zarkoni_1 - помощник
Как се поставят предзазните ъгли с такер(телбод).Първо се захващат с такера или първо се слага фугир.смес.Ако е така такера се цапа.Правя го с такер защото ъглите не лягат добре навсякъде.Къде точно се бие телбода(ако може снимка)и после като се шпаклова тела вади ли се или се шпаклова и той.
masterval - майстор
Аз си мисля, че ъглите не са точно предпазни, или ако им казват предпазни, това значи, че трябва много да ги предпазваш от удар.
Мисля, че с тях по-лесно се постига сравн. права линия на ъгъла, което противоречи на кривата ти стена.
Ако опиташ някъде с парче ъгъл и такер, ще се убедиш, че ъглите не са от стомана!
Затова си ги спести ъглите, ако те е страх да не ти се изправи стената.
Takezo Sensey - модератор
Дано това помогне

Е не е задължително да ги режеш , тука използвах няколко парчета . :wink:

Прикачен файл

IMG_2680.jpg
IMG_2680.jpg (30.14 KиБ) Видяна 10724 пъти

Прикачен файл

IMG_2681.jpg
IMG_2681.jpg (43.82 KиБ) Видяна 10724 пъти

Прикачен файл

IMG_2684.jpg
IMG_2684.jpg (29.43 KиБ) Видяна 10724 пъти
solo5 - майстор
казват се ръбохранители
не е нужно да ги застъпваш, даже според мен е кофти :-D
Да не е хубаво ...тези ги наковах специално заради автора.
Ама не прави като мен :wink:
masterval - майстор
И аз ги знам като ръбохранители, но те себе си не могат да охраняват, та камо ли ръбове и ъгли...
Когато удариш такъв ъгъл, има голям проблем.
Ако няма "ръбохранител" - забъркваш един напръстник гипс и оправяш поражението.

Иначе аз ги монтирам (ако не съм убедил инвеститорите в обратното) така: обмазвам ъгъла леко от двете му страни с гипсово лепило или шпакловка, притискам ъгъла с помощта на мастар и почукване, след това заравнявам нежно с шпакла. След 2-3 часа е готово за следващото шпакловане.
Често се прави друго - първо се пускат равни стени (например с гипсокартон), а след това се слагат "ръбохранители". После стената пак трябва да се лъже. Вярно, само с 1-2 мм, но пак се нарушава направеното.

А за такъра - то май си зависи от него. Моят нищо не му се регулира и като изпраска лайстната и тя се загъва :?
solo5 - майстор
аз купих 4 алуминиеви и 4 пластмасови
сложих един пластмасов, покрих го с мрежа,
защото беше върху селитрон, озорих се яко
и другите не ги използвах :-D
Ние има казваме "ъглозащитни" но както и да е все е вярно. :-D
zarkoni_1 - помощник
значи така както е на снимката но не се ли слага парво разтвора за да хване по добре ъгъла????????
Pooh - майстор
Разбира се че не! Първо монтираш ъгъла и после шпакловаш. Ъгъла го пробивай с телбода през ламарината, за да не мърда в последствие. Ако телчетата не пробиват ъгъла - по-добре го залепи с шпакловка - по-малко ядове ще имаш после. А най-добре е да си вземеш повече ъгли и да пробваш кое ще ти пасне най-добре на теб самия :wink:

Тема "как се поставят предзазните ъгли с такер(телбод)??????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: