Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Напротив, балчишкия бик го обясни много точно, в "простичкия" смисъл на термина, ползван в отоплението.
Не съм наясно каква е логиката на този контролер. Може и да е сбъркана.
syller - специалист
Разкачих платката, че щели утре или в други ден или някой друг ден да дойдат... Като разклатя платката и се чува все едно нещо е счупено вътре в тия малките кутии На платката
syller - специалист
Изображение

Изображение

Нагоряла пъпка, а от горе отговаря на това?!?
burner - специалист
нед дек 08, 2019 8:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Напротив, балчишкия бик го обясни много точно, в "простичкия" смисъл на термина, ползван в отоплението.
Изобщо не е сбъркана, а контролерът е с безкрайни възможности, само трябва да четеш. Зле е откъм индикации, има примитивен дисплей. Но камината работи със всякакви пелети без никакво пренастройване. Не е нужно постоянно да се бърника във настройките. При закупуването намалих разумно подаването на пелети при първоначално разпалване, защото думкаше ненужно, намалих пак разумно и времето за работа на запалката, както и Т на изх. газове, отнасящи се до времето на работа на запалката ( тя работи И по време, И по Т), увеличих продухванията на две в час и намалих силно подаването на пелети в различните степени, като първа степен я направих колкото да не гасне, защото на моите 64 кв. м с изолация и добра дограма прегрява. Това направих и повече нищо не пипам. Разходът ми е изключително малък, а отоплението ми е комбинирано с хубави климатици и мога да си подбирам вида отопление при всякакви температури. Но съм прочел няколко пъти темата, отвреме-навреме я препрочитам, следя я непрекъснато и най-важното, още със закупуване на камината изтеглих инструкцията, разпечатах я, подших я във вид на книжка и старателно я изучих, вследствие на което разбрах, че след като камината работи отлично, изобщо повече не бива да ровя безцелно из настройките. Това от мен.
пон дек 09, 2019 11:36 amburner написа:
... Това от мен.
Бърни, браво на тебе!
Модулацията си е модулация, както и да я разбираш ти или е настроен да работи контролера, а обяснението на колегата си е простичко и разбираемо.
Скоро разцъквах една- да добре, ама чак безкрайни възможности и всякакви пелети!!! С приказки да я позлатиш.
seiko72 - специалист
пон дек 09, 2019 11:36 amburner написа:
нед дек 08, 2019 8:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
Изобщо не е сбъркана, а контролерът е с безкрайни възможности, само трябва да четеш. Зле е откъм индикации, има примитивен дисплей. Но камината работи със всякакви пелети без никакво пренастройване. Не е нужно постоянно да се бърника във настройките. При закупуването намалих разумно подаването на пелети при първоначално разпалване, защото думкаше ненужно, намалих пак разумно и времето за работа на запалката, както и Т на изх. газове, отнасящи се до времето на работа на запалката ( тя работи И по време, И по Т), увеличих продухванията на две в час и намалих силно подаването на пелети в различните степени, като първа степен я направих колкото да не гасне, защото на моите 64 кв. м с изолация и добра дограма прегрява. Това направих и повече нищо не пипам. Разходът ми е изключително малък, а отоплението ми е комбинирано с хубави климатици и мога да си подбирам вида отопление при всякакви температури. Но съм прочел няколко пъти темата, отвреме-навреме я препрочитам, следя я непрекъснато и най-важното, още със закупуване на камината изтеглих инструкцията, разпечатах я, подших я във вид на книжка и старателно я изучих, вследствие на което разбрах, че след като камината работи отлично, изобщо повече не бива да ровя безцелно из настройките. Това от мен.
здр какъв е параметъра за продухването благодаря .
burner - специалист

6.6.4 Меню Таймер в ТР 05
Т07 - интервал за повторение на периодично почистване. Мери се в минути, заводски е един път на 60 минути за 13 и 25 квт. Може да ги направиш през колкото искаш време (минути).
Абе изтегли я тази инструкция, там има всичко, за което питаш.
Ако искаш, дай ми имейл, ще ти я пратя.
syller - специалист
Потресен съм от отношението на единственият официален партньор/представител на тия изруди в Бургас. За три дни ме лъжат 5 пъти. Два пъти в очите и три пъти по телефона.
syller - специалист
Кофти връзка на гнездото на бушона с платката... Вече работим на пълна пара :)
seiko72 - специалист
вт дек 10, 2019 11:21 amburner написа:

6.6.4 Меню Таймер в ТР 05
Т07 - интервал за повторение на периодично почистване. Мери се в минути, заводски е един път на 60 минути за 13 и 25 квт. Може да ги направиш през колкото искаш време (минути).
Абе изтегли я тази инструкция, там има всичко, за което питаш.
Ако искаш, дай ми имейл, ще ти я пратя.
аз съм я разпечатил приятелю ,но мен ме интересува как става с двете продухвания като при TP5 параметър T07 заводски е 60 значи трябва да го на правя на 30 така ли да се разбирам,питам те теб защото си навътре в нещата ,защото тук в този форум всеки мълчи и чете ,и след това гледа да се заяде.

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: