,като си пуснеш микровълновата.Ако не иска да тръгне,или тръгва но не затопля,тогава наистина ти е слабо напрежението.
lakom4oo - напреднал
мерси колеги намерих го мамка му и кондензатор в най противоположния край на мотора ся го смених временно с един 20mf стария е 16 и ся в понеделник ша търся кондензатор че тоя дето го сложих е малко втора употреба и не знам кога ша спатъхне иначе ся пералнята е пушка
mirk - майстор
Карай с 20мкФ. щом работи добре. Да не мислиш, че ако го измериш ще покаже 20. Електролитните кондензатори като остареят им намалява капацитета, затова и ги произвеждат с голям допуск от +10 и дори +20%. Ако е по-голям капацитета двигателя и' просто ще тръгва по-сигурно. То и да купиш нов няма гаранция колко време е залежавал по складове и магазини.

Тема "проблем с пералнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: