Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Е стига деее!!! Човек да не са пошегува. Ясно, че я топлиш вечер. Така е написано, че се едно изолацията е само вечер, а през деня я отвиваш, та не са стърпях, като написах- "Ами ако и през деня е студено".
Сооори!
spec - специалист
Здравейте,
От няколко месеца замених Виадрус-а на тв. гориво с Грейко - 20ка горелка/30ка котел. Настройките ги направи човек от фирмата.
Прави ми впечатление, че при зададени 60 гр, например, системата достига макс 57-58 и не съм забелязал да влиза в поддръжка, въпреки топлото време до сега.
Правих някакви опити с промяна на показателите на Р1-2-3, но нямаше разлика. Та въпросите са ми - това нормално ли е и възможни ли са проблеми при по-студено време, т.е да не качи достатъчно t ?
Ако това й състояние не е обичайно, какви данни са ви нужни (настройки, площ, обем, локация ....) за анализ?
lakosste - специалист
пон дек 16, 2019 1:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
Е стига деее!!! Човек да не са пошегува. Ясно, че я топлиш вечер. Така е написано, че се едно изолацията е само вечер, а през деня я отвиваш, та не са стърпях, като написах- "Ами ако и през деня е студено".
Сооори!
Всичко е точно колега.Носим на майтап толкова. :partyman:
А за колегата не разбрал от поста преди теб ще потретя:
Отоплявам къщата 24 часа в денонощието като от 7 сутринта до 17 часа следобед отварям крановете И към друго помещение.
Последна промяна от lakosste на пон дек 16, 2019 3:29 pm, променено общо 1 път.
пон дек 16, 2019 3:05 pmspec написа:
Здравейте,
От няколко месеца замених Виадрус-а на тв. гориво с Грейко - 20ка горелка/30ка котел. Настройките ги направи човек от фирмата.
Прави ми впечатление, че при зададени 60 гр, например, системата достига макс 57-58 и не съм забелязал да влиза в поддръжка, въпреки топлото време до сега.
Правих някакви опити с промяна на показателите на Р1-2-3, но нямаше разлика. Та въпросите са ми - това нормално ли е и възможни ли са проблеми при по-студено време, т.е да не качи достатъчно t ?
Ако това й състояние не е обичайно, какви данни са ви нужни (настройки, площ, обем, локация ....) за анализ?
Върни перфектните настройки на човека от фирмата!
Цитирам всичко и ще го оставя така, защото тези въпроси са показателни, че не се чете.
filmatoplo - майстор
Днес гледах една от първите горелки сигурно има 6 год , та не държи часа въпреки че го настройвам ,и ако я изключиш от захранване и пак я включиш -седи с екран Плийз Уейт до когато си иска ,също в това положение когато трябва да пише цифрите на версията -в случая 1,3-1,2 то първите цифри не ги изписва ,на тяхно место има тирета -- :wink: И още номера прави ,например в таймер си променя времената когато си поиска :wink: ще ходи на екскурзия до Натурела :) утре.
spec - специалист
пон дек 16, 2019 3:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
Върнати са - подразбира се от написаното.
пон дек 16, 2019 4:04 pmspec написа:
пон дек 16, 2019 3:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
Върнати са - подразбира се от написаното.
Такава е логиката на контролера.
При достигане на заданието, намаля мощността. При теб 1ва е настроена да крепи , но да не достига и да гаси. Ако Т падне още малко, ще се включи 2ра, ако падне 10 под заданието, ще превключи на 3та. Това ще стане на 50 гр., а ако те не са ти достатъчни, стрелка в + и тя си гони новото твое изискване.
Ако се окаже, че 70 градуса са недостатъчни, просто степените се правят по мощни, като се увеличават секундите подаване на пелети.
ico_3 - специалист
Аз увеличих градусите на моята на 65 обаче помпата я оставих да се вкл.на 45 дали трябва и там да увелича?Вие какво ще ме посъветвате.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт дек 17, 2019 7:46 amico_3 написа:
Аз увеличих градусите на моята на 65 обаче помпата я оставих да се вкл.на 45 дали трябва и там да увелича?Вие какво ще ме посъветвате.
Увеличи заданието на 80 и сложи помпата на 60
ico_3 - специалист
Голяма греда тази сутрин горелката не запали,май е изгоряла запалката.От къде мога данси поръчам?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: