• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Hoвoceлckи - майстор
А колко се помпа ако не работи манометърчето :?: То сега вече и газье няма, пък за чорапчета да не говорим ... :-D
ky-kyy - майстор
вт дек 17, 2019 11:53 pmHoвoceлckи написа:
А колко се помпа ако не работи манометърчето :?: То сега вече и газье няма, пък за чорапчета да не говорим ... :-D
Ся, що тъй приказваш :stock1:
momez - помощник
Е така е "новото" строителство. Иначе 1000-2000 евро квадрат. Една инсталация не могат да направят като хората. Да "земния"(на цвят) е 6кв, а фазата и нулата са по 10 кв мм. И да нулата на шината идва от ДТЗ, ма не се вижда и да многожилни са без да имат накрайници и да оправил съм се споко. Снимките ги пуснах да видят хората тук, че имат доста добри "колеги". Жалко, но в тая държава никой не прави това, :partyman: което знае и може. На nikolov333,iliya_i, kozl - благодаря за съветите, другите ако има кво да кажете по темата ок, ако не нема нужда ми спамите темата. Апартаментът си е мой и аз си решавам знам ли не знам ли, колко знам и така нататък. :partyman:
kozl - майстор
Не на всякъде е така. Мога да похваля колеги, които се отнасят сериозно към строителството и поддържат качество в работата си.
Но когато се купува като топъл леб на зелено и не се знае ков е крайния резултат, е ми изненади секакви.
И когато критерия за покупка е площа и цената.......... без коментар какво се случва. Ма ората си влагат парите. Инвестиция :?
Я им се наложи да си светнат инвестицията, я не.
iliya_i - майстор
ср дек 18, 2019 7:10 amkozl написа:
Но когато се купува като топъл леб на зелено и не се знае ков е крайния резултат, е ми изненади секакви.
И на акт 16 да купуваш е същото. Не можеш да се навреш навсякъде да провериш и не знаеш къде точно са ти сложили шапка. Винаги го разбираш по-късно.

Това тука поне е лесно поправимо!
Hoвoceлckи - майстор
Всичко идва от тънкарските сметки. Масово умишлено се търсят непрофесионалисти във всички области с цел по-ниско заплащане.
Авторът на темата също гледа да мине тънко. Изръсил е бая парици, а в случая решил да спести. Само дано някой ден не реши да го прави и със здравето си по този начин ...
momez - помощник
ср дек 18, 2019 9:13 amHoвoceлckи написа:
Всичко идва от тънкарските сметки. Масово умишлено се търсят непрофесионалисти във всички области с цел по-ниско заплащане.
Авторът на темата също гледа да мине тънко. Изръсил е бая парици, а в случая решил да спести. Само дано някой ден не реши да го прави и със здравето си по този начин ...
Понеже "най-напъваш" без да ме познаваш да ти отговоря. Авторът на темата не е искал да спести, а да се образова. Трима твои "колеги" ми отказаха да дойдат да ти кажа ли що ? Щот не им се кърти, искат само наготово да дойдат да си сложат кабелите и да свържат таблото. Е и аз искам така братче, да дойда да зема едни 1000 лв, а мръсната работа некой друг да я оправя. В БГ всички искат лесно да си изкарват парите. А на мен от "майстори" ми е писнало.
Lutchezar - майстор
Ако бях аз досега да съм разкачил всичко да е прозвънено написано и обозначено. Не само в таблото но и в разклонителните кутии и контактите.
След това се свързва както трябва и така няма шанс от изненада. Повече хамалогия е, обаче се прави един път.
plamen6703 - майстор
ср дек 18, 2019 10:50 ammomez написа:
Авторът на темата не е искал да спести, а да се образова. Трима твои "колеги" ми отказаха да дойдат да ти кажа ли що ? Щот не им се кърти, искат само наготово да дойдат да си сложат кабелите и да свържат таблото.
За мен си объркал начина за образоване, ако наистина искаш да се образоваш има учебници.
Първо, като не знаеш нищо не можеш да разчиташ, че информацията, която ти се пише в такива форуми е правилна и точна за да я ползваш за образоване.
Второ, не познаваш хората, които ти дават информация дали изобщо разбират от това, което ти обясняват или преписват от нета и те "образоват" :? :)
Не можеш да се сърдиш на никой ел.техник, който ти отказва, защото първо като дойде някой трябва да кърти и да прави ревизия на цялата инсталация и чак след това е второ... трето... да отстранява чужди грешки и да ти преработва инсталацията и таблото.
За това в такива случаи или електротехника взима повече пари, или предпочита да не се занимава с чужди бакии и отказва.
От мен пожелания за успех и весели празници :partyman:
momez - помощник
ср дек 18, 2019 11:38 amLutchezar написа:
Ако бях аз досега да съм разкачил всичко да е прозвънено написано и обозначено. Не само в таблото но и в разклонителните кутии и контактите.
След това се свързва както трябва и така няма шанс от изненада. Повече хамалогия е, обаче се прави един път.
Това и направих. Всичко е изкъртено и подменено, нови разклонителни кутии, нови кабели, ново табло, даже нов ГП 50А след моя електромер в Електромерното табло Чезовия си е 63А, щот 40А който беше сложен, все пак нали уж щяло да има парно и естествено партидата е за 8KW щеше му дойде тежичко бойлери и климатици и още куп уреди. Единственото положително е, че кабелите са 10мм2 та поне съм спокоен, че ще издържат ! Но аз съм 1ви във входа, оттук насетне всеки следващ ще има същата драма, заради "специалистите" изградили инсталацията ше има къртене и мъки още дълго време.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: