• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nikolov333 - майстор
Тъкмо де.. Можеш да предлагаш консултантска услуга, след като си и наясно вече.. :-D
momez - помощник
ср дек 18, 2019 1:34 pmnikolov333 написа:
Тъкмо де.. Можеш да предлагаш консултантска услуга, след като си и наясно вече.. :-D
:partyman:

Не съм толко "квалифициран". :wink:
ky-kyy - майстор
ср дек 18, 2019 1:54 pmmomez написа:

:partyman:

Не съм толко "квалифициран". :wink:
Това е най-важното условие, за един консултант :lol:
momez - помощник
ср дек 18, 2019 12:47 pmplamen6703 написа:
ср дек 18, 2019 10:50 ammomez написа:
Авторът на темата не е искал да спести, а да се образова. Трима твои "колеги" ми отказаха да дойдат да ти кажа ли що ? Щот не им се кърти, искат само наготово да дойдат да си сложат кабелите и да свържат таблото.
За мен си объркал начина за образоване, ако наистина искаш да се образоваш има учебници.
Първо, като не знаеш нищо не можеш да разчиташ, че информацията, която ти се пише в такива форуми е правилна и точна за да я ползваш за образоване.
Второ, не познаваш хората, които ти дават информация дали изобщо разбират от това, което ти обясняват или преписват от нета и те "образоват" :? :)
Не можеш да се сърдиш на никой ел.техник, който ти отказва, защото първо като дойде някой трябва да кърти и да прави ревизия на цялата инсталация и чак след това е второ... трето... да отстранява чужди грешки и да ти преработва инсталацията и таблото.
За това в такива случаи или електротехника взима повече пари, или предпочита да не се занимава с чужди бакии и отказва.
От мен пожелания за успех и весели празници :partyman:

Аз нема ставам ел. инженер нито пък ше си изкарвам парите с това. И да явно в БГ е нормално да ти отказват, под предлог пари разбира се. Е затва направи си сам, колкото толкова. Един ден дано нещата са като в нормалните държави - доходи, професии и всичко останало.
Едва ли ше сме живи, но надеждата умира последна. А в ТОЗИ форум уж има хора дето са профита. Та все един, два съвета правилни ще дадат.
plamen6703 - майстор
ср дек 18, 2019 1:59 pmmomez написа:
Аз нема ставам ел. инженер нито пък ше си изкарвам парите с това. И да явно в БГ е нормално да ти отказват, под предлог пари разбира се. Е затва направи си сам, колкото толкова. Един ден дано нещата са като в нормалните държави - доходи, професии и всичко останало.
Едва ли ше сме живи, но надеждата умира последна. А в ТОЗИ форум уж има хора дето са профита. Та все един, два съвета правилни ще дадат.
Дори да станеш ел.инженер не значи, че ще си образован и ще разбираш :wink:
В БГ получаваш това, за което плащаш, това си получил и ти с апартамента. Случаи от последните години, познавам професионалисти, които са изревали от дейността на бракониери "ел.техници" бивши военни сега пенсионери, които знаят да връзват жици от няколко години тичат като улави по строежите и правят инсталации като твоята. Работят бързо, евтино и за сметка на това некачествено, но за цената, която договарят и двете страни са доволни.
Мога да ти дам още примери за хора, които бракониерстват като някои дори не са пенсионери, а след работно време ходят да лепнат по някоя плочка, да шпакловат някоя стена... разбирай да ти вземат парите за нещо, но да получиш нищо или около нищо и да не можеш да ги откриеш след това за рекламация.
Напълно в реда на нещата е като повикаш професионалист да огледа за какво става дума и ако не ти хареса направената оферта да ти откаже. Не всеки се навива първо да стане откривател, след това да реставрира и изгражда наново и да е за никакви пари, че някой преди това бил дал пари и сега му излиза скъпо :wink: .
В тоя форума има "профита", но като нямаш опит и не знаеш за какво става дума може да пострадаш от некомпетентни съвети и липса на опит! :partyman:
Lutchezar - майстор
След като всичко старо е изкъртено и подменен, явно има проект за новото и изпълнители които са го реализирали. Тези хора трябва да знаят кое как и защо, а е тук всички боб да хвърляме.
Просто се обади на изпълнителите да си оправят кашата...
kozl - майстор
ср дек 18, 2019 12:55 pmmomez написа:
даже нов ГП 50А след моя електромер в Електромерното табло Чезовия си е 63А, щот 40А който беше сложен, все пак нали уж щяло да има парно и естествено партидата е за 8KW щеше му дойде тежичко бойлери и климатици и още куп уреди. Единственото положително е, че кабелите са 10мм2 та поне съм спокоен, че ще издържат ! Но аз съм 1ви във входа, оттук насетне всеки следващ ще има същата драма, заради "специалистите" изградили инсталацията ше има къртене и мъки още дълго време.
В електромерното табло нямаш права и това дето си подменял АП е самоуправство. Тука в София присъствах на поправка в електромерно табло предизвикана от някой дето си подменял АП. Техника от ЧЕЗ се изнерви и се обади в управлението да му съобщят какви са препазителите по партиди и всичко подменено свали и нахвърля в баничарката и подмени със препазители на ЧЕЗ по партида.
nikolov333 - майстор
Ми щот нямало кой да "почерпи".. Пък после след него ще минат да ги "оправят"на частно след работа.. :-D
kozl - майстор
И с наново почерпката, па сетне като не пущат парното от Топлюофикацията, че немало план за тоз сезон, като на неколко обекти дека съм предавал и собствениците се фатат за гушите у темното да си мерат предпазителите дека са подменяли, оти пак се е сринал главнио :-D
То тва електромерно табло дали е софийградско :? Ич не ми се верва от Софийския ЧЕЗ да го допуснат в експлоатация в таков вид :sad:
momez - помощник
ср дек 18, 2019 2:24 pmplamen6703 написа:
ср дек 18, 2019 1:59 pmmomez написа:
Дори да станеш ел.инженер не значи, че ще си образован и ще разбираш :wink:
В БГ получаваш това, за което плащаш, това си получил и ти с апартамента. Случаи от последните години, познавам професионалисти, които са изревали от дейността на бракониери "ел.техници" бивши военни сега пенсионери, които знаят да връзват жици от няколко години тичат като улави по строежите и правят инсталации като твоята. Работят бързо, евтино и за сметка на това некачествено, но за цената, която договарят и двете страни са доволни.
Мога да ти дам още примери за хора, които бракониерстват като някои дори не са пенсионери, а след работно време ходят да лепнат по някоя плочка, да шпакловат някоя стена... разбирай да ти вземат парите за нещо, но да получиш нищо или около нищо и да не можеш да ги откриеш след това за рекламация.
Напълно в реда на нещата е като повикаш професионалист да огледа за какво става дума и ако не ти хареса направената оферта да ти откаже. Не всеки се навива първо да стане откривател, след това да реставрира и изгражда наново и да е за никакви пари, че някой преди това бил дал пари и сега му излиза скъпо :wink: .
В тоя форума има "профита", но като нямаш опит и не знаеш за какво става дума може да пострадаш от некомпетентни съвети и липса на опит! :partyman:
Ти какво предлагаш, да почнем за всяко нещо да викаме фирми, които едва ли са чак пък такива "професионалисти" за цените които предлагат. Аз в тая държава на никого не вервам. Затва направи си сам, колкото мога разбира се. Е за ОТК накрая викам човек естествено. А тия дето "бракониерстват" не са само в ел.техниката. То доктори слагат стентове на здрави хора, кво остава за едни кабели. Така че да си спестим "идеологията" и да се придържаме към реалността. Глупости не ми се коментират. Ако някой иска да помогне ок, но морал и некви празни приказки, не мерси ! Аз съм на 40 години, мислиш ли, че съм чак такъв наивник и глупак.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: