В момента съм със може би китайска THS 32-60.Единият от кръговете(най дългият и с най-много радиатори - 3 бр.)след 2 отоплителни сезона без да е правено нищо по системата от началото на експолатацията започна да топли по малко този сезон.Предполагам че от там минава по малко вода.Възможно ли е помпата да е започлала да се прецаква и да дава по малко дебит и(или)наляане.От време на време чувам от помпата някакъв звук (като от щурче)...предполагам някой лагер ще да е.Ако я сменя с аналогична,но Грунфос или Вило дали ще се оправят нещата.Или да търся проблеми на друго място.Имам 5 кръга на отопление до тази година всичко беше наред.Притворих секретните кранове на този кръг според това на каво отстояние се намират от котела като най далечният е отворен на 100% вторият е отворен на 50% най близкият на 30% - това е малко условно ,но долугоре е така плюс минус 5 %.Малко се подобриха нещата но не е както беше предните сезони.Или да сложа втора(допълнителна ) помпа само на този кръг.Котела ми е Хидро терм 35 кв.Ако има други въпроси ще отговарям
нед дек 15, 2019 7:34 pmyanush написа: В момента съм със може би китайска THS 32-60...Вероятно съм единственият, в този форум, освен теб вече, с такава помпа.
Първи сезон, същият звук, от пеленаче го издава. След яко подгряване на инсталацията, спря да бъде "умна"- кара само на максимум "умните" степени.
Чудя се дали да се занимавам с рекламации???!!!
Истината е Grundfos и Wilo.