Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Тишо, не хули керпитата че ще улезеш у моя отбор. Опитно установих как трябва да се горят, но пак си прави бучки. Това последното го отдавам на следните фактори - променливото напрежение 230 волта, неравномерните дози (понякога на р1 се олива с подаването мислейки че тряаа подава за трета а като съвпадне с пад на напрежение #-o ) и тягата. Днес с шпакла, малък секач и чукче почистих цялата камера/скара да могат пелетите да се пързалят по-свободно напред вместо да се издигат като в. Ботев. Та, пиша ти моите числа и ти ще си направиш сметка:
F. load - 65
p3 - 4.0/45/1280-1300 rpm
p2 - 2.5/45/1170-1200 rpm
p1 - 1.3/45/1060-1080 rpm
Котел експерт 20 с пружини в трети ход, димоотвод 130 мм, тяга около 14 Ра. Нея не я знам колко е, но при мен атмосферното много често е ниско и пушекът слиза от 8 метра до пред вратата ми, та ухае приятно на слънчогледец.
judas - специалист
На моята дисплея е на вертикални светли черти, но се виждат цифрите
zig_77 - специалист
Здравейте, нуждая се от малко напътствие и акъл :prayer: Поради промяна на конструкцията на бункера съответно разместих и шнека. Другото което ме доведе до това дередже е и по дребните пелети. И в крайна сметка старите настройки отидоха по дяволите. Отоплявам апартамент от 80 кв с външна изолация и вътре по таваните. Старите настройки бяха: Първоначално зареждане-60сек.; Р3-6.0/45/55 Р2-3.0/45/49 Р1-1.5/45/46 модулация 10/5/0. Пробвах с тях, но не става слабички идват. И след изчетени няколко стотин страници уж придобих бегла представа как да се случат нещата. Ама …. Та какво направих днес: Замерих за какво време ще се напълни 1л. кана- 68 сек. след което замерих и шнека за 6 мин. 2.200кг. = съответно за час-22кг. и съответно по формулата излиза: Р3-5.0/45/52 Р2-2.5/45/46 Р1-1.3/45/43 първоначалното го сложих-60 сек. А дефакто са по слаби и от първоначалните. След което направих втори опит за Р3 приех 16кw за Р2 приех 9kw а за Р1 приех 4.5kw и от там стигнах до извод: Р3-7.7 Р2-4.4 и Р1-2.2 за цикъл 45 сек. и 5 % вентилатор в подържане. Тъкмо мина в подържане и ми изписа грешка fan error. И с тези настройки беше до тук. И за последна проба за тази вечер( че стана ракиено време) реших да намаля показанията на вторият опит демек: Р3-7.0/45/55 Р2-3.6/45/51 Р1-1.7/45/49 и с тези настройки след известна работа при зададена 65 градуса на водата започна загасяне на 62 градуса. И в крайна сметка какво да правя? Изчерпах се.
съб дек 14, 2019 6:06 pmzig_77 написа:
Вентилатора, при поддържане, го направи 10! "Грешка вентилатор" я няма при стара версия, ма така е с оборотите, дето на някои им бъркат сънищата.
Не би трябвало да гаси преди зададените, освен ако не го прави поради друго събитие- липса на нещо, някакви условия....
Процентите вентилатор са високи. И аз съм минал през подобни настройки, но отдавна разбрах, че не е вярно при мен. Само разсъждавам, щото не ти знам инсталацията.
Ако си чистил главата на горелката, повери дали си затворил капачетото отпред!
zig_77 - специалист
Гаси поради липса на осветеност. Предполагам защото стойноста и става 0.Горелката е ОК. Незнам откъде да тръгна с вентилатора. Като обороти и да качвам примерно.Няма не изгорели пелети в пепелника. Защо до сега я нямаше тази грешка хем беше на 0. И в момента я няма защото явно пак го сложих на 0.
andy_forresite - майстор
Мисля че от 15% нагоре не дава грешка.
Започни от това подаване:
6.5/45/46%
4,2/45/43%
2,3/45/39%
zig_77 - специалист
съб дек 14, 2019 7:15 pmandy_forresite написа:
Мисля че от 15% нагоре не дава грешка.
Започни от това подаване:
6.5/45/46%
4,2/45/43%
2,3/45/39%
И в каква посока да вдигам ли? И през каква амплитуда и кое? Подаване и въздух или само едното?
andy_forresite - майстор
Въведи тези стойности съответно за мощност 3, мощност 2 и мощност 1.
Първоначалното зареждане го сложи на 85 и виж, огледай, накъде трябва да се промени.
Това са ти отправни точки за прецизиране.
С какви пелети я подкара?
А така, липса на осветеност!!! Защо? Погледна ли, видя ли, разбра ли?
На първо време махни поддържането и ще разбереш!
Топло е времето.
Не разбирам какво ги плаши, някои хора, гасенето и паленето.
Искат запалката да надживее....кое?! Ами ония, с камините какво да правят?
Мощнички идват горелките и зимите не са ония зими. В отоплението, сякаш е по добре, като се смята, да се отнемат ок 20%, вместо да се добавят.
Обратно на схващането на българина. Май няма как да стане.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб дек 14, 2019 7:53 pm, променено общо 1 път.
zig_77 - специалист
:? Е сега си е.а мамата. Ушашавихте ме. Пелети слънчогледови. ОК Анди но за какво да следя после? И към г-н Трифонов как се маха подържането? Погледнах, видях и нищо не разбрах :?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: