• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
iliya_i - майстор
пет дек 13, 2019 4:45 pmB0t написа:
Имам съсед с две нови големи къщи в един двор до мен. Едната къща е на 10м от моята, другата на 25м. Човека има монтирана мълниезащита с един прът дълъг 3-4м и на двете къщи. Чудя се дали това не ме поставя в сравнително възможен сценарий, където неговите мълниезащити биха могли да привлекат евентуална мълния, която би ударила моята къща .. ?!
Достатъчно е да падне мълния на 10 метра от твоята къща. т.е. на неговата и си вече във филма. Пали по-честичко свещи, да падат далече.
BLUEPUPIL-2 - специалист
Когато покрива е дървен и още повече, когато покритието му е горимо, най-безопасни са два варианта:
1..Пръти в комините;
2..Пилони до къщата.

Прикачен файл:
1002.JPG

Прикачен файл:
1001.png
B0t - специалист
В крайна сметка разбрах, че се използват ето такива държачи (взех на Dietzel SP - тип щипка, която се защипва за битума, но има и на Biehn) за монтиране на проводник на покрив от битумни керемиди:
Прикачен файл:
DLKH.png
Прикачен файл:
Dietzel SP.jpg

Проводника ми е с изолация. Ето какво се получи:

Прикачен файл:
WhatsApp Image 2019-12-17 at 19.12.16.jpeg
съб дек 14, 2019 12:23 pmBLUEPUPIL-2 написа:
Когато покрива е дървен и още повече, когато покритието му е горимо, най-безопасни са два варианта:
1..Пръти в комините;
2..Пилони до къщата.
Благодаря ти за идеите син, но пръти в комина къде ще отидат след това? Колкото до пилоните, да опна 10м+ пилон (и то не само един) май не е от най-евтините начинания ..

Иначе, предвид евтината цена на металните керемиди и сравнително лесното им полагане, тоя битум при мене май няма да изкара дълго ..
  • 1
  • 2

Тема "Държач проводник мълниезащита на покрив от битумни керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: