Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
съб дек 07, 2019 9:31 pmТрифон П.Трифонов написа:
Чел съм, дето тая трева са гледала по трудно от пипер и доматки, даже и по бабиния метод.
Има нещо такова ... да я е...а и в тревата. Цели 20-тина години ми трови живота.
Ма кат я имаш, поне мулча е без пари.
Абе да е зелено ... може и $$$ да е но зелено!!! :-D
:partyman:
Andri01 - майстор
Ябълка,вишна,череша/бяла/ ,едната праскова са все още с листа и не мога да ги пръскам :(. Друга година не помня как беше ,но май до това време си окапваха?! :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт дек 10, 2019 10:14 amAndri01 написа:
Ябълка,вишна,череша/бяла/ ,едната праскова са все още с листа и не мога да ги пръскам :(. Друга година не помня как беше ,но май до това време си окапваха?! :?
В Русе оня ден най-сетне имаше слана и всичко опада. Явно това е нужното. Инак, последните години все вали сняг връз листата
vlax - майстор
Че какво те бърка да пръскаш сега,ти и без това трябва по правило да пръскаш и почвата под дървото и падналите листа.Ей ти една от моите ябълки снимана на 3 януари 2019 год.

Прикачен файл

03 Януари 2019.jpg
kr1100 - майстор
Ябълка,вишна,череша/бяла/ ,едната праскова са все още с листа и не мога да ги пръскам
При мен вишните са без листа,2 череши червени също и прасковите , но Грени Смита е в чуденка. Имам 2 дървета вече без листа , ама имам и 2 с листа :? :? и 1 Мелроуз . Аз не помня точно но преди поне 20 дни по-рано ги опръсках с карбамид и почвата под ябълки и круши. Но ме тревожи, че мам асми с листа и все още зелени пръчки. При 1 студ са аут.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Все пак, дойде времето да посадя бадемките. Стискайте палци, да не залепна в тая кал :-)
nautilus33 - майстор
Понеже се заговори за пръскане, а съм решил от догодина да почна да пръскам редовно, макар, да не съм привърженик на прътскането, та да питам. Имам две ябълки с почти опадали листа, две череши и една кайсия, както и дюля с листа. Та, с какво и за какво да пръскам сега? Гледам споменавате карамбид- какво се пръска с него и против какво?
preslav - майстор
пет дек 13, 2019 1:45 pmnautilus33 написа:
Понеже се заговори за пръскане, а съм решил от догодина да почна да пръскам редовно, макар, да не съм привърженик на прътскането, та да питам. Имам две ябълки с почти опадали листа, две череши и една кайсия, както и дюля с листа. Та, с какво и за какво да пръскам сега? Гледам споменавате карамбид- какво се пръска с него и против какво?
Сега се пръска с бордолезов разтвор, всичко което е дърво - за удобство са измислени опаковки с "бордомикс", на тях е указано за какво количество вода са, а и в агроаптеката ще ти кажат. С карбамид се пръскат само семковите, но мисля, че такова пръскане се прави само на пролет. Карбамидът е вид азотен тор, не съм сигурен, но си мисля, че не е срещу вредители а за подпомагане на развитието на листната маса - това също ще ти го кажат в агроаптеката. Пролетно време има още едно пръскане с бордомикс, а след това се прилагат препарати по схема - няма нищо фатално в пръскането ако се прави според инструкциите и се спазват карантинните срокове. Откакто пръскам, сливите, ябълките и дюлите са без червеи в плода, прасковите почти не страдат от къдрилка, дърветата износват плодовете си, а не да събирам окапалите гнилочи от земята.
vlax - майстор
пет дек 13, 2019 1:45 pmnautilus33 написа:
Та, с какво и за какво да пръскам сега?
Информация колкото искаш.Ако не ти се чете,най-лесното е отиваш в една агроаптека,обясняват ти и си купуваш препаратите.Чакаш хубаво време и действаш.
kr1100 - майстор
[quote=nautilus33 Гледам споменавате карамбид- какво се пръска с него и против какво?
[/quote]

Пръскат се дърветата и отдолу/ ябълки круши/.Това е против струпясване , а и помага за разлагане на листата.
Преди пръскане всички останали мумифицирани плодове долу и надалече

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: