• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Sashimir - помощник
Здравейте,
Предстои ми ремонт на тоалетна / банята в апартамента, която е доста малка, размери 190 x 136см, като от тези размери има и изядено пространство за ревизия, около 0,25м^2. Стените са тухла и са съседни на стаи от апартамента. Стената, на която трябва да е тоалетното казанче е широка 18см. Имам идея да премахна тухлите от стената, от което ще се образува дупка към съседната стая. Тази дупка ще затапя с гипскартон от към стаята, а стената е предвидена за гардероб. Ще се образува ниша с дълбочина около 18см. Идеята е да използвам структура за вграждане с фиксиране към пода. Какво мислите за това изпълнение, някой пробвал ли го е?
Благодаря предварително.
Изображение
ky-kyy - майстор
Не ми е специалността това, но навсякъде, преграждат банята със стена от гипскартон....
jekasus - майстор
Гледай към структури, които се зазидват в стената.
Набързо от Гу -
https://www.keramo-bg.com/struktura-za- ... 111-LT-003
https://www.keramo-bg.com/toaletno-kazanche-A890080120
Това е единствен правилен вариант в стена, друго е излишни пари.
Тази структура е за такива стени, които нямат връзка със тавана -
Изображение
Lutchezar - майстор
Само аз ли си мисля че всяка една тухлена стена която не е декоративна в старите къщи носи по нещо? :?
И че при всяка такава намеса трябва горе я трегерче я релсичка да се сложи?
Освен това евентуално шум от вода макар и приглушен от гардероба би ми дошъл малко в повече. :weedman:
iliya_i - майстор
вт дек 17, 2019 7:59 pmLutchezar написа:
Освен това евентуално шум от вода макар и приглушен от гардероба би ми дошъл малко в повече. :weedman:
Дет са вика "гъз глава затрива". За да спестиш едни 15 см в банята, ще вкараш кенефа в спалнята :toimonster:
И ако на някой му се припишка нощеска, да събуди и останалите, и те да пишкат. :-D
jekasus - майстор
Lutchezar написа:
която не е декоративна в старите къщи носи по нещо?
25см носеща. Тухлите двойки, четворки при дебелина 12см са обикновенно 18 см от двата края на стената при старите къщи, тогава, преди/а и сега, също/ явно е духал вятъра прекалено силно и отвеса се отнасял бая настрани...

iliya_i написа:
За да спестиш едни 15 см в банята, ще вкараш кенефа в спалнята
Ако е кухо, със гипскартон без вата. При плътно зазиждане няма излишън звук, затова дадох по-добър вариант.
iliya_i - майстор
Той още от началото е писал, че е апартамент. Но ми е интересно, освен звука, като подсече цялата стена долу, за да пусне ф100 канална тръба, абе тия тухли нагоре кой аджеба ще ги носи? Може би канализационната тръба :?

Освен да се гъта цялата стена и да се прави с гипскартон изцяло и вата вътре за изолация.
jekasus - майстор
iliya_i написа:
че е апартамент.
Има къщи на два -три и нататък етажа.
iliya_i написа:
Но ми е интересно, освен звука, като подсече цялата стена долу, за да пусне ф100
Никакъв проблем, ако има застъпка със другите стени/арка/.
Проблема - дали може да пусне канализация за вградено там :-D
iliya_i - майстор
вт дек 17, 2019 9:15 pmjekasus написа:
iliya_i написа:
че е апартамент.
Има къщи на два -три и нататък етажа.
iliya_i написа:
Но ми е интересно, освен звука, като подсече цялата стена долу, за да пусне ф100
Никакъв проблем, ако има застъпка със другите стени/арка/.
Проблема - дали може да пусне канализация за вградено там :-D
По тавана на комшията отдолу със сигурност може да се пусне навсякъде (ако той е съгласен де).
  • 1
  • 2

Тема "Казанче за вграждане в стената, изграждане на ниша в стената." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: