Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brassSob - специалист
вт дек 17, 2019 7:48 pmfilmatoplo написа:
Японска керамична ,тя е с по дълга тръбичка обаче. :wink:
Е те затова я продават с тръбичката.
Eeee, да я е.а оная, от моторбарбекюто! Нали каза ,че е дълга и не става, а като ѝ гледам размерите- точна е?!!! Тая пък къса...!!!
Вече сменях, седи ми оригиналната тръбичка, утре меря и пиша. Изобщо не ми пречи да я купя, даже и да не става. Поне аз ше знам- хахааа.
brassSob - специалист
вт дек 17, 2019 9:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Eeee, да я е.а оная, от моторбарбекюто! Нали каза ,че е дълга и не става, а като ѝ гледам размерите- точна е?!!! Тая пък къса...!!!
Вече сменях, седи ми оригиналната тръбичка, утре меря и пиша. Изобщо не ми пречи да я купя, даже и да не става. Поне аз ше знам- хахааа.
Трета година вече горелките Грейко са с японския. Той е малко по-дълъг от предишния. Този кварцовия е още по- дълъг. Аз преди време взех много от тях и се оказаха почти неприложими. Приложим при камини примерно където зад него няма какво да се запали. Тествах на моята горелка/ италианска/ и щях да запаля корубата.
вт дек 17, 2019 9:15 pmbrassSob написа:
вт дек 17, 2019 9:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
Трета година вече горелките Грейко са с японския. Той е малко по-дълъг от предишния. Този кварцовия е още по- дълъг. Аз преди време взех много от тях и се оказаха почти неприложими. Приложим при камини примерно където зад него няма какво да се запали. Тествах на моята горелка/ италианска/ и щях да запаля корубата.
Така, горелката ми е 4 годишна. Японската замени оригиналната без проблем.
Има ли разлика, в горелките? Щото конкретизираш за третата година с японските.
За мене никога няма проблем огласен- начин на мислене и манталитет. Когато имам проблем, решавам го сам.
В случая- гори ми запалката, звъня и на другия ден горелката ми работи автономно. Предния си я паля с газовата горелка, променям ѝ "оборотите", за да не гаси, щото мога и никой не ми разбира ядовете.
Като в БМВ форума;
Аз- Пичове колата ми не пали и светна оражева дюза.
Те- Закачи я на Елкона и тогава ше я мислиме.
Аз- Бе я си ...!!! Колата ми влезе ли в сервиз, боли ма за ваште клавиатури.
Мултицет за 5 лева е Елкон, ама трябва да имаш и глава. Глава!!! БМВ форума умря, за мен.

Утре, само да ми са изпречи пред цаките, пустата тръбичка. Седи завряна в едно ъгълче на бункера. Имам и подготовка за изработка на нова запалка, ма пусти мързел!
brassSob - специалист
Ама ти си сложил японски и е изгорял ли?
вт дек 17, 2019 9:58 pmbrassSob написа:
Ама ти си сложил японски и е изгорял ли?
Не.
Наводни ми се котелното, миналото лято.Много влага и конденз навсякъде. При включване на горелката, изгоря оригиналната 120 ватова запалка. Личеше къде е направила късо влагата. На другия ден японската беше монтирана и досега си работи коректно. С гаранция е.
За Анди- горелката ми пали между 2 и 6 пъти на ден. Може и никога да не гаси, но не ми трябва, няма да спестя от запалка, ще загубя от друго.
Търся оригинална 120 вата запалка. Знам, че няма. Купих си по мощен ЮПС, та и с тази да няма проблем. Вече знам и за "мекия" старт.
filmatoplo - майстор
Старите запалки бяха бели керамични с червения кабел ,сега са вече японските сиви керамични малко по дълги с бели кабелчета .И Грейко ги пусна и с по дълга тръбичка.Сменял съм около 6-7 изгорели от старите запалки , но съм ги подменял заедно с тръбичките ,не съм пробвал -нова японска запалка дали се побира в старата тръбичка.
ico_3 - специалист
Ами тя отиде 125 лв японска запалка да се надяваме да няма повече проблеми :)
Тук

https://photos.app.goo.gl/9sBKiYpDGehff9ka7

съм разпънал старата до максималните на запалката от

https://motor-barbeque.com/bg/kvartsov- ... /p170.html

Видно е, че тази която съм заплюл- става.

Отиде на толкос, ма имаш гаранция, Ицо. Сяка година ли сменяш? Сам ли установяваш, че е изгоряла или с чужда помощ?

Подготовката ми за нова запалка
https://photos.app.goo.gl/Ljy4AqTKnCEjiPet5
Сметнал съм си канталчето (който го може, струва жълти стинки), навивам го на ръка и си пелеткам, след час ремонт. Ако е готова, питнайси минути, с майнити.
ico_3 - специалист
Гаранцията инсталатора каза една година.Може би грешката е моя че избързах да му казвам да поръчва ама така се случи бързах за работа вкъщи студено нямах време да реагирам.Запалих с газовата горелка и така.Пуснах и тест от менюто не работеше.Днес майстора я тества с мултицет уж всичко е наред обаче не пали и я сменихме.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: