Plamen_Georgiev написа:... след като вече има пуснат кабел само с една фаза и нула.
---------------------
... Няма възможност за друг кабел - ел. и вик инсталацията е направена и плочки и тнт

Plamen_Georgiev написа:... след като вече има пуснат кабел само с една фаза и нула.
---------------------
... Няма възможност за друг кабел - ел. и вик инсталацията е направена и плочки и тнт
пет дек 13, 2019 8:45 ammalandro написа: проблемът е, че при загасено осветление, лампата свети слабо. Крушката е светодиодна.Такъв й е модела на твоята "крушка", някак не се връзва крушка и инженер, но явно така ви учат сега
пет дек 13, 2019 8:45 ammalandro написа: За да не пускам нова тема, използвам тази...Първа скорост тръгва като пуснеш лампата а втората когато пуснеш бойлера така ли е ?
Искам да монтирам двускоростен вентилатор в баня.
Има подведено захранване от ключа на осветлението. Втора фаза пускам от захранването на бойлера.
Вентилаторчето работи идеално, проблемът е, че при загасено осветление, лампата свети слабо. Крушката е светодиодна.
Може ли проблемът да идва от това, че ключа за бойлера е с лампичка?
Извенете ме ако въпросът ми не е труден, ... инженер съм, но не електро...
пет дек 13, 2019 9:18 amvalentino76bs написа:обратно: първа работи при включен бойлер (в моят случай почти постоянно), втора - при включване на лампата.пет дек 13, 2019 8:45 ammalandro написа: За да не пускам нова тема, използвам тази...Първа скорост тръгва като пуснеш лампата а втората когато пуснеш бойлера така ли е ?
Има подведено захранване от ключа на осветлението. Втора фаза пускам от захранването на бойлера.
Вентилаторчето работи идеално, проблемът е, че при загасено осветление, лампата свети слабо. Крушката е светодиодна.
Нещо не ми се връзва ....![]()
От къде точно взимаш за втората скорост и как я пускаш?
пет дек 13, 2019 9:09 amplamen6703 написа:Благодаря за схемичката!пет дек 13, 2019 8:45 ammalandro написа: проблемът е, че при загасено осветление, лампата свети слабо. Крушката е светодиодна.Такъв й е модела на твоята "крушка", някак не се връзва крушка и инженер, но явно така ви учат сега![]()
Виж това "подобрение"
rc.jpg
![]()
пет дек 13, 2019 10:02 ammalandro написа:И това бръмчи постоянно сериозно ли? Как го изтрайвате?пет дек 13, 2019 9:18 amvalentino76bs написа:обратно: първа работи при включен бойлер (в моят случай почти постоянно), втора - при включване на лампата.пет дек 13, 2019 8:45 ammalandro написа: За да не пускам нова тема, използвам тази...Първа скорост тръгва като пуснеш лампата а втората когато пуснеш бойлера така ли е ?
Фаза за първа скорост - от бойлера. Фаза и нула - от осветлението.
пет дек 13, 2019 10:52 amvalentino76bs написа:Първа скорост - ниската!пет дек 13, 2019 10:02 ammalandro написа:И това бръмчи постоянно сериозно ли? Как го изтрайвате?пет дек 13, 2019 9:18 amvalentino76bs написа:обратно: първа работи при включен бойлер (в моят случай почти постоянно), втора - при включване на лампата.
Първа скорост тръгва като пуснеш лампата а втората когато пуснеш бойлера така ли е ?
Фаза за първа скорост - от бойлера. Фаза и нула - от осветлението.
пет дек 13, 2019 10:05 ammalandro написа:Няма проблеми за крушката, с усмивка го казах, едно време за пура, крушка и т.н преподавателите създаваха проблеми на изпититепет дек 13, 2019 9:09 amplamen6703 написа:Благодаря за схемичката!пет дек 13, 2019 8:45 ammalandro написа: проблемът е, че при загасено осветление, лампата свети слабо. Крушката е светодиодна.Такъв й е модела на твоята "крушка", някак не се връзва крушка и инженер, но явно така ви учат сега![]()
Виж това "подобрение"
rc.jpg
![]()
Машинен инженер съм, и то отдавна. Едва ли електо инженерите/техниците са компетентни в моята област!
Извини ме за термина "крушка". Да се чете LED лампа.
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: