Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Трифон П.Трифонов
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
gogosto
- специалист
Забравяте да го посъветвате първо да провери наклона на шнека колко градуса е. При голям градус (65) ще има проблеми с подаването (не може да се качва пепелта от пелетите и постепенно се променя подаваното количество) То от там е тръгнал проблема и там трябва да се насочи вниманието.
Трифон П.Трифонов
- майстор
съб дек 14, 2019 11:31 pmgogosto написа: Забравяте да го посъветвате първо да провери наклона на шнека колко градуса е. При голям градус (65) ще има проблеми с подаването (не може да се качва пепелта от пелетите и постепенно се променя подаваното количество) То от там е тръгнал проблема и там трябва да се насочи вниманието.Вчера е замервал шнека, след направените промени. 22кг/ч.
съб дек 14, 2019 6:06 pmzig_77 написа: ...Та какво направих днес: Замерих за какво време ще се напълни 1л. кана- 68 сек. след което замерих и шнека за 6 мин. 2.200кг. = съответно за час-22кг.
zig_77
- специалист
Май проблема с осветеността е отстранен. ВИНОВЕН бил съм го завъртял на 90 градуса. Анди почистих камерата и оправих настройките както каза. За сега амплитудата на осветеността е значително по малка. Притеснява ме малко, че при първото пълнене камерата се пълни доста (наравно с дупките за въздух, че и отгоре). Имаше малко недоизгорели пелети (принципно) нищо фрапиращо шепа две. За сега всичко е добре само да видим и като достигне зададените 65 градуса какво ще направи. Иначе за 12 часа работа през нощта е изгорила около 10 кг.( грубо) + - килограм. P.S. В отговор на Гого шнека е на 45 градуса.
zig_77
- специалист
И в заключение: при достигане на 65 гр. мина в подържане след което достигна 66гр. След известно време когато падна на 64гр. мина на Р1 и пусна 3-4 дози след което изключи и така стоя до 59гр. И започна да подава за първоначално запалване. Защо става така нямам представа. Май ще трябва да се премахне подържането и направо когато стигне 65гр. да гаси и да чака да падне на 59гр. Думата за това ще има Анди или който знае.
Трифон П.Трифонов
- майстор
нед дек 15, 2019 1:18 pmzig_77 написа: И в заключение: при достигане на 65 гр. мина в подържане след което достигна 66гр. След известно време когато падна на 64гр. мина на Р1 и пусна 3-4 дози след което изключи и така стоя до 59гр. И започна да подава за първоначално запалване. Защо става така нямам представа. Май ще трябва да се премахне подържането и направо когато стигне 65гр. да гаси и да чака да падне на 59гр. Думата за това ще има Анди или който знае.Зиги, не четеш много правилно.
съб дек 14, 2019 9:07 pmТрифон П.Трифонов написа:Тука някъде, Анди ти препоръчваше настройки на мощностите, някъде около твоите.съб дек 14, 2019 8:58 pmzig_77 написа: Всичко работи. Току що вкарах новите настройки и кво да видя. Осветеност 0-4 а вътре пламък 20-30 см. Еееее датчика го избърсах преди час.Хахааа, виж на къде си го завъртял и как точно си го поставил!...
Зиги, минава на първоначално зареждане, понеже Р1 не е достатъчна за да посрещне настоящите нужди от енергия, Т пада, та горелката си знае работата. Нищо не пречи да я объркаш и още. До тука зехме да се оправяме, ама като гледам, падаш си по чужди настройки.
Зиги, Анди ще ти извади от 9 кладенеца вода, но докато не започнеш сам да си обясняваш кое, какво, как и защо, е тука ше си и се с въпроси.
Карай на "поддръжка", щом искаш, но направи така настройките, че всичко да става плавно и навреме! Вчера ти сметнах едни, според капацитета на твоя шнек и като за теб, но не против конструктивните особености на горелката, настройки. Щом си установил, че първоначалното е много- ми намали ги, пустите секунди!
Мисли!
andy_forresite
- майстор
@Zig_77 Така, докато пишех Трифонов е писал и той. Няма да изтрия нищо, макар да се повтаряме с него.
Намали първоначалната доза де. Не те знам как си премерил тоя шнек, ама ми малее както го описваш. Гаранция пуска поне 3000 грама за 6 минути. както и да е. Намали я с 10 секунди. Имай предвид, че пълнене от почистена до метал скара може да е 75 секунди, но след това вътре остават 2 двойни шепи пепел и първоначалната доза вече не е 75, а 65-66 секунди, отчетено без да изпадат пелети отстрани /да препълни/.
Направи ли 10/90 s на 5/180 s?
Гледай сега, обяснявам на теб понеже другите това го знаят. Задал си 65°С на водата. Само да отчете 66 градуса и веднага минава в "Поддържане". Там трябва вентилаторът да ти е 0%, защото пелетите ще горят и ще изгорят съвсем. Вследствие на това температурата на водата ще остане 66-65 градуса докато има пелети и те горят. Когато температурата за миг стане 64°С ще мине на мощност 1. С нейното смешно подаване (за да не достига поддържането) няма да успее да запълни с пелети и времето за засичане загуба на пламък ще изтече. Като изтече това време управлението дава команда за "Гасене", защото няма огън и ще премине към "Запалване", "Разгаряне" и т. н.
Всичко при теб показва нормално функциониране на софтуера. Поддържането нито знам как да го избегнеш, нито е редно да го правиш. Казах че това мярка за безопасност котелът да не прегрее или някоя сглобка да бъде изплюта. Ако искаш вярвай на Трифонов, ако искаш на мен, ако искаш на себе си, но това поддържане трябва да го има. Не да се топлиш с него, а да си стои там както е направено.
Намали първоначалната доза де. Не те знам как си премерил тоя шнек, ама ми малее както го описваш. Гаранция пуска поне 3000 грама за 6 минути. както и да е. Намали я с 10 секунди. Имай предвид, че пълнене от почистена до метал скара може да е 75 секунди, но след това вътре остават 2 двойни шепи пепел и първоначалната доза вече не е 75, а 65-66 секунди, отчетено без да изпадат пелети отстрани /да препълни/.
Направи ли 10/90 s на 5/180 s?
Гледай сега, обяснявам на теб понеже другите това го знаят. Задал си 65°С на водата. Само да отчете 66 градуса и веднага минава в "Поддържане". Там трябва вентилаторът да ти е 0%, защото пелетите ще горят и ще изгорят съвсем. Вследствие на това температурата на водата ще остане 66-65 градуса докато има пелети и те горят. Когато температурата за миг стане 64°С ще мине на мощност 1. С нейното смешно подаване (за да не достига поддържането) няма да успее да запълни с пелети и времето за засичане загуба на пламък ще изтече. Като изтече това време управлението дава команда за "Гасене", защото няма огън и ще премине към "Запалване", "Разгаряне" и т. н.
Всичко при теб показва нормално функциониране на софтуера. Поддържането нито знам как да го избегнеш, нито е редно да го правиш. Казах че това мярка за безопасност котелът да не прегрее или някоя сглобка да бъде изплюта. Ако искаш вярвай на Трифонов, ако искаш на мен, ако искаш на себе си, но това поддържане трябва да го има. Не да се топлиш с него, а да си стои там както е направено.
Трифон П.Трифонов
- майстор
нед дек 15, 2019 1:42 pmandy_forresite написа: ... Поддържането нито знам как да го избегнеш, нито е редно да го правиш. Казах че това мярка за безопасност котелът да не прегрее или някоя сглобка да бъде изплюта. Ако искаш вярвай на Трифонов, ако искаш на мен, ако искаш на себе си, но това поддържане трябва да го има. Не да се топлиш с него, а да си стои там както е направено.Уникално!
"Ако нещо е направено от простотия, не търси зла умисъл

zig_77
- специалист
Край разбрах за поддържането, че остава. Макар в по горни постове останах с убеждение, че можело да се премахне. Явно не съм разбрал. Както и да е.Първоначалното ще го намалям с по 5 сек. на няколко пъти докато спрат да падат. И още един въпрос ако има недоизгорели хубаво пелетчета кое да бутна секундите за подаване да намаля със една-две десети или да вдигна въздуха с по един процент? Предполагам да се намалят пелетките но дали съм прав незнам. И Анди
слушам те и изпълнявам за което съм благодарен направил съм както каза от 10/90 на 5/180.

Tzinata
- специалист
нед дек 15, 2019 2:26 pmzig_77 написа: И още един въпрос ако има недоизгорели хубаво пелетчета кое да бутна секундите за подаване да намаля със една-две десети или да вдигна въздуха с по един процент? Предполагам да се намалят пелетките но дали съм прав незнам.Вдигаш въздуха с един процент и гледаш оборотите, и си ги записваш, за да може като видиш, че гори правилно да “гониш" тези стойности винаги. Не намаляш пелетите, защото така се намаляват киловатите които искаш да постигнеш по принцип.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература